Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Καθαρός» ο Αντώνης Σαμαράς

❱❱ Στο αρχείο ο φάκελος που αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την υπόθεση ΝovartisΣτο αρχείο τέθηκε επισήμως από τους εισαγγελείς Διαφθοράς ο φάκελος που αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την υπόθεση Νovartis. 

Επειτα από πολύμηνη έρευνα οι εισαγγελικοί λειτουργοί προχώρησαν στην αρχειοθέτηση των στοιχείων που αφορούσαν τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς από τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης δεν προέκυψαν ενδείξεις αξιόποινης πράξης.

Συγκεκριμένα, δύο χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας, η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη έκρινε ότι, με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια της, δεν προκύπτει η παραμικρή ένδειξη τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος από τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος είχε εμπλακεί από την κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα.

Μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση. Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και “σκοτεινού” σκανδάλου της υπόθεσης Novartis».

Σκευωρία

Από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση έφτασε στη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για σκευωρία και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Υπενθυμίζεται ότι η μήνυσή του περί μεθοδεύσεων ανασύρθηκε πρόσφατα από το αρχείο έπειτα από σχετική αναφορά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και διενεργείται έρευνα από τους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

H υπόθεση παραμένει ακόμη ανοιχτή για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη και τον επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε από τη Βουλή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αρχειοθέτηση της δικογραφίας κατά του πρώην πρωθυπουργού.

Με παρέμβαση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, στην οποία συζητούνται οι διατάξεις του διυπουργικού νομοσχεδίου, είπε: «Ανακοινώθηκε ότι μπήκε στο αρχείο η υπόθεση από τη Novartis για τον κ. Σαμαρά. Τώρα που καταρρέει η σκευωρία, φαντάζομαι ότι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, θα ψάξουμε να δούμε και ποιοι την έστησαν».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....