Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ψήφος για το μέλλον των παιδιών μας

❱❱ Συνέντευξη του υποψήφιου της Ν.Δ. στον Βόρ. Τομέα της Β’ Αθηνών Κωστή ΧατζηδάκηΑπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

«Οι κάλπες γεμίζουν την Κυριακή. Καλώ, λοιπόν, όσους θέλουν να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία να πάνε δέκα λεπτά μέχρι το εκλογικό τμήμα για να το κάνουν» λέει μιλώντας στην «Espresso» ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και υποψήφιος βουλευτής της Β’ Αθηνών στον Βόρειο Τομέα Κωστής Χατζηδάκης. 

Ο υποψήφιος βουλευτής και πρώην υπουργός έχει συνδέσει το όνομά του με ορισμένες από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα και επιθυμεί να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, δηλαδή, στην προσπάθεια για ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν την Ελλάδα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης έγινε μπαμπάς ακριβώς πριν από 18 μήνες. Από τότε και ύστερα ο μικρός Γιάννης και η σύζυγός του Πόπη Καλαϊτζή, φυσικά, έγιναν με τη σειρά τους οι καταλύτες των αλλαγών της προσωπικότητάς του, προς έναν ακόμη πιο «ανθρώπινο πολιτικό», όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

Συν και πλην αυτής της προεκλογικής μάχης:

Το συν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αφήγημα. Ο,τι είχε να πει το είπε στις ευρωεκλογές και απορρίφθηκε. Τώρα επαναλαμβάνει τα ίδια, μη ακουώμενος. Το πλην είναι ότι υπάρχει κούραση στους πολίτες, οι οποίοι παρακολουθούν για πολλούς μήνες μια μακρά προεκλογική εκστρατεία. Θεωρώ, όμως, ότι το βασικό που θα μείνει από αυτή την προεκλογική εκστρατεία θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Η πολιτική αλλαγή. Ακόμη μία ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και μια καθοριστική νίκη για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν έχω ακούσει για εσάς κακό λόγο από κανέναν, ακόμη κι αντιπάλους. Αντιθέτως, σας θεωρούν εξαίρετο πολιτικό. Πώς το έχετε πετύχει αυτό;

Εχω προσπαθήσει να ακολουθώ τον δρόμο της σοβαρότητας, της αξιοπρέπειας και της μετριοπάθειας. Ετσι έχω μάθει από την οικογένειά μου. Ετσι έμαθα στη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ της δικής μου εποχής. Καμιά φορά αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος. Διότι υπάρχουν και πολλοί φανατικοί που θέλουν να επιτίθεσαι με ακραίο τρόπο στον αντίπαλο. Η πολιτική, όμως, όπως και η ζωή μας, είναι αγώνας αντοχής. Δεν είναι αγώνας ταχύτητας. Επομένως, πρέπει να λες και να κάνεις πράγματα που αντέχουν στον χρόνο. Που ανεβάζουν εσένα και δεν κατεβάζουν απλώς τους άλλους.

Υπάρχει διαφορά -ποιοτική ή άλλη- στην τωρινή Ν.Δ., που πάει προς την εξουσία, από τις προηγούμενες αντίστοιχες φορές;

Η Νέα Δημοκρατία, καθώς οδεύει σε εκλογική νίκη, μεγαλώνει και πάλι. Διευρύνεται. Και προς τα δεξιά και προς το κέντρο. Και, κυρίως, προχωρεί στηριγμένη σε δύο πυλώνες: στην αλήθεια από τη μία πλευρά και στην κοινή λογική από την άλλη. Αυτή την ώρα στη Νέα Δημοκρατία ελπίζουν και αρκετοί που δεν την ψηφίζουν. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε με παταγώδη τρόπο. Και οι ελπίδες στρέφονται σε μια ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία που, διδαγμένη από τα δικά της λάθη και τα λάθη των άλλων, θέλει να κάνει μια καινούρια αρχή για την πατρίδα μας, με βάση τις πετυχημένες διεθνείς και ευρωπαϊκές πρακτικές.

Εχετε περάσει από πολλά υπουργεία. Αυτή τη φορά υπάρχει τομέας που θα σας ενδιέφερε να ασχοληθείτε;

Καλά λένε ότι δεν υπάρχουν δύσκολες ερωτήσεις, υπάρχουν δύσκολες απαντήσεις! Το μόνο που θέλω να σας πω είναι ότι τώρα, με ακόμα μεγαλύτερη πείρα, θέλω να συνεχίσω την προσπάθεια για ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις. Αν έχω κάτι να διηγούμαι αυτή την ώρα, είναι η Ολυμπιακή, ο ΟΣΕ και η εργαλειοθήκη. Πράγματα, δηλαδή, για τα οποία χρειάστηκε να κάνω ακόμα και συγκρούσεις. Αυτό που θα ήθελα, λοιπόν, είναι να μου δοθεί η δυνατότητα να στηρίξω την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για ουσιαστικές αλλαγές στον τόπο μας. Την προσπάθεια για μια Ελλάδα της Ευρώπης.

Η Πόπη, η σύζυγος, μαζί πάντοτε, βλέπω… Το έχετε ανάγκη αυτό; Σας δίνει χαρά, ασφάλεια ή τι άλλο;

Σε μια έντονη περίοδο, όπως είναι η προεκλογική εκστρατεία, είναι πάντα σημαντική η στήριξη από τη σύντροφό σου. Καθώς, μάλιστα, η Πόπη έχει προϋπηρεσία στην πολιτική, έχει και την τεχνογνωσία να βοηθάει σε μια σειρά από θέματα που προκύπτουν κάθε μέρα.

Παραμένετε ερωτευμένος; Της το δείχνετε;

Υποθέτω ότι το αντιλαμβάνεται. Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη μέθοδο για να το δείχνω. Ολα αυτά είναι θέμα ανθρώπινης χημείας, θαυμασμού και αγάπης.

Νομίζω ότι σας έχει αλλάξει πολύ η παρουσία του Γιαννάκη στη ζωή σας. Εχω δίκιο;

Η παρουσία του Γιάννη, πράγματι, με έχει αλλάξει πάρα πολύ. Δεν είναι μόνο το αίσθημα της γλυκύτητας στο σπίτι, αλλά και μια διαφορετική ματιά στην πολιτική. Πιο ανθρώπινη. Στηριγμένη όχι μόνο σε θεωρητικές και επιστημονικές αναλύσεις, αλλά και στην υποχρέωση να χτίσουμε για τα παιδιά μας μια πιο φωτεινή Ελλάδα.

Τέλος οι διακοπές για φέτος, αν μάλιστα η Ν.Δ. είναι αυτοδύναμη;

Θεωρώ ότι οι διακοπές φέτος θα είναι ελάχιστες, ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα ευχόμουν, πάντως, να προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές, ακόμα κι αν αυτό θα είναι βλαπτικό για τις διακοπές μου. Εχω συνηθίσει, άλλωστε, από παλιά.

Με ποιους θα δείτε τα αποτελέσματα και θα γιορτάσετε τη νίκη;

Σε πρώτη φάση με συναδέλφους σας στα τηλεοπτικά κανάλια για να κάνουμε τον σχολιασμό. Στη συνέχεια, αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, θα περάσω από το γραφείο μου για να δω φίλους και συνεργάτες. Και επειδή δεν θέλω να προεξοφλώ το αποτέλεσμα, θα ήθελα να σημειώσω ότι σε ένα έχει δίκιο ο κ. Τσίπρας: ότι οι κάλπες γεμίζουν την Κυριακή. Καλώ, λοιπόν, όσους θέλουν να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία να πάνε 10 λεπτά μέχρι το εκλογικό τμήμα για να το κάνουν. Αποφασίζουμε για την πατρίδα μας και το μέλλον των παιδιών μας.

img 8332

offer

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....