Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε τη νέα μέθοδο αγορών που θα εφαρμοστεί μετά την άρση του lockdown

Μετά τις μάσκες και τα sms, έρχονται στην καθημερινότητά μας και οι αγορές με τη μέθοδο του click away. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, πρόκειται για ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν όταν ανοίξει εκ νέου η αγορά.

Όπως εξήγησε, θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρώπινη επαφή, ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Γεννώνται βέβαια ερωτήματα για το πώς θα εφαρμοστεί αυτή η νέα μέθοδος στην ελληνική αγορά, με πολλά καταστήματα να μη διαθέτουν τις υποδομές και το προσωπικό για να την υποστηρίξουν. Ειδικά τα καταστήματα της γειτονιάς θα πιεστούν πολύ, σε αντίθεση με τις αλυσίδες, οι οποίες αναμένεται να είναι και οι μεγάλες κερδισμένες από τα ψώνια με click away.

Αυστηροί όροι

Όσον αφορά την επαναλειτουργία της αγοράς, ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη και τα παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις και περιορισμένο αριθμό ατόμων μέσα στο κατάστημα. «Με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία. Εμείς στο υπουργείο έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία, αν δεν μας το πουν οι γιατροί» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. Προσέθεσε πως οι τομείς της οικονομίας που έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν εστίες διασποράς του ιού δεν θα ανοίξουν ή θα ανοίξουν πολύ αργότερα.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης επισήμανε ότι το σχέδιο επανεκκίνησης της αγοράς αρχίζει από την πρώτη ημέρα που επισήμως θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός, κατόπιν εισήγησης της επιστημονικής κοινότητας, ότι λήγει η γενική απαγόρευση.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα