Η Γκερέκου πρόεδρος του ΕΟΤ!

❱❱ Ηταν υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα τον Τουρισμό στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2009Ενα 24ωρο μετά την τοποθέτηση της Γιάννας Αγγελοπούλου στην επιτροπή Ελλάδα 2021, εν όψει των εορτασμών για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, ήρθε άλλη μία τοποθέτηση «τεχνοκράτη» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Η Αντζελα Γκερέκου αναλαμβάνει τα ηνία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, προκειμένου να εφαρμόσει τις γνώσεις της στον τομέα που δίνει περίπου το ένα τέταρτο του ελληνικού ΑΕΠ!

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, λέγοντας: «Η εμπειρία και οι γνώσεις της πάνω σε θέματα τουρισμού θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου ΕΟΤ, προσαρμοσμένου στις νέες συνθήκες».

Η θέση είχε μείνει κενή μετά την πρόσφατη παραίτηση του τέως πρόεδρου του ΕΟΤ Χαράλαμπου Καρίμαλη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Αντζελα Γκερέκου ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 2004 (επανεξελέγη το 2007, το 2009 και τον Ιούνιο 2012), ενώ στις 6 Οκτωβρίου του 2009 τοποθετήθηκε υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα τον Τουρισμό στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Εχει εργαστεί ως αρχιτέκτονας στο ΥΠΕΧΩΔΕ σε ειδικά προγράμματα για την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας και έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών μελετών για την ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας.

Το 2010 αποκαλύφθηκε ότι ο σύζυγός της Τόλης Βοσκόπουλος όφειλε για χρόνια στην ΙΓ’ ΔΟΥ Αθηνών περίπου 5.500.000 ευρώ καθώς και ότι είχε να πληρώσει φόρο εισοδήματος από το 1993. Αυτό είχε αποτέλεσμα να παραιτηθεί η σύζυγός του από υφυπουργός Τουρισμού, επικαλούμενη λόγους ευθιξίας.

Στις 8 Νοεμβρίου 2012 ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στην οποία επανεντάχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2013.

Στις 8 Ιανουαρίου 2015 ανακοίνωσε την αποδοχή της πρότασης να προσχωρήσει στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και την υποψηφιότητά της στον νομό Κέρκυρας με το ίδιο κόμμα.

Η νέα πρέσβειρα του τουρισμού έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο και έχει συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς Ελληνες σκηνοθέτες.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ