Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο Πρετεντέρης πάει Μέγαρο!

❱❱ Απορίες από την πρόθεση της κυβέρνησης να τον διορίσει στη θέση του προέδρου του Δ.Σ.Απορίες και ερωτήματα έχουν προκαλέσει οι έντονες φήμες, όπως και οι σχετικές αναρτήσεις σε ειδησεογραφικές σελίδες που κορυφώθηκαν το Σάββατο και θέλουν τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη να τοποθετείται στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής. 

Επισήμως η κυβέρνηση ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει το εν λόγω σενάριο, αφού το υπουργείο Πολιτισμού σε μια σύντομη ανακοίνωσή του ουσιαστικά αφήνει τα πάντα ανοιχτά.

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στη συγκρότηση διοικητικών συμβουλίων εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ, επισημαίνεται ότι τα Δ.Σ. ανακοινώνονται από το υπουργείο. Κάθε άλλη πληροφόρηση στερείται εγκυρότητας» αναφέρει η… ήξεις αφήξεις ανακοίνωση του υπουργείου, επιτείνοντας ακόμα περισσότερο το μυστήριο, αλλά και εκθέτοντας την κυβέρνηση μπροστά στο ενδεχόμενο επαλήθευσης της είδησης.

Γιατί, αν μη τι άλλο, θα είναι απίστευτη πρόκληση να διοριστεί το συγκεκριμένο πρόσωπο στη θέση του προέδρου του Μεγάρου Μουσικής. Τι σχέση μπορεί να έχει ο Γιάννης Πρετεντέρης με τον πολιτισμό που να δικαιολογεί τη συγκεκριμένη απόφαση; Ολη η Ελλάδα τον θυμάται να πετάει από τις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου μπουκάλια σε διαιτητές και αντιπάλους, κάτι που προφανώς δεν συνάδει με τις αξίες και τα ήθη που εμπνέει ο πολιτισμός.

Ο ίδιος, εξάλλου, θεωρείται ο άνθρωπος των Μνημονίων και της προπαγάνδας, την οποία άλλωστε εξυπηρέτησαν και τα ΜΜΕ στα οποία εργάστηκε.

Χρεοκόπησαν

Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις του τηλεοπτικού σταθμού Mega και των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα της Κυριακής», του πρώην ΔΟΛ, στον οποίο ανήκε το Μέγαρο και το οποίο χρεοκόπησε με προφανή την ευθύνη της ιδιοκτησίας του.

Τώρα ακούγεται ότι ένας άνθρωπος από την ισχυρή -τότε- ομάδα του οργανισμού θα κληθεί να βγάλει και πάλι τα «κάστανα από τη φωτιά», άγνωστο βέβαια με ποιον τρόπο!

Ο κ. Πρετεντέρης είναι γνωστός, επίσης, από την παθιασμένη υπεράσπιση της εισόδου της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης και την «αναγκαιότητα» επιβολής των σκληρών μέτρων κατά του ελληνικού λαού.

Φίλα προσκείμενος στον Κώστα Σημίτη, με τον οποίο ουκ ολίγες φορές έχει θεαθεί μαζί σε δημόσιες εξόδους τους, αλλά και εμπνευστής των «εκσυγχρονιστών» του ΠΑΣΟΚ, δεν είχε πρόβλημα σε άλλες στιγμές να εκδηλώσει την… πίστη του στον Λουκά Παπαδήμο, στον Αντώνη Σαμαρά και τελευταία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ χαρακτηριστική ήταν και η αρνητική θέση του απέναντι στο δημοψήφισμα του 2015.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...