Ραλλία Χρηστίδου: Γράφτηκα στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσίπρα!

❱❱ Η βουλευτίνα (πλέον) Ραλλία Χρηστίδου μιλά για την απόφασή της να ασχοληθεί με την πολιτική

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν η αιτία που η Ραλλία Χρηστίδου γράφτηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, πίστεψε σε αυτόν και έγινε βουλευτίνα ή βουλεύτριά του, όπως η ίδια θέλει να αποκαλεί πλέον τον εαυτό της.

Από το πάλκο στη Βουλή, λοιπόν, με 20.000 ψήφους, η Ραλλία Χρηστίδου ορκίστηκε βουλευτής, στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της, όπως μας άφησε να καταλάβουμε.

Μάλιστα, για αυτή την εκλογή της δύο από τους φίλους της καλλιτέχνες έσπευσαν να της ευχηθούν, κι αυτοί ήταν ο Χρήστος Δάντης και η Σάννυ Μπαλτζή.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια με τις αριστερές καταβολές δεν βρίσκει κάτι μεμπτό στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και επιμένει σε αυτό υποστηρίζοντας: «Οσοι απογοητεύτηκαν θα απογοητεύονταν ό,τι κι αν γινόταν».

Η Ραλλία άρχισε το τραγούδι, και όχι την καριέρα της, μια και λέει ότι ποτέ δεν έκανε καριέρα όπως την εννοεί η λέξη, από ένα ριάλιτι σόου πριν από μία δεκαπενταετία.

Ομως παραδέχεται ότι σήμερα τα σόου έχουν αλλάξει, υπονοώντας ότι δίνουν μόνο πρόσκαιρη αναγνωρισιμότητα.

«Προσωπικά δεν θα έκανα ποτέ κάτι μόνο και μόνο για να είμαι στην επικαιρότητα ή για να κερδίσω αναγνωρισιμότητα. Δεν διαθέτω αυτού του είδους τον ναρκισσισμό.

Ποτέ μου δεν τον είχα» λέει στην «Espresso» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οσον αφορά την προσωπική της ζωή, χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία, δηλώνει ερωτευμένη, αν και το «παρακάμπτει», τονίζοντας ότι εννοεί με την πολιτική!

Εχει ως ησυχαστήριο μόνο το σπίτι της, βάζει την ενυδατική της κρέμα για να είναι όμορφη, και χρησιμοποιεί στιλίστα για το ντύσιμό της.

Η «πρώτη φορά βουλευτής» για εσάς πώς είναι; Πώς αισθάνεστε όταν ακούτε να σας προσφωνούν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ;

Το βασικότερο συστατικό στη φυσιογνωμία του πολιτεύματός μας είναι η εμπιστοσύνη.

Ως γνήσιο αντιπροσωπευτικό σύστημα, μεγαλύτερη σημασία έχει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των συμπολιτών σου.

Συνεπώς, αισθάνομαι υπερηφάνεια, χαρά, ευθύνη, αλλά και δικαίωση που κατάφερα να κερδίσω την εμπιστοσύνη 20.000 συμπολιτών μου.

Η προσπάθεια και το αποτέλεσμα είναι προϊόντα συλλογικής δουλειάς.

Το «πρώτη φορά Αριστερά», πάντως, δεν ήταν όπως το περίμενε ο κόσμος. Τι λέτε γι’ αυτό;

Ο κόσμος μας αναγνωρίζει ότι μέσα σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο, που υπήρχε τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο του 2018, όταν βγήκαμε από τα Μνημόνια, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα άσκησε πολιτικές που είχαν κεντρικό στόχο τη βοήθεια στους πιο αδύναμους.

Με προτεραιότητα στον κόσμο της εργασίας και των απλών ανθρώπων. Εγινε ό,τι γινόταν καλύτερο.

Και ας μην ξεχνάμε τις εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε τη χώρα σε εκλογές με τα χαρτιά του ανοιχτά. Με μια συμφωνία, με ένα Μνημόνιο, πάνω στο τραπέζι. Και είπε στον ελληνικό λαό: «Αποφασίστε».

Και ο ελληνικός λαός τότε αποφάσισε και του έδωσε 36%. Συνεπώς δεν αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση. Οσοι απογοητεύτηκαν θα απογοητεύονταν ό,τι κι αν γινόταν.

Τι διαφορά έχει ο όρος «βουλεύτρια» που σας αρέσει να χρησιμοποιείτε από τον όρο «βουλευτής»;

Πολύ απλά θεωρούμε ότι καλό και δίκαιο είναι να χρησιμοποιούνται λέξεις θηλυκού γένους όταν αναφερόμαστε σε γυναίκες και αρσενικού όταν αναφερόμαστε σε άνδρες.

Και όχι λέξεις αρσενικού γένους και για άνδρες και για γυναίκες. Απλό, νομίζω.

Πότε και πώς γίνατε αριστερή, δηλαδή πλησιάσατε ή σας πλησίασε, αναλόγως, ο ΣΥΡΙΖΑ;

Μεγάλωσα σε μια αριστερή οικογένεια και σίγουρα δεν θα μπορούσα να είμαι κάτι άλλο εκτός από αριστερή. Εγώ πλησίασα τον ΣΥΡΙΖΑ, μια και είμαι ψηφοφόρος από εποχής Συνασπισμού.

Αποφάσισα και συνειδητά και ως ενήλικη να γραφτώ σε οργανώσεις μελών από το 2008, όταν ανέλαβε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, διότι με έπεισε για την καθαρότητά του και την πίστη του σε έναν αναγκαίο κοινωνικό μετασχηματισμό, αλλά και για την ειλικρινή διάθεσή του να υπηρετήσει τα συμφέροντα και τα οράματα του ελληνικού λαού.

Υπάρχει αυτό που λέμε αριστερή ιδεολογία ή ακολουθείτε κι εσείς αυτό που συνηθίζεται, δηλαδή να είναι ή να δηλώνουν οι καλλιτέχνες αριστεροί;
Σαφώς και υπάρχει ο διαχωρισμός μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς. Με απλά λόγια, η Δεξιά εκφράζει ένα ιδεολογικό σχήμα που χαρακτηρίζεται από την αρχή, την ιεραρχία, την τάξη, τις υποχρεώσεις, την παράδοση, τον ατομικισμό, την αντίδραση ή τον εθνικισμό.

Αντίθετα, την Αριστερά τη χαρακτηρίζουν η ελευθερία, η ισότητα, η αδελφότητα, τα ίσα δικαιώματα, η πρόοδος, η μεταρρύθμιση, ο διεθνισμός.

Είχατε μια πετυχημένη πορεία ύστερα από ένα μουσικό ριάλιτι στο οποίο συμμετείχατε το 2004. Σήμερα θα το προτείνατε σε έναν νέο τραγουδιστή; Είναι τελικά σωστός αυτός ο δρόμος;

Οι εποχές έχουν αλλάξει. Δεν συγκρίνονται τα προγράμματα τηλεόρασης προ δεκαπενταετίας με τα σημερινά. Τότε η εποχή ήταν πιο ρομαντική.

Τώρα τις περισσότερες φορές επικρατεί κυνισμός. Τα πάντα βέβαια εξαρτώνται από το τι θέλεις και πώς θέλεις να το κάνεις στη ζωή σου, οτιδήποτε είναι αυτό.

Προσωπικά δεν θα έκανα ποτέ κάτι μόνο και μόνο για να είμαι στην επικαιρότητα ή για να κερδίσω αναγνωρισιμότητα. Δεν διαθέτω αυτού του είδους τον ναρκισσισμό. Ποτέ μου δεν τον είχα.

Τέλος το τραγούδι για εσάς; Μπήκε τελεία σε αυτή την καριέρα;

Ποτέ μου δεν έκανα τίποτα με όρους καριέρας.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται δεν είναι τι θα κάνω με το τραγούδι, αλλά το τι θα κάνω με την πολιτική και κατά πόσο σκοπεύω να αφοσιωθώ σε αυτήν.

Δεδομένου λοιπόν ότι η πολιτική είναι ένα πεδίο που χαρακτηρίζεται από την ευθύνη και την προσφορά, θεωρώ πως δεν έχω πολλά περιθώρια επιλογής και θα αφοσιωθώ σε αυτήν.

«Δεν βρίσκω τη νύχτα τόσο γοητευτική όσο παλιά. Εχω κουραστεί». Αυτό είπατε σε πρόσφατη συνέντευξή σας. Γιατί; Τι έχει κάνει τη νύχτα απογοητευτική για εσάς;

Δεν έχω πει ότι έχω απογοητευτεί.

Ισα ίσα αισθάνομαι φοβερά ευγνώμων για την αγάπη που έχω πάρει από τον κόσμο, από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα. Ούτε είπα ότι έχω κουραστεί.

Είπα ότι δεν βρίσκω τόσο γοητευτική τη νύχτα όσο παλιότερα. Είναι καθαρά θέμα αισθητικής. Εχει αλλάξει η εποχή συνολικά.

Ποιοι από τους καλλιτέχνες φίλους σας σάς ευχήθηκαν για τη Βουλή;

Ο Χρήστος Δάντης και η Σάννυ Μπαλτζή μού ευχήθηκαν για τις ευρωεκλογές και με συνεχάρησαν για την εκλογή μου στις εθνικές.

Ερωτας υπάρχει;

Φυσικά και υπάρχει. Ζωογόνος δύναμη που σε γεμίζει ενθουσιασμό. Κάτι τέτοιο αισθάνομαι τώρα με την ενασχόλησή μου με την πολιτική και τη μαγική επαφή με τους ανθρώπους.

Θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να μην το χάσω αυτό. Είναι σπουδαίο πράγμα να νιώθεις την αγάπη των απλών ανθρώπων.

Πώς γιορτάσατε την εκλογή σας; Με ποιους ανθρώπους;

Την εκλογή μου τη γιόρτασα το βράδυ της Κυριακής της 7ης Ιουλίου στην Ηλιούπολη, στην «Αντίκα», παρέα με συντρόφους και υποστηρικτές.

Αγοράσατε καινούργια ρούχα «θεσμικής μορφής», ας πούμε, για τη Βουλή;

Καμία σπουδαία προσθήκη. Εχω συνεργάτες που επιμελούνται σχετικά ώστε να είμαστε στο σωστό πάντα πλαίσιο, χωρίς να αλλοιώνεται η προσωπικότητα, δεδομένου ότι η εμφάνιση κάθε ανθρώπου θεωρείται ενός είδους δήλωση για το ποιος είναι.

Γυναικεία ομορφιά. Τι κάνετε γι’ αυτήν;

Προσπαθώ να τρέφω την ψυχή μου. Οταν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου, αυτό καθρεφτίζεται στο πρόσωπό σου.

Από κει και πέρα, οι τεχνικές λεπτομέρειες που προσπαθώ να τηρώ έχουν να κάνουν περισσότερο με την καθαριότητα του δέρματος και τη σωστή ενυδάτωση.

Πώς ξεκουράζεστε; Μαγειρική, γυμναστική, κηπουρική ή κάτι άλλο;

Ξεκούραση για μένα είναι μόνο το σπίτι μου. Το καταφύγιό μου, το λιμάνι μου.

Διακοπές πού θα πάτε φέτος;

Δεν έχω προγραμματίσει κάτι. Αν πάω κάπου, θα είναι κάπου ήσυχα. Λατρεύω την ησυχία.

 

{{-PCOUNT-}}64{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Το χαρτοφυλάκιο στον Γιατρομανωλάκη, ο ανασχηματισμός με τα 60 πρόσωπα και ο κλώνος του… Μπράτη!

«Λίφτινγκ» με δηλωμένο γκέι, σάρωση των τεχνοκρατών και τον... Άγγελο Μπράτη,...

Ριάλιτι θύμισε ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού

Σε κυβερνητικό επικοινωνιακό σόου εξελίχθηκε η πρώτη ημέρα εμβολιασμού στη χώρα,...

Η Τζένη Μπαλατσινού χάρισε στον υπουργό Υγείας τον διάδοχο

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με τη...

Μάσκα (μόνο) για το show! Η επίσκεψη Πατούλη στη Βαρβάκειο Αγορά

Ο «αόρατος εχθρός» κάνει πάρτι στη Βαρβάκειο Αγορά, αλλά ο περιφερειάρχης...

Σε ξένα χέρια η εκπαίδευση των Ικάρων!

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ελληνική Λύση, με αφορμή το...

Τρομο-γιορτές! Βουβά Χριστούγεννα χωρίς (καν) κάλαντα!

Γιορτές χωρίς τα παραδοσιακά κάλαντα και τον μποναμά που τα συνοδεύει...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

H Δέσποινα Βανδή βγήκε για γυμναστική στο απόλυτο κρύο!

Η Δέσποινα Βανδή συχνά δημοσιεύει στιγμιότυπα από την καθημερινότητα της. Η αγαπημένη τραγουδίστρια λατρεύει την γυμναστική και την υγιεινή διατροφή για αυτό έχει καταφέρει...

Η Ναταλία Γερμανού σχολιάζει την επιλογή του Παναγιώτη Βασιλάκου ως παρουσιαστή του «Battle of the Couples»

Στην κάμερα της εκπομπής «Ευτυχείτε» μίλησε η Ναταλία Γερμανού. Η λαμπερή παρουσιάστρια, μεταξύ άλλων σχολίασε και την επιλογή του Παναγιώτη Βασιλάκου, όπου θα είναι...

Μέγκι Ντρίο: Δέχθηκα πρόταση από το Survivor για τη θέση της Κάτιας

Μετά την απρόσμενη αποχώρηση της Κάτιας Ταραμπάνκο από το «Survivor» σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ψάχνουν να βρουν την αντικαταστάτρια της. Η παραγωγή του ριάλιτι...

H Χριστίνα Ορφανίδου «πετσόκοψε» τα αδέρφια Βαρουξή για τις δηλώσεις τους (video)

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Χρήστου και του Παναγιώτη Βαρουξή, όταν ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «Στην Φωλιά των Κου Κου» όπου ανέφεραν ότι συνευρέθηκαν...

Κάτια Ταραμπάνκο: «Στεναχωριέμαι που έφυγα γιατί πίστευα ότι θα αντέξω παραπάνω» (video)

Η Κάτια Ταραμπάνκο είχε ξεχωρίσει στο στίβο μάχης από το πρώτο αγώνισμα στο «Survivor». Ωστόσο, εδώ και λίγες μέρες ή ίδια έχει αποχωρήσει από...

Δέσποινα Ολυμπίου: «Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση δύο φορές» (video)

Η Δέσποινα Ολυμπίου αποκάλυψε στο «T-Live» και την Τατιάνα Στεφανίδου τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που είχε δεχτεί παρελθόν. Η τραγουδίστρια θέλησε να στείλει το δικό...