Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

Το ρεκόρ του νέου προέδρου της Βουλής

❱❱ Ο Κώστας Τασούλας έλαβε  283 ψήφους, σε σύνολο 298, παρόντων

Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

Ενας ξεχωριστός πολιτικός, με χιούμορ απαράμιλλο (ως βασικό χαρακτηριστικό του), εξελέγη χθες νέος πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας, που πήρε 283 ψήφους, σε σύνολο 298 παρόντων (αριθμός ρεκόρ εκλογής προέδρου της Βουλής), πήρε το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του που ήταν προχθές.

Ο Κώστας Τασούλας, λοιπόν, έσπασε το ρεκόρ της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που είχε πάρει 235 ψήφους, και του Νίκου Βούτση, με 181 ψήφους.

Η στήλη, η οποία έχει φάει το… ψωμί της στο Κοινοβούλιο, στο εντευκτήριο και στους διαδρόμους της Βουλής, είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο νέος πρόεδρος είναι πολύ αγαπητός και από τον Αλέξη Τσίπρα, που τον εκτιμά και τον σέβεται ιδιαίτερα.

«Η Βουλή δεν θα μετρηθεί από τον αριθμό των επίκαιρων ερωτήσεων και επερωτήσεων», είπε στην ομιλία του ο νέος πρόεδρος, «αλλά από την ουσιαστική δουλειά, που περιλαμβάνει και τη συνταγματική αναθεώρηση».

Ο Κώστας Τασούλας μάλιστα έκλεισε την ομιλία του με ανάγνωση αποσπασμάτων βιβλίου που περιείχε συνομιλίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τον πατέρα του Γιώργο, όταν ο νεαρός τότε δικηγόρος και μετέπειτα πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμεινε να ασχοληθεί με την πολιτική.

«Ακουσε, Κώστα, δεν είσαι καμωμένος γι’ αυτό το επάγγελμα. Σε ξέρω, έχεις χαρακτήρα: αδιάλλακτος, αλύγιστος, ό,τι χρειάζεται για να σπάσεις τα νεφρά σου. Αυτό δεν είναι κατηγόρια, Κώστα, αντίθετα.

Μ’ αρέσεις τέτοιος που είσαι, σε παραδέχομαι, γι’ αυτό ακριβώς… Ή θα συμβιβαστείς, θα δεχθείς συναλλαγές, κομπίνες, υποκρισίες και δεν θα είσαι πια ο Κώστας ή θα κρατήσεις την ακαμψία σου, την ωραία σου ακαμψία, και θα αποτύχεις…» εξηγούσε ο πατέρας στον γιο του Κωνσταντίνο Καραμανλή, περιγράφοντας τα μείον της πολιτικής σε λίγες λέξεις: συμβιβασμοί, συναλλαγές, υποκρισία.

Αυτά προσπέρασε με κόπο στη διάρκεια της πολιτικής διαδρομής του ο νέος πρόεδρος και γι’ αυτό χθες έγινε μάρτυρας του σεβασμού ολόκληρης της Βουλής.

f2 310

Οι 7+1 αντιπρόεδροι

kaklamanis 2

Αντιπροεδρίας το ανάγνωσμα στη Βουλή, με τους τρεις πρώτους της Ν.Δ. να είναι οι Νικήτας Κακλαμάνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και Θανάσης Μπούρας.

Τη θέση του τέταρτου αντιπροέδρου θα καταλάβει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Ο πέμπτος θα είναι ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Οδυσσέας Κωσταντινόπουλος, ο έκτος από το ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ο έβδομος ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελάς και τη θέση του όγδοου αντιπροέδρου παίρνει η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα.

Eπίτροπος στην Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς

shoinas

Ωραίο δώρο για τα γενέθλιά του, που είναι την επόμενη Κυριακή 28 Ιουλίου, πήρε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος αναλαμβάνει επίτροπος στην Κομισιόν.

Ο 57χρονος Μαργαρίτης Σχοινάς (φωτό) είναι παιδί δημοσίων υπαλλήλων από τη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος όμως είναι ερωτευμένος με τη Χαλκιδική.

Η επιθυμία του για ευρωπαϊκή καριέρα άρχισε από τότε που σπούδαζε στο Κολέγιο της Ευρώπης, στην Μπριζ του Βελγίου, και από πολύ νωρίς άρχισε να δουλεύει σε γραφεία επιτρόπων, φτάνοντας με σταθερά βήματα στον απολύτως στενό κύκλο του Γιούνκερ, με τον οποίο ανέπτυξαν φιλία.

Επί 30 χρόνια υπηρετεί στις Βρυξέλλες, από διάφορες θέσεις. Τα 25 από αυτά είναι στην Κομισιόν.

Είναι παντρεμένος με την Ισπανίδα Μερσέντες Αλβαργκονσάλεζ και έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Στέργιο, 25 χρονών, και τον Γιάννη, 22, που ζουν και σπουδάζουν στο Λονδίνο.

Κάθε καλοκαίρι, κυρίως τον Αύγουστο, αφήνει τις απαιτητικές υποχρεώσεις του και επισκέπτεται μαζί με την οικογένειά του το αναπαλαιωμένο σπίτι του παππού του στη Φούρκα της Χαλκιδικής, που αποτελεί και τη μεγάλη του λατρεία.

Οι «Τρεις Σωματοφύλακες»

theoharis

Τρεις σε ένα, σαν τους Σωματοφύλακες. Εκεί παραπέμπει η φωτογραφία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και του υφυπουργού του Μάνου Κόνσολα να υποδέχονται στο υπουργείο τον νέο γενικό γραμματέα Κώστα Λούλη.

«Καλωσορίζουμε μαζί με τον υφυπουργό κ. Κόνσολα τον γενικό γραμματέα του υπουργείου. Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε η Ελλάδα να βρεθεί στην κορυφή των προορισμών» δήλωσε αμέσως μετά το ωραίο ενσταντανέ ο Χάρης Θεοχάρης.

Η ισχύς εν τη ενώσει, δηλαδή.

offer

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...