Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

Νέα ρύθμιση «ανάσα»

❱❱ Τον Νοέμβριο θα ανακοινωθεί το σχέδιο των 120 δόσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους που χρωστούν μικροποσά στην ΕφορίαΤον ερχόμενο Νοέμβριο αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία σε έως 120 δόσεις, που ήδη επεξεργάζονται κυβέρνηση και δανειστές, για να δώσουν «ανάσα» σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους, μισθωτούς και συνταξιούχους, που χρωστούν μικρά ποσά και δεν έχουν τη δυνατότητα να τα εξοφλήσουν.

Το σχέδιο επιβεβαίωσε χθες η αρμοδία υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, που τόνισε στην ΕΡΤ ότι όντως το θέμα της ρύθμισης εξετάζεται και ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις έως το τέλος του χρόνου.
«Θα χρειαστεί να δώσουμε κάποια βοήθεια, αλλά οι συγκεκριμένες οφειλές του 2018 πρέπει να έχουν εξοφληθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με βάση τις εισηγήσεις προς το υπουργείο Οικονομικών, αυτή η νέα ρύθμιση μπορεί να κινείται στο ίδιο πλαίσιο με αυτό που ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες με χρέη προς την Εφορία ως και 50.000 ευρώ, προβλέποντας διαγραφή του 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, ελάχιστο ποσό κάθε δόσης τα 50 ευρώ και μέγιστο αριθμό δόσεων τις 120, καθώς και διαγραφή του 95% των οφειλών από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη Φορολογική Διοίκηση.

Επειδή, όμως, οι 120 δόσεις μπορεί τελικά να μην «περάσουν» από τους δανειστές, η κυβέρνηση έχει καταθέσει και εναλλακτικό σχέδιο για ρύθμιση χρεών στην Εφορία σε έως 36 δόσεις για συνολικά ποσά έως 10.000 ευρώ.
Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι που πιστεύουν ότι θα πειστούν οι δανειστές για ρύθμιση μεγαλύτερη των 36 δόσεων.

Και αυτό γιατί οι θεσμοί εναντιώνονται σε γενικευμένες ρυθμίσεις, στις οποίες μπορεί να υπαχθεί οποιοσδήποτε οφειλέτης χρωστάει στο Δημόσιο χωρίς άλλα κριτήρια.

Ετσι, επιμένουν ότι οι ωφελούμενοι μισθωτοί ή συνταξιούχοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, και το χρέος τους προς το Δημόσιο να έχει συγκεκριμένη αναλογία με το εισόδημά τους ή την αξία της περιουσίας τους.
Ουσιαστικά, ζητούνται κοινοί κανόνες με αυτούς που ισχύουν για τους αυτοαπασχολουμένους, που έχουν ήδη το δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...