Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Η πρεμιέρα του έργου «The Big Game» με Στεριανού και Θωμά

Πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη για το «The Big Game»...

Γεωργιανός εξωσχολικός μπούκαρε σε γυμνάσιο της Κυψέλης, χτύπησε μαθητή με σφυρί και...

Σκηνές τρόμου που βλέπουμε συχνά στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκαν στο...

Ταξιδάκι στη Ρώμη για τα… πιτσουνάκια Βανδή και Μπισμπίκη

Κάτω από την πανσέληνο της Ρώμης χάρηκαν τον έρωτά...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς...

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Προειδοποίηση Πέτσα για αυστηρότερα μέτρα την Πρωτοχρονιά, αν παρατηρηθεί ξεσάλωμα τα Χριστούγεννα

Να είμαστε… φρόνιμοι τα Χριστούγεννα για να μην αγριέψει το lockdown την Πρωτοχρονιά ήταν η προειδοποίηση-έκκληση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα αναφορικά με τις ημέρες των γιορτών, αν και τα ακριβή μέτρα δεν έχουν ανακοινωθεί.

«Αν κατά την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα παρατηρηθούν φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων, υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για τις αντίστοιχες μέρες της Πρωτοχρονιάς» προειδοποίησε ο κ. Πέτσας .Οι νέες αυστηρές συστάσεις είναι αποτέλεσμα της ανησυχίας που εκφράζουν τα μέλη της επιτροπής ειδικών του υπουργείου ότι τυχόν αθρόες συγκεντρώσεις στα σπίτια θα εκτοξεύσουν τα κρούσματα μετά τις γιορτές. Γι’ αυτό, ο Στέλιος Πέτσας συνέστησε «προσοχή για να γιορτάσουμε εμείς και όχι ο κορονοϊός» και πρόσθεσε για τις επόμενες μέρες:

«Οι ισορροπίες»

«Οι ισορροπίες είναι ιδιαίτερα εύθραυστες και δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για πειραματισμούς ούτε για λάθη ούτε για ρίσκο. Θέλουμε μετά τις γιορτές να πάμε μπροστά, όχι να γυρίσουμε πίσω. Θέλουμε, καθώς θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός, να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Θέλουμε -και μπορούμε- να τα καταφέρουμε. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα -το πολύ με άλλη μία οικογένεια- τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ας μην παίξουμε με τις ζωές μας και τις ζωές των ανθρώπων που αγαπάμε. Ας παίξουμε άμυνα. Πολύ περισσότερο τώρα, που έρχεται το εμβόλιο και η ελπίδα δεν είναι ευχή, αλλά ορατή πραγματικότητα».

Μιλώντας για το εμβόλιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το ερχόμενο Σάββατο φθάνουν στην Ελλάδα οι πρώτες παρτίδες και θα αρχίσει άμεσα ο εμβολιασμός, με πρώτους τους εργαζομένους του ΕΣΥ, κατόπιν τα γηροκομεία και στη συνέχεια 2.400.000 πολίτες άνω των 65 ετών. Για τα τεστ, ο κ. Πέτσας είπε ότι μπαίνει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα 12.000 δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλη τη χώρα και εξήγησε: «Θα υπάρχουν 386 σταθερά σημεία ελέγχου ανά την επικράτεια, όπως Κέντρα Υγείας, μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων και κέντρα του ΕΟΔΥ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...