Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2025

Σχεδόν έτοιμη η ομάδα που θα μας κρατήσει συντροφιά μέσα από το...

Τη μεγάλη έκπληξη και φέτος, στο τηλεοπτικό «μενού» της...

Τι κατέθεσε ο Πέτρος Φιλιππίδης για τη φωτιά στο μπαλκόνι του σπιτιού...

Κατάθεση στα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έδωσαν...

Αμαλία Κωστοπούλου: Κάνει τον γύρο του κόσμου

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ερωτευμένη κόρη του...

Unfollow της Μενεγάκη σε Σκορδά και Μουτσινά

Ιδιαίτερα ενεργή είναι η Ελένη Μενεγάκη στο Instagram, παρότι...

«Ελεύθεροι» σε… δόσεις πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει οριζόντια άρση περιοριστικών μέτρων την 1η Δεκεμβρίου έδωσε χθες, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανέφερε, πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και εν συνεχεία το λιανεμπόριο, όπου δεν καταγράφεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και υπερμετάδοση. Τελευταία στη λίστα της άρσης των μέτρων είναι η εστίαση, και αυτό διότι, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης παρατηρείται έντονος συγχρωτισμός, γεγονός που είναι απαγορευτικό τη δεδομένη χρονική στιγμή.

«Ο σχεδιασμός είναι να ανοίξουν πριν από τα Χριστούγεννα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα εστιατόρια και τα καφέ, με κανόνες και ωράριο που θα δούμε με τους ειδικούς. Όχι μπαρ και παρόμοια καταστήματα όπου υπάρχουν όρθιοι και συγχρωτισμός. Είναι πολύ δύσκολο να υποθέσει κανείς ότι θα ανοίξουν μαγαζιά που συνδέονται μόνο με νυχτερινή διασκέδαση, λόγω του συγχρωτισμού και της μαζικής και γρήγορης διασποράς που μπορεί να έχει μια τέτοιου είδους διασκέδαση».

Όσο για το αν το άνοιγμα θα γίνει σε φάσεις, με απόσταση μιας εβδομάδας η μία από την άλλη (όπως συνέβη στην πρώτη καραντίνα), ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι αυτό είναι θέμα σχεδιασμού και ανάλυσης, που θα γίνει εφόσον η επιτροπή γνωρίζει το επιδημιολογικό φορτίο.

Αναφερόμενος στα κρούσματα της Τρίτης, επισήμανε ότι ήταν η πρώτη μέρα που φάνηκε μια επιπέδωση της καμπύλης και πρόσθεσε ότι μετά το Σαββατοκύριακο αναμένεται κάθετη πτώση των περιστατικών Covid-19. «Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θα αξιολογήσει σύντομα την κατάσταση, ώστε να αναπτύξει το σχέδιο άρσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί» πρόσθεσε.

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλα lockdowns κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν το απέκλεισε, αλλά συμπλήρωσε ότι αυτή τη φορά υπάρχει ένα πολύ θετικό στοιχείο, τα εμβόλια, που θα είναι διαθέσιμα έως τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και γιατρός στην οικογένεια Πολάκη

Είχε τη δικηγόρο, τώρα απέκτησε και τη γιατρό του...

Φίλιππος Τσαγκρίδης και Κάθριν Εμπειρίκου ανέμελοι στην glam Μύκονο

Φούντωσαν πάλι οι φήμες, όχι μόνο περί έρωτα, αλλά...

Summer in Βουλιαγμένη για την «αδελφή» της Χριστίνας Ω

Αν και ζει μόνιμα πλέον στην Ελλάδα, η jetsetter...

Μύκονος: Ο Μπέος που πάει νωρίς για νάνι και οι ξενύχτηδες

Και μπορεί, οι jet setters που πάρταραν στο event...

Ανασχηματισμός με νυν & πρώην πρωταγωνιστές ερωτικών ταινιών

Ποιες και ποιοι πρώην και νυν πορνοστάρ θα μπορούσαν,...

Στέλλα Κονιτοπούλου: «Γι’ αυτό έσμιξα ξανά τους Κονιτοπουλαίους»

Μια ιδέα να συνενωθούν όλα τα μέλη της θρυλικής...

Οι εναλλακτικές αποδράσεις επωνύμων χωρίς φρου φρου

Αρκετοί Ελληνες celebrities το φετινό καλοκαίρι επιλέγουν εναλλακτικούς προορισμούς...