Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Πύρρος Δήμας: Οι έντονοι πόνοι, η εισαγωγή στο νοσοκομείο και το χειρουργείο

Ο Πύρρος Δήμας μίλησε στο περιοδικό Down Town για...

Μαρία Εκμετσίγολου: «Το να είσαι Ρωμιά από την Πόλη είναι τιμή και περηφάνια»

Η Μαρία Εκμετσίογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό...

Αλέξης Γεωργούλης: «Εχω καταθέσει 900 τροπολογίες»

Οταν πρωτοπήγε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, νόμιζε ότι μπήκε...

Ποια εντοπίσαμε στο κέντρο της Μυκόνου να βολτάρει με την παρέα της;

Παρέα με τις φίλες της η νικήτρια του X...

Μακάριος Λαζαρίδης: Στη μάχη του σταυρού με υπευθυνότητα

❱❱ Το όραμα για τη γενέτειρά του και οι γυναίκες της ζωής του που τον στηρίζουν με θέρμηΑπό τη
Βίβιαν Μπενέκου 

Πήρε το βάπτισμα του πυρός στην πολιτική, αφήνοντας στην άκρη τη δημοσιογραφία, όμως επιμένει ότι το κυνήγι του σταυρού είναι «ό,τι σπείρεις θα θερίσεις».

Αυτός είναι ο Μακάριος Λαζαρίδης, υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στον νομό Καβάλας, ο οποίος με τη συνδρομή καθηγητών πανεπιστημίου έφτιαξε και παρουσίασε στους συμπολίτες του το ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο «Καβάλα 2020-2050», ανοίγοντας έτσι τα χαρτιά του για το πώς θέλει να δει στο μέλλον την όμορφη γενέτειρά του.

«Ενα κομμάτι της καρδιάς μου θα βρίσκεται πάντοτε στο Μοσχάτο» λέει στην «Espresso», μιλώντας για την εποχή που ήταν σύμβουλος Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οποίο λέει ότι «δεν υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει και δεν πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Η ισορροπία και το στήριγμα στη ζωή του Μακάριου είναι οι τρεις γυναίκες της ζωής του: η σύζυγος Νάνσυ και οι κόρες του Εβελίνα και Κωνσταντίνα.

Μαζί τους, αλλά και με τους συνεργάτες του θα δει τα αποτελέσματα το βράδυ των εκλογών, μόνο που τα «τσιπουράκια της νίκης» θα τα πιει με τα πρώτα παιδιά που θα επιστρέψουν στη χώρα, βλέποντας ότι με τη Ν.Δ. το μέλλον τους είναι εδώ.

Πώς ήταν, εν τέλει, αυτό το «βάπτισμα του πυρός» σε εκλογές, κύριε Λαζαρίδη;

Πράγματι, ένιωσα τώρα ότι έλαβα το «βάπτισμα του πυρός». Ο δρόμος, βέβαια, δεν μου ήταν άγνωστος. Τον ήξερα, τον είχα περπατήσει στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και είχα ήδη μάθει πολλά.

Ποια τα συναισθήματα της ολοκλήρωσης του προεκλογικού αγώνα;

Είναι δύσκολη η μάχη του προσωπικού σταυρού. Απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σεμνότητα. Απαιτεί σεβασμό σε όλους τους υποψηφίους, και βέβαια σ’ αυτούς που κατεβαίνουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Οφείλουμε, άλλωστε, όλοι να βάζουμε πάνω από το προσωπικό το κομματικό και πάνω από το κομματικό το εθνικό συμφέρον. Ετσι κινήθηκα και έτσι θα συνεχίσω να κινούμαι.

img 8324

Πώς κρίνετε το κυνήγι του σταυρού ως εμπειρία; Καλύτερο από το κυνήγι της είδησης ως δημοσιογράφος;

Το κυνήγι του σταυρού! Καμία σύγκριση, καμία σχέση με τη δημοσιογραφία. Με αγρότη που μαζεύει τους καρπούς των κόπων του θα παρομοίαζα την προσπάθεια αυτή. Ο,τι σπέρνεις θερίζεις. Οι συμπολίτες μας βαρέθηκαν το ψέμα και την υποκρισία, βαρέθηκαν τα μεγάλα λόγια και τις κούφιες υποσχέσεις, βαρέθηκαν την έπαρση και την αλαζονεία. Απαιτούν σεβασμό, συναίσθηση ευθύνης, δουλειά. Απαιτούν όχι μόνο να μιλήσουμε, αλλά και να ακούμε. Αισθάνομαι, λοιπόν, ένας από αυτούς και έχω εμπιστοσύνη στην κρίση τους.

Τι έχει μεγαλύτερη ανάγκη ο νομός σας, για το οποίο θα παλέψετε στη Βουλή; Τι προτεραιότητες θα υπάρξουν;

Με βοήθεια από καθηγητές του Χαροκόπειου Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Διεθνούς Πανεπιστημίου, του πρώην ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας κατήρτησα και παρουσίασα ολοκληρωμένο το αναπτυξιακό σχέδιο «Καβάλα 2020-2050», που στηρίζεται σε πέντε άξονες. Ο νομός Καβάλας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την ενέργεια και ιδιαίτερα τα γεωθερμικά πεδία στις περιοχές του Νέστου και του Παγγαίου, που αποτελούν ενεργειακούς «θησαυρούς». Η αξιοποίησή τους μπορεί να συμβάλει ποικιλοτρόπως στην αναβάθμιση της ζωής της τοπικής κοινωνίας. Η δημιουργία θέσεων εργασίας και οι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις στα γεωθερμικά πεδία παράγουν πλούτο, που θα διαμοιραστεί στον νομό. Επιμένω ότι απαιτούνται σοβαρός σχεδιασμός, ρεαλισμός και ικανοί άνθρωποι για να μπορέσει ο νομός Καβάλας να αξιοποιήσει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και να πετύχει βιώσιμη ανάπτυξη.

Εάν εκλεγείτε, σε ποιον τομέα θα θέλατε να αξιοποιηθείτε;

Η επιλογή των προσώπων στα οποία ο πρωθυπουργός θα αναθέσει συγκεκριμένα καθήκοντα είναι αποκλειστικά δικό του προνόμιο. Από εκεί και πέρα, ο αγώνας τώρα είναι για μια ισχυρή λαϊκή εντολή, που θα κάνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό και τη Ν.Δ. κυβέρνηση. Ολα τα άλλα έπονται. Αλλωστε, ο ίδιος ξέρει πολύ καλά και τι χρειάζεται και ποιος μπορεί να το κάνει.

Τι πρωθυπουργός πιστεύετε ότι θα είναι ο Μητσοτάκης, εάν φυσικά έχει αυτοδυναμία;

Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν άνθρωπο που έχω τη χαρά και την τιμή να γνωρίζω 35 χρόνια, η Ελλάδα μπορεί να ανοίξει μια καινούργια σελίδα. Ξέρω πολύ καλά ότι είναι καταρτισμένος, μεθοδικός και αποτελεσματικός. Δεν υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει. Δεν πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Εχει δεσμευτεί για συγκεκριμένα πράγματα και είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν πράξη όλα.

Πώς σχολιάζετε τις τουρκικές προκλήσεις;

Ζούμε σε δύσκολους και ταραγμένους καιρούς. Η ευρύτερη γειτονιά μας διανύει φάση αστάθειας, αναταραχής, αβεβαιότητας. Η κυβέρνηση στάθηκε ανίκανη, αποδείχτηκε μικρή μπροστά στις προκλήσεις. Αντί να αξιοποιήσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, έφερε την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, που αδικεί την πατρίδα, την Ιστορία, την εθνική μας κληρονομιά. Αντί να προειδοποιήσει τα Τίρανα πως ο δρόμος τους για την Ευρώπη περνά από εδώ, ανέχτηκε την αποθράσυνση της αλβανικής ηγεσίας, που θέτει σε κίνδυνο τα δικαιώματα της εκεί ελληνικής μειονότητας. Οι προκλήσεις των εξ Ανατολών γειτόνων μας ξεπερνούν κάθε όριο. Οφείλουμε να τους στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα: «Ναι» στον διάλογο, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. «Ναι» στη συνεργασία, αλλά με σεβασμό στα δίκαιά μας. Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε ούτε ίντσα από τα δίκαια και τα δικαιώματά μας ούτε στο Αιγαίο ούτε στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι προσδοκίες των πολιτών είναι μεγάλες. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί γρήγορα, για να δει τις αλλαγές ο κόσμος στην τσέπη του;

Ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή, για δύο κυρίως λόγους: πρώτον, για να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο ακυβερνησίας, που θα έσερνε τον τόπο σε κινδύνους εθνικής περιπέτειας. Και, δεύτερον, για να εφαρμόσουμε άμεσα και πλήρως το πρόγραμμά μας. Με αυτή την προϋπόθεση, η Νέα Δημοκρατία θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της και, ναι, ο κόσμος θα δει απτά αποτελέσματα στην τσέπη του. Η μείωση στους φόρους θα ισχύσει στο ακέραιο και οι νέες επενδύσεις θα φέρουν χιλιάδες νέες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές.

Οι γυναίκες της οικογένειάς σας συμμετείχαν αυτή την περίοδο στο τρέξιμο; Γκρίνιαξαν καθόλου ή όχι;

Είμαι ένας άνδρας που έχει μάθει να ζει με τη γυναίκα και τις κόρες του, για τη γυναίκα και τις κόρες του και από τη γυναίκα και τις κόρες του. Το δυσκολότερο κομμάτι της απόφασής μου να πολιτευτώ στην Καβάλα ήταν η απουσία τους για μεγάλα διαστήματα από τη ζωή μου.
Η Νάνσυ, η Εβελίνα και η Κωνσταντίνα υπήρξαν από την πρώτη στιγμή τα στηρίγματά μου. Εχουν αποδεχθεί ότι είμαι αναγκασμένος να λείψω από κάποιες στιγμές της ζωής τους, γιατί σέβονται και μοιράζονται το πάθος μου να βοηθήσω τον τόπο μου, τον οποίο τα κορίτσια έχουν μάθει από πολύ μικρή ηλικία να αισθάνονται και δικό τους. Νιώθουν οι ίδιες Καβαλιώτισσες κι έτσι καταλαβαίνουν τη λατρεία μου για την πόλη, τον νομό. Μάλιστα, η Εβελίνα είναι σχεδόν από την πρώτη στιγμή της προεκλογικής περιόδου μαζί μου, ενώ η Νάνσυ και η Κωνσταντίνα περνούν τα μεγαλύτερα διαστήματα στην Καβάλα, με δεδομένο ότι η μικρή μου ετοιμάζεται από τώρα για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

58994491 2358131954223660 3031651078752960512 n

Είναι έτοιμα τα τσιπουράκια σε περίπτωση νίκης;

Καταρχάς, να πω ότι δεν ξέρω αν είναι τυχαία η ερώτηση, αλλά το τσίπουρο, το κρασί και η ρετσίνα είναι τα αγαπημένα μου ποτά – αυθεντικά, κλείνουν όλη την Ελλάδα μέσα τους. Τα αρώματα, το φως, τον μόχθο των αγροτών μας. Ομως, όχι, το βράδυ της νίκης -και αυτή είναι βέβαιη- δεν είναι για τσίπουρα. Η Κυριακή είναι μια αφετηρία. Η αφετηρία της επόμενης ημέρας, της Ελλάδας της ανάπτυξης, των ευκαιριών, της Ελλάδας του χαμόγελου. Το πρώτο τσίπουρο θα το πιω με την πρώτη δεκάδα νέων παιδιών από αυτά που ξενιτεύτηκαν απελπισμένα και θα επιστρέψουν στην πατρίδα χαμογελαστά, γιατί θα βλέπουν το μέλλον τους εδώ.

offer

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τράβηξε τα βλέμματα η Βίκυ Κάβουρα με τα σέξι μαγιό της

Άλλαξε μαγιό και τράβηξε τα βλέμματα η Βίκυ Κάβουρα...

Ο δύσκολος αγώνας που δίνει ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς για την υγεία του

Το θαύμα της Παναγίας, το δικό του θαύμα, περιμένει...

Βαλαβάνη – Βασάλος: Το στόρι που πρόδωσε τις κοινές τους διακοπές

Η επιστροφή του Κωνσταντίνου Βασάλου από το «Asia Express»...

Τα κορίτσια ξενυχτάνε ένα ή δυο δυο στα σοκάκια της Μυκόνου

Τα κορίτσια ξενυχτάνε ένα ή δυο δυο! Στα σοκάκια...

Η Μαρία Ναυπλιώτου ποζάρει τόπλες στα 53 της στην Κρήτη κι αναστατώνει

Η Μαρία Ναυπλιώτου, από το Σεπτέμβριο θα πρωταγωνιστεί στην δραματική σειρά του ΣΚΑΪ με τίτλο «Στοργή»,...

Κώστας Κακκαβάς: Δύσκολες στιγμές για τον γόη του κινηματογράφου

«Δεν μπορώ να αποχαιρετήσω την Ντόρα ούτε μπορώ να...

Η Χριστίνα Παππά ποζάρει με μικροσκοπικό μπικίνι λίγους μήνες πριν γίνει γιαγιά

Η Χριστίνα Παππά βρίσκεται στη Μύκονο για διακοπές αλλά...

Όσα γίνονται σε club των ΗΠΑ μπροστά στα μάτια celebrities

Στα όργια που διοργανώνει το πιο αποκλειστικό σεξ κλαμπ...

Τζένιφερ Άνιστον: Η φωτογραφία που… έριξε το Instagram

Εντυπωσιακή παραμένει η Τζένιφερ Άνιστον ακόμα και χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Η...

Η Πόπη Μαλλιωτάκη δημοσίευσε βίντεο να κολυμπάει τόπλες και προκάλεσε πανικό

Προκάλεσε «σεισμό» από likes και σχόλια η Πόπη Μαλλιωτάκη...

Ο Γιώργος Λιάγκας στη Μύκονο παρέα με τους γιους του

Στην Μύκονο περνάει ένα ακόμη πρόσωπο της showbiz το...

Με μικροσκοπικό μαγιό σε παραλία της Βάρκιζας

Η γνωστή κυρία της σόουμπιζ έβαλε το μικροσκοπικό της...

Μπαφίτη και Βαγκάνσια οι πρώτες «σειρήνες» του «Love Island»

Ιδού δύο από τις «σειρήνες» που φημολογείται ότι θα...

Είναι σύζυγος γνωστού κυρίου της σόουμπιζ – Σπάνια δημόσια έξοδος για το ζευγάρι

Η κυρία της φωτογραφίας πήγε με τον σύζυγό της...

Γιώργος Λιανός: Μαζεύει σταφύλια με τον παππού του

Ο Γιώργος Λιανός μετά από 6 μήνες στον Άγιο...