Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

«Βόμβες» για Folli Follie! Υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθυστερούσαν την έρευνα

Στο κάδρο της δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο Folli Follie βάζει δύο πρώην υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δύο τότε βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης η ενδιάμεση έκθεση της ελεγκτικής εταιρίας PWC, η οποία ερεύνησε τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες του ομίλου.

Στα e-mails κατονομάζονται οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Χαρίτσης, Σταύρος Αραχωβίτης και Μάκης Μπαλαούρας. Από τα ευρήματα της ελεγκτικής εταιρίας, τα οποία διαβιβάστηκαν ήδη στην 35η τακτική ανακρίτρια που ερευνά την πολύκροτη υπόθεση, φαίνεται ότι υπάρχει μια προσπάθεια ευνοϊκής μεταχείρισης της διοίκησης του ομίλου, «πάγωμα» ή και καθυστέρηση στην έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενώ πέφτει «σκιά» και για ύποπτα κονδύλια με στόχο να διατηρηθούν «επαφές» με «ισχυρούς συμμάχους».

Στο επίκεντρο των επικοινωνιών βρίσκεται διευθυντικό στέλεχος στον τομέα ασφάλειας και διοίκησης της Folli Follie, το οποίο ενημερώνει τον ήδη προφυλακισμένο πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Τζώρτζη Κουτσολιούτσο για τις επίμαχες επαφές και ζητά την έγκρισή του για να προχωρήσει στα επόμενα βήματα. Όλα αυτά συμβαίνουν τον Μάιο του 2018, όταν ήδη έχει ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Τα «καυτά» e-mails έχουν διαβιβαστεί από την ανακρίτρια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει αν η δικογραφία πρέπει να σταλεί στη Βουλή με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Για τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται η Εισαγγελία έχει τη δυνατότητα, αν διαπιστώσει διάπραξη αξιόποινων πράξεων, να ασκήσει απευθείας διώξεις. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι στις 29 Μαΐου 2018 το ίδιο στέλεχος ενημερώνει μέσω e-mail για τροπολογία η οποία επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε ευνοϊκή ρύθμιση που αφορούσε τα ΚΑΕ. Γι’ αυτή την εξέλιξη, σύμφωνα με το στέλεχος, τον ενημέρωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας.

Διαστάσεις

Η συγκεκριμένη εξέλιξη πυροδότησε έντονη πολιτική κόντρα, με τη Ν.Δ. να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και να ζητά εξηγήσεις. Επισημαίνει δε ότι «ακριβώς εκείνη την περίοδο, μάλιστα, που το σκάνδαλο της Folli Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαΐου 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό και ευνοούσε την εταιρία». Φαίνεται, επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία, «ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του “μαγαζιού” και των φίλων του. Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του, και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Δυστυχώς για τη Ν.Δ., το παραμύθι δεν έχει δράκο. Οι ισχυρισμοί του συνεργάτη των υποδίκων Κουτσολιούτσων είναι ασυνάρτητοι, έωλοι και συκοφαντικοί… Κανένας βουλευτής και κανένα κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα δημιουργούσε προσκόμματα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης της Folli Follie».

Ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ., δήλωσε «περιμένουμε να έρθει στη Βουλή ο φάκελος για να τοποθετηθούμε θεσμικά και με πληρότητα», ενώ η Ελληνική Λύση υπογράμμισε ότι «τεκμηριώνεται η ηθική κατάρρευση των κομμάτων εξουσίας… Ολοι, χωρίς ασυλία, ενώπιον της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...