Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Ετοιμοπόλεμος!

❱❱ Δρομολογείται άμεση ενίσχυση των δυνάμεων που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ακολούθησαν οι τελετές παράδοσης και παραλαβής από τους 51 νέους υπουργούς και υφυπουργούς, μεταξύ αυτών πέντε γυναίκες και 21 εξωκοινοβουλευτικοί.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές, συγχωνεύονται τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης καταργείται και το Εσωτερικών απορροφά δραστηριότητές του που δεν μεταφέρονται στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μετονομάζεται σε Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων σε υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης – Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης θα μεταφερθεί στο υπουργείο Επικρατείας.

Ετοιμοπόλεμος εμφανίστηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την τέταρτη θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς, μετά την τελετή παραλαβής του χαρτοφυλακίου από την απελθούσα υπουργό Ολγα Γεροβασίλη στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη, σήκωσε τα μανίκια και έπιασε αμέσως δουλειά.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης γνωρίζει άριστα τα κατατόπια του συγκεκριμένου υπουργείου, που αναλαμβάνει για τέταρτη φορά από το 1999.

Ετσι, συγκάλεσε την πρώτη ευρεία σύσκεψη με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στο γραφείο του στις 7 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αντικείμενο της σύσκεψης, στην οποία δεν ήταν παρόντες ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ήταν η καταγραφή του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.

Ο νέος υπουργός θα ζητήσει να αποδεσμευτούν άμεσα δυνάμεις από υπηρεσίες γραφείου και φυλάξεις προσώπων, ώστε σήμερα κιόλας να βγουν στον δρόμο και να υλοποιήσουν το δόγμα του για αυξημένη αστυνόμευση στις γειτονιές.

Τα «ζόρια» αρχίζουν από σήμερα, καθώς οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να είναι έτοιμοι ως τις 22 Ιουλίου να παρουσιάσουν ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και στις 23 να ξεκινήσει η εφαρμογή του.

Παράλληλα δρομολογείται άμεση ενίσχυση των δυνάμεων που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ., που δημιούργησε ο νέος αναπληρωτής υφυπουργός Αντεγκληματικής Πολιτικής Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος ήταν αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη.

Οι φωνές του κ. Χρυσοχοΐδη θα ακουστούν ως το ισόγειο, όταν διαπιστώσει ότι η Ομάδα ΔΙΑΣ, που την άφησε με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς, πλέον έχει μόλις κάτι παραπάνω από τους μισούς!

Εμμεσο μήνυμα

Στην ομιλία του ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη έστειλε έμμεσο μήνυμα προς τη Χρυσή Αυγή και τον Νίκο Μιχαλολιάκο, απαντώντας στις απειλές τους ότι εφόσον το κόμμα τους δεν μπήκε στη Βουλή θα ξανακάνουν αισθητή την παρουσία τους στις πλατείες και στους δρόμους.

«Η ασφάλεια του πολίτη ταυτίζεται με τη δημοκρατία και το δικαίωμά μας να κυκλοφορούμε ελεύθεροι. Χωρίς ασφάλεια η δημοκρατία σαπίζει και αυτό είναι η χαρά του ακροδεξιού» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Χρυσοχοΐδης, που έστειλε μήνυμα και προς τα Εξάρχεια: «Θέλουμε ειρήνη στις πόλεις και τις γειτονιές μας, να κυκλοφορούν τα παιδιά μας με ασφάλεια». Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στην τραγωδία στο Μάτι, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους αξιωματικούς να δώσουν υπόσχεση στη μνήμη των συνανθρώπων που χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά: «Ποτέ ξανά Μάτι».

Η απελθούσα υπουργός Ολγα Γεροβασίλη είπε στην ομιλία της, μεταξύ άλλων: «Αναλάβαμε ένα κράτος σε μια δύσκολη περίοδο και μια χώρα χρεοκοπημένη και στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Ελευθερώσαμε τη χώρα από τα Μνημόνια, τα ταμεία είναι γεμάτα και το κοινωνικό κράτος σε λειτουργία. Παραδίδουμε μια χώρα ισχυρή και πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια».

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...