Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Ντόρα Πάλλη: Η 7η Ιουλίου θα είναι μια ιστορική νύχτα!

❱❱ Συνέντευξη της υποψήφιας με τη Ν.Δ. στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών Ντόρας Πάλλη. Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

Η δουλειά που έκανε η πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά να προετοιμάσει την κόρη της για τις σκληρές μάχες που θα δώσει στην πολιτική έπιασε τόπο στο πρόσωπο της Ντόρας Πάλλη, υποψήφιας με τη Ν.Δ. στον Νότιο Τομέα της Β´ Αθηνών.

Η Ντόρα, πιο έτοιμη από ποτέ, λέει στην «Espresso» ότι η 7η Ιουλίου θα είναι μια ιστορική νύχτα για την παράταξη και τη χώρα.

Στο πρόσωπό της ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε μια βαθιά γνώστρια της παιδαγωγικής, γι’ αυτό και υιοθέτησε στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. την πρόταση της Ντόρας περί της θεσμοθέτησης του «καθηγητή εμπιστοσύνης» για την αντιμετώπιση του bullying στα σχολεία.

Η Ντόρα Πάλλη δίνει τη μάχη της, λοιπόν, κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει μεθοδικό, στοχοπροσηλωμένο και δίκαιο.

Πώς ολοκληρώνετε τον προεκλογικό σας αγώνα; Ποια τα συναισθήματα που αφήνει;

Ολοκληρώνω την προεκλογική μου εκστρατεία όπως την άρχισα. Στους δρόμους και στις γειτονιές της νότιας Αθήνας, ακούγοντας τα προβλήματα και τις ανησυχίες των Ελλήνων πολιτών. Και πρέπει να σας πω ότι δεν υπάρχουν καλύτερα συναισθήματα από τη χαρά και την ευχαρίστηση που νιώθω όταν βλέπω ότι το όραμά μας για την Ελλάδα του μέλλοντος φωτίζει τα πρόσωπά τους και τους κάνει να χαμογελούν ξανά. Να ελπίζουν. Να νιώθουν αισιοδοξία για το αύριο. Και αυτά τα συναισθήματα αποτελούν το «καύσιμο» για κάθε υποψήφιο ξεχωριστά και για μένα, προσωπικά, προκειμένου να υπερβώ τα όριά μου και να μη με καταβάλει η όποια κούραση.

Είναι στόχος ζωής για εσάς το Κοινοβούλιο; Σε ποια ζητήματα θα θέλατε να συμβάλετε με την παρουσία σας;

Tώρα που η χώρα αφήνει πίσω της την κρίση πρέπει να επαναθεμελιώσουμε τη σχέση πολίτη – πολιτικού. Σχέση που προϋποθέτει την εμπιστοσύνη του πολίτη. Αλλά, ταυτόχρονα, απαιτεί από τους πολιτικούς να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην προσφορά και όχι στην εκλογική τους αναπαραγωγή. Στόχος μου, λοιπόν, ως μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου είναι να προσφέρω και να είμαι χρήσιμη.

Ολα αυτά τα χρόνια συνδύασα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία με ατελείωτες ώρες εθελοντισμού και απτό κοινωνικό έργο. Υπήρξα πρωτεργάτρια του πανελλήνιου κινήματος κατά του σχολικού εκφοβισμού, έχοντας εκπονήσει και διδάξει εκπαιδευτικά προγράμματα σε πάνω από 300 σχολεία και 20.000 παιδιά. Σήμερα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δική μου επιμονή το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά της προτάσεις, όπως η θεσμοθέτηση του «καθηγητή εμπιστοσύνης» για την αντιμετώπιση του bullying στα σχολεία. Προτάσεις που θα συμβάλω ενεργά στην υλοποίησή τους.

11 f2 img 1516

Τι διαφορετικό είχε αυτός ο αγώνας;

Οι πολίτες, από την πρώτη κιόλας στιγμή, με «αγκάλιασαν» και στήριξαν την προσπάθειά μου. Αυτό που θα μείνει για πάντα ανάγλυφο στη μνήμη μου είναι ότι σε κάθε γειτονιά που περπάτησα το αίτημα για πολιτική αλλαγή διατυπωνόταν όλο και πιο έντονα. Από τη Γλυφάδα μέχρι την Καισαριανή, γιατί νότια δεν είναι μόνο η παραλία, συναντούσα ανθρώπους που έχουν συγκεκριμένες προσδοκίες για μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα φιλόξενη για τα δικά τους όνειρα, αλλά και για αυτά των παιδιών τους.

Κάτι συγκινητικό που σας είπαν;

Σε κάποια λαϊκή που επισκέφθηκα, από έναν πάγκο άκουσα να μιλάει κάποιος στο τηλέφωνο και να λέει ότι είναι εδώ η «δικιά μας» Ντόρα. Αυτή η φράση με έκανε να νιώσω υπέροχα. Και, ταυτόχρονα, να συγκινηθώ. Ξέρετε πως η προσωπική επαφή και η εκτίμηση δεν χαρίζονται ούτε και εκβιάζονται. Πρέπει να παλέψεις πολύ για να τη χτίσεις και ακόμη περισσότερο για να την κρατήσεις!

Βοήθησε και πώς η Φάνη Πάλλη – Πετραλιά στην προεκλογική μάχη;

Οπως όλες οι σχέσεις ανάμεσα σε μητέρα και κόρη, έτσι και η δικιά μας συχνά διέρχεται από εντάσεις της στιγμής. H ίδια έθετε πολύ ψηλά τον πήχη για τα παιδιά της. Και μας προετοίμασε έτσι, με σκληρό τρόπο, για τις μάχες που θα δώσουμε στο μέλλον. Μία από αυτές είναι και η υφιστάμενη προεκλογική περίοδος.

Τι πρωθυπουργός πιστεύετε με τρεις λέξεις ότι θα είναι ο Μητσοτάκης, εάν φυσικά έχει αυτοδυναμία;

«Μεθοδικός, στοχοπροσηλωμένος και δίκαιος. Αρετές, δηλαδή, που διέπουν τη μέχρι τώρα πολιτική διαδρομή του.

Η κόρη και ο σύζυγος σας στήριξαν;

Με το να με αποσυμπιέζουν κάθε φορά που γυρνούσα στο σπίτι συγκινησιακά φορτισμένη, έπειτα από μια δύσκολη μέρα. Παράλληλα πρέπει να πω ότι ο Παναγιώτης, παρά τον φόρτο εργασίας που είχε, είχε αναλάβει και ενεργό ρόλο στην καμπάνια μου. Από την άλλη πλευρά, η Θάλεια είχε υπό την εποπτεία της όλα μου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οφείλω και στους δύο ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Πού θα είστε το βράδυ των εκλογών; Με ποιους θα δείτε τα αποτελέσματα;

Με την οικογένεια και τη στενή ομάδα συνεργατών μου στο γραφείο το οποίο διατηρώ στη Γλυφάδα. Βέβαια, δεν σας κρύβω ότι στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε όλοι μαζί προς την Πειραιώς, όπως είθισται, γιατί η 7η Ιουλίου προβλέπεται μια ιστορική νύχτα για την παράταξη και τη χώρα μας.

offer

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...