ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Κώστας Σημίτης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η «Espresso» κάνει dislike!

ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Κώστας Σημίτης

❱❱ Σε πλήρη αντίθεση με το εορταστικό κλίμα εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος φρόντισε να επαναφέρει στην επικαιρότητα τον εφιάλτη των Μνημονίων «προβλέποντας» ότι...

.... η Ελλάδα θα επιστρέψει στις ζοφερές εποχές της αγωνίας για το αν θα εγκρίνεται η δόση και αν θα έρθει χρηματοδότηση.

«Στην Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρείται βέβαιο ότι η Ελλάδα μετά το 2018 θα προσφύγει γρήγορα στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Αναπόφευκτη συνέπεια θα είναι η επιβολή νέων όρων στην οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης» είπε ο Κώστας Σημίτης για να μας φτιάξει το... κέφι λόγω των ημερών.

Στον ρόλο του κακού Σκρουτζ από το χριστουγεννιάτικο παραμύθι, ο πρώην πρωθυπουργός διαβλέπει σε μια από τις λίγες συνεντεύξεις του νέο κύκλο δανεισμού με τους γνωστούς ασφυκτικούς όρους, αποφεύγοντας ακόμα και την παραμικρή αυτοκριτική για τυχόν λάθη την περίοδο της διακυβέρνησής του, λες και στο Μνημόνιο οδηγηθήκαμε ξαφνικά από τη μια μέρα στην άλλη, λες και μας έβαλαν άλλοι στην ΟΝΕ...

Ακόμη και για τα σκάνδαλα που οδήγησαν στη Δικαιοσύνη πρωτοκλασάτα στελέχη του αποποιήθηκε την πολιτική ευθύνη, λέγοντας ότι αυτή «θα υπήρχε αν είχαν γίνει γνωστές παρανομίες και δεν τους έδωσα καμία συνέχεια». 

Σαν άλλη Κασσάνδρα, λοιπόν, μας δίνει τις προβλέψεις του για ένα εφιαλτικό μέλλον. Ομως, το ερώτημα είναι γιατί δεν άλλαξε πορεία στο καράβι όταν κρατούσε το πηδάλιο, αφού «βλέπει» τόσο καθαρά το μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ