«Εκπτωτο πρόεδρο» θεωρεί τον εαυτό της η Βασιλική Θάνου

❱❱ Αποφασισμένη να μην αφήσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού εμφανίζεται η έως πρόσφατα πρόεδρός της Βασιλική Θάνου …… και δηλώνει ότι θα περιμένει την κρίση της Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζοντας έως τότε τον εαυτό της «έκπτωτο πρόεδρο».

Σε χθεσινές δηλώσεις της η κυρία Θάνου, η οποία πριν από λίγες ημέρες προσέφυγε στο ΣτΕ καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της διαπιστωτικής πράξης απόλυσής της, καταλογίζει εμπάθεια εις βάρος της από τη νέα κυβέρνηση αλλά και από κύκλους της Δικαιοσύνης.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από κυβερνητικά στελέχη, τόνισε ότι ουδέποτε υπήρξε κομματικό πρόσωπο, λέγοντας μάλιστα ότι αυτό αποδείχτηκε κατά τη διάρκεια της οκτάμηνης θητείας της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Κατά την κυρία Θάνου, ο μόνος λόγος για την απομάκρυνσή της είναι ότι αποτελεί πρόσωπο το οποίο δεν είναι αρεστό στη νέα κυβέρνηση, ωστόσο διαβεβαίωσε πως σε περίπτωση που δικαιωθεί και παραμείνει στη θέση της, θα συνεργαστεί με τα μέλη της.

«Τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να λειτουργούν θεσμικά και όχι με βάση τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές τους» είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια εμφανίστηκε βέβαιη πως η απομάκρυνσή της θα κριθεί παράνομη, ενώ, αναφερόμενη στην απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επιστολή της, υπογράμμισε ότι «είναι μια πρώτη απάντηση που κρατά ίσες αποστάσεις».

Οπως εξήγησε η κυρία Θάνου, η επιστολή της έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες, οι οποίες θα απαντήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ επικαλέστηκε την περίπτωση της Ουγγαρίας, όπου η Ε.Ε. έκρινε παράνομη ανάλογη απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης.

Αναφερόμενη δε στη φράση «τώρα δεν μπορεί να με κουνήσει κανείς», που της αποδίδεται μετά τον διορισμό της, απάντησε ότι πρόκειται για διαστρέβλωση των λεγομένων της.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ