Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Αποκαλύπτονται τα σχέδια της κυβέρνησης για τη νέα κανονικότητα που θέλει να επιβάλει

Τον πήραν χαμπάρι!

Η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύει τις συναθροίσεις, με αφορμή τους λεονταρισμούς μερίδας της άκρας Αριστεράς για την παραβίαση του lockdown, στράφηκε εναντίον της, καθώς είχε αποτέλεσμα όχι μόνο τη συσπείρωση των «τριών» αριστερών κομμάτων αλλά και πλήθος φωνών εκτός αυτών που ανέδειξαν τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του μέτρου.

Το κύριο, το σημαντικό σε όλη αυτή τη συζήτηση δεν είναι η πορεία του Πολυτεχνείου, η οποία η απλή λογική λέει δεν πρέπει να γίνει, καθώς δεν μπορεί να ισχύει ένας νόμος για ένα κομμάτι της κοινωνίας και ένας άλλος νόμος για ένα άλλο κομμάτι, αλλά η ίδια η ρύθμιση της απαγόρευσης των συναθροίσεων.

Απαγορεύσεις

Πρόκειται για μια απόπειρα της κυβέρνησης να εισαγάγει στην ελληνική πολιτική ζωή απαγορεύσεις που θυμίζουν έντονα δικτατορικά καθεστώτα οιασδήποτε υφής και, ως εκ τούτου, προκάλεσε την οργίλη αντίδραση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.
Το γεγονός ότι η απαγόρευση συναθροίσεων έρχεται να κάτσει πάνω σε ένα υπόστρωμα συνεχούς μεταφοράς εξουσιών από τον «κυρίαρχο ελληνικό λαό», τους Έλληνες πολίτες δηλαδή που αποφασίζουν μέσω εκλογών, σε υπερεθνικούς και τεχνοκρατικούς οργανισμούς (βλ. Βρυξέλλες και διάφορα διεθνή όργανα) σαφώς δημιουργεί περαιτέρω υποψίες σχετικά με την κανονικοποίηση τέτοιου είδους απαγορεύσεων.

Επιπρόσθετα δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι επίκληση της οιασδήποτε κρίσης, υγειονομικής, οικονομικής ή εθνικής για την περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων κάθε άλλο παρά φιλελεύθερη πολιτική είναι. Το θέμα -και νομίζει κανείς ότι στο Μαξίμου το γνωρίζουν, αφού μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ τους το λέει- δεν είναι η πορεία του Πολυτεχνείου. Γι’ αυτό η επιχειρούμενη από την κυβέρνηση στροφή σε ένα πλαίσιο «ηρεμίας» αντί αυτού της αντιπαράθεσης με τους κομματικούς σχηματισμού της Αριστεράς δεν πείθει. Διότι είναι φανερό από όσα λέγονται και όσα διαχέονται από τους γνωστούς διαδρόμους ξεπλύματος του κυβερνητικού αφηγήματος ότι «δεν το πιστεύουν». Προσπαθούν να πείσουν ότι μοναδικός σκοπός τους είναι η «διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» από τους λίγους, τους ελάχιστους, που θα κατέβαιναν στην πορεία του Πολυτεχνείου, η οποία όμως φέτος χάρη στις αποφάσεις της κυβέρνησης έχει διαφημιστεί όσο ποτέ άλλοτε ως «αντιπολιτευτικό» event.

Τα ανοίγματα

Αυτό όμως δεν ισχύει και είναι προφανές. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να διατηρήσει την «απαγόρευση συναθροίσεων», να εισαγάγει δηλαδή τη συγκεκριμένη ρύθμιση ως πιθανή στη «νέα κανονικότητα» την οποία ευαγγελίζεται, ακόμη και εάν χρειαστεί να την παραβιάσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Αυτό αποδεικνύουν τα ανοίγματα του κ. Μητσοτάκη και τίποτε άλλο. Αυτός ήταν ο σκοπός της και όταν ξεκίνησε το μονοπάτι στο οποίο τώρα βαδίζει. Κάτι που έγινε ξεκάθαρο και από το «άδειασμα» των κυβερνητικών επιλογών από τον Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων ήταν εισήγηση της επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση, είπε: «Η επιτροπή λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχει συγχρωτισμός. Τα υπόλοιπα είναι αποφάσεις της Πολιτείας».

Βελόπουλος: Δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία για την 28η Οκτωβρίου

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε χθες ο Κυριάκος Βελόπουλος με αφορμή τη στάση του στο θέμα της επετείου του Πολυτεχνείου.

«Ο πρωθυπουργός των συναθροίσεων στο Εφετείο εν μέσω πανδημίας, των κλειστών εκκλησιών και ανοικτών τζαμιών, της “συνέχειας του κράτους” για την προδοσία της Μακεδονίας, του “είμαι υπερήφανος για τους (παράνομους) μετανάστες”, της φτωχοποίησης των Ελλήνων, των κλειστών καταστημάτων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σήμερα (χθες) χαρακτήρισε “αδιανόητο το σκηνικό σύγκρουσης” επί της επετείου του Πολυτεχνείου» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε: «Σκηνικό που όμως η κυβέρνησή του καλλιέργησε προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα από τις τεράστιες ευθύνες τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για την τροπή που λαμβάνουν τα εθνικά μας θέματα. Ο πρωθυπουργός, υποκαθιστώντας ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να τιμήσουν την επέτειο με ένα λουλούδι. Μακάρι να είχε επιδείξει την ίδια ευαισθησία και για την 28η Οκτωβρίου, όπου ο ίδιος και οι πολιτικοί αρχηγοί που σήμερα “ευαισθητοποιούνται” απουσίαζαν επιδεικτικά».

Κλίμα διχασμού

Και κατέληξε ο κ. Βελόπουλος στη δήλωσή του: «Είχα άλλωστε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι το κλίμα διχασμού που καλλιεργήθηκε από την κυβέρνηση και μέρος της αντιπολίτευσης συνιστά επικίνδυνο λάθος».

Η Ελληνική Λύση, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, «στηρίζει όλες τις εθνικές πατριωτικές μνήμες που καλύφθηκαν από την Ελληνική Σημαία. Όλες τις εθνικές μνήμες που ανέδειξαν την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Δημοκρατία, τον υγιή και αξιοκρατικό κοινοβουλευτισμό και τον ελεύθερο πατριωτικό λόγο και σκέψη. Δεν επιδέχονται λοιπόν απαγόρευσης ούτε οι εθνικές εορτές ούτε η ορθόδοξη θρησκευτική παράδοση ούτε οι μνήμες των εθνικών δημοκρατικών αγώνων της πατρίδας μας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...