Μπλε και γαλάζιες γραβάτες κατέκλυσαν τη Βουλή!

❱❱ Η ομοιόμορφη εμφάνιση των νέων υπουργών και οι τρεις που ξέφυγαν από τον… κανόνα

«Γραβάτας το ανάγνωσμα» χθες στη Βουλή, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Αλλωστε, δυστυχώς για τις γυναίκες πολιτικούς, αυτή η κυβέρνηση είναι «ανδρική υπόθεση», καθώς το 80% αποτελείται από άντρες. Ξεπούλησαν, λοιπόν, τα μαγαζιά πέριξ του Συντάγματος τις μπλε και γαλάζιες γραβάτες που φόρεσαν σχεδόν όλοι οι υπουργοί χθες.

Από τον «κανόνα του μπλε» ξέφυγαν μόνο ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, που έβαλε κόκκινη, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, που φόρεσε χακί, και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, που επίσης διάλεξε κόκκινη.

Μικρή παραλλαγή είχε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, που έβαλε μία με ρίγες άσπρες και γαλάζιες. Ολοι οι άλλοι, μπλε σε όλες τις αποχρώσεις! Στολή κανονική, δηλαδή.

Οικογενειακή φωτογραφία

Το ίδιο και τα κοστούμια που είδαμε ένα προς ένα στην «οικογενειακή φωτογραφία» που έβγαλε η κυβέρνηση μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου και την ανάληψη των μπλε φακέλων με τις προτεραιότητες που έθεσε ανά υπουργό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και επειδή το dress code, ο λεγόμενος ενδυματολογικός κώδικας, είναι σημαντικότατο μέρος της δημόσιας παρουσίας των πολιτικών, οι υπουργοί χθες έστειλαν μήνυμα καθαρό.

Η γραβάτα ή κραβάτα, λοιπόν, αυτό το περιττό, αλλά τόσο ωραίο, αξεσουάρ του αστικού ενδυματολογικού κώδικα, που οφείλει το όνομα και την ύπαρξή της στους Κροάτες μισθοφόρους και στο λευκό ύφασμα που τύλιγαν γύρω από τον λαιμό τους, πολλαπλασιάζεται και γίνεται η ειδοποιός διαφορά τούτης της κυβέρνησης από την προηγούμενη.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ