Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Το… κεφάλι του Λοβέρδου

❱❱ Οι εισαγγελείς ζητούν την ποινική δίωξη του πρώην υπουργού για την υπόθεση της Novartis! Κλείνει η έρευνα για τον Στουρνάρα

Με ένα αίτημα για άσκηση δίωξης και ακόμη μία αρχειοθέτηση προχωρά η έρευνα των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis. Οι εισαγγελείς ζητούν την ποινική δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για το αδίκημα της δωροδοκίας, αποστέλλοντας τη δικογραφία στη Βουλή με το αίτημα για την άρση της ασυλίας του.

Την ίδια ώρα κλείνει το σκέλος της έρευνας που αφορά το πρόσωπο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής του στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Στο πόρισμα των 200 σελίδων που έχουν συντάξει και αποστέλλουν στη Βουλή οι εισαγγελικές Αρχές περιλαμβάνεται το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που έχουν συγκεντρώσει αναφορικά με τον νυν βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. και τις υπερτιμολογήσεις τεσσάρων φαρμάκων της Novartis όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Υγείας.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που έφεραν τον Ανδρέα Λοβέρδο στο στόχαστρο της έρευνας ήταν οι τιμολογήσεις των φαρμάκων Gilenya, Tasigna (150 mg και 200 mg) και Lucentis, καθώς και η αύξηση του τζίρου της Novartis την περίοδο από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Μάιο του 2012, όσο εκείνος βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου.

Κι αυτό καθώς συνδυάστηκαν με μαρτυρικές καταθέσεις, χειρόγραφες σημειώσεις και βίντεο από την εσωτερική ενημέρωση στελεχών της εταιρίας αλλά και εικονικά τιμολόγια διαφημιστικής εταιρίας, η οποία φέρεται ότι λειτουργούσε ως «πλυντήριο» μαύρου χρήματος.

Σκευωρία

Στις εξηγήσεις του πάντως ο κ. Λοβέρδος έχει αρνηθεί κάθε ποινική εμπλοκή, κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος του. «Επειδή έχω με το μέρος μου την αλήθεια, την εντιμότητα και τη στήριξη των πολιτών, οι απεγνωσμένες και απονενοημένες ενέργειες δεν μπορούν να με αγγίξουν.

Όμως, όσες και όσοι έχουν εμπλακεί στα αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης εξουσίας, θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους, όπου και όπως αρμόζει» δήλωσε ο ίδιος μετά το εισαγγελικό αίτημα για την άρση της ασυλίας του.

Στον αντίποδα, οι εισαγγελείς άναψαν το πράσινο φως για την αρχειοθέτηση του σκέλους της υπόθεσης που αφορά τον Γιάννη Στουρνάρα, που είναι και το έβδομο πολιτικό πρόσωπο το οποίο βγαίνει από το κάδρο των ερευνών για την υπόθεση της Novartis.

«Σήμερα έκλεισε και τυπικά, με καθυστέρηση είκοσι μηνών, μια ιταμή διαδικασία σπίλωσης και απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρων, που ήταν νεκρόληκτη εξ υπαρχής» δήλωσε o ίδιος.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...