Πέμπτη, 17 Ιουλίου, 2025

Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αϊβάζη μετά την είδηση της νέας σχέσης...

Η είδηση για τη νέα σχέση της Μαρίας Κορινθίου...

Καραβάτου σε Τσολάκη: «Ελένη, σε καλωσορίζω κι επίσημα στον ΑΝΤ1»

Για την αλλαγή της τηλεοπτικής της στέγης μίλησε η...

Η Λίζα Δουκακάρου σε σπάνια έξοδο με τον σύζυγό της

Η Λίζα Δουκακάρου όπως θα θυμάστε είχε χάσει τον σύζυγό της από ανακοπή καρδιάς κάτι που την είχε καταρρακώσει.

Βιν Ντίζελ: Διακοπές στη Μύκονο για τον χολιγουντιανό ηθοποιό

Η κάμερα του MykonosLiveTv τσάκωσε έναν ακόμα χολιγουντιανό ηθοποιό...

«Βόμβες» για Folli Follie! Υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθυστερούσαν την έρευνα

Στο κάδρο της δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο Folli Follie βάζει δύο πρώην υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δύο τότε βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης η ενδιάμεση έκθεση της ελεγκτικής εταιρίας PWC, η οποία ερεύνησε τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες του ομίλου.

Στα e-mails κατονομάζονται οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Χαρίτσης, Σταύρος Αραχωβίτης και Μάκης Μπαλαούρας. Από τα ευρήματα της ελεγκτικής εταιρίας, τα οποία διαβιβάστηκαν ήδη στην 35η τακτική ανακρίτρια που ερευνά την πολύκροτη υπόθεση, φαίνεται ότι υπάρχει μια προσπάθεια ευνοϊκής μεταχείρισης της διοίκησης του ομίλου, «πάγωμα» ή και καθυστέρηση στην έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενώ πέφτει «σκιά» και για ύποπτα κονδύλια με στόχο να διατηρηθούν «επαφές» με «ισχυρούς συμμάχους».

Στο επίκεντρο των επικοινωνιών βρίσκεται διευθυντικό στέλεχος στον τομέα ασφάλειας και διοίκησης της Folli Follie, το οποίο ενημερώνει τον ήδη προφυλακισμένο πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Τζώρτζη Κουτσολιούτσο για τις επίμαχες επαφές και ζητά την έγκρισή του για να προχωρήσει στα επόμενα βήματα. Όλα αυτά συμβαίνουν τον Μάιο του 2018, όταν ήδη έχει ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Τα «καυτά» e-mails έχουν διαβιβαστεί από την ανακρίτρια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει αν η δικογραφία πρέπει να σταλεί στη Βουλή με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Για τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται η Εισαγγελία έχει τη δυνατότητα, αν διαπιστώσει διάπραξη αξιόποινων πράξεων, να ασκήσει απευθείας διώξεις. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι στις 29 Μαΐου 2018 το ίδιο στέλεχος ενημερώνει μέσω e-mail για τροπολογία η οποία επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε ευνοϊκή ρύθμιση που αφορούσε τα ΚΑΕ. Γι’ αυτή την εξέλιξη, σύμφωνα με το στέλεχος, τον ενημέρωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας.

Διαστάσεις

Η συγκεκριμένη εξέλιξη πυροδότησε έντονη πολιτική κόντρα, με τη Ν.Δ. να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και να ζητά εξηγήσεις. Επισημαίνει δε ότι «ακριβώς εκείνη την περίοδο, μάλιστα, που το σκάνδαλο της Folli Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαΐου 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό και ευνοούσε την εταιρία». Φαίνεται, επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία, «ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του “μαγαζιού” και των φίλων του. Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του, και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Δυστυχώς για τη Ν.Δ., το παραμύθι δεν έχει δράκο. Οι ισχυρισμοί του συνεργάτη των υποδίκων Κουτσολιούτσων είναι ασυνάρτητοι, έωλοι και συκοφαντικοί… Κανένας βουλευτής και κανένα κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα δημιουργούσε προσκόμματα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης της Folli Follie».

Ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ., δήλωσε «περιμένουμε να έρθει στη Βουλή ο φάκελος για να τοποθετηθούμε θεσμικά και με πληρότητα», ενώ η Ελληνική Λύση υπογράμμισε ότι «τεκμηριώνεται η ηθική κατάρρευση των κομμάτων εξουσίας… Ολοι, χωρίς ασυλία, ενώπιον της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνίδα ηθοποιός ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της στο instagram

Το δεύτερο παιδάκι της περιμένει γνωστή ηθοποιός. Η ίδια πόσταρε φωτογραφία να ποζάρει με φουσκωμένη κοιλίτσα έχοντας δίπλα τον γιο

Λάκης Λαζόπουλος: Παντρεύτηκε η κόρη του στην Πάρο με λίγους καλεσμένους

Παντρεύτηκε η κόρη του Λάκη Λαζόπουλου σε στενό κύκλο.

Μαρίνα Καλογήρου: «Κακοποιούμουν σεξουαλικά από τα τέσσερα έως τα δεκατέσσερά μου»

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε για πρώτη φορά η Μαρίνα Καλογήρου αφήνοντας άφωνη την Αθηναΐδα Νέγκα.

Επτά χρόνια από το χαμό του Μάνου Αντώναρου – Το μήνυμα της συζύγου του

Πέρασαν επτά χρόνια από τον χαμό του δημοσιογράφου Μάνου Αντώναρου. Η σύζυγός του, Ολίβια δημοσίευσε μια φωτογραφία τους αγκαλιά

Κωνσταντίνα Μπεκιάρη: Η πρώην σύζυγος του Μπισμπίκη ποζάρει με μπικίνι κι αναστατώνει

Η πρώην σύζυγος του Βασίλη Μπισμπίκη και μητέρα του γιου του έβαλε το μαγιό της και απόλαυσε τις βουτιές της.

Μαρία Κορινθίου: Αυτός είναι ο κούκλος, νέος της σύντροφος

Η Μαρία Κορινθίου αποκάλυψε πως είναι ερωτευμένη ξανά!Πρόσφατα υπέγραψε...

Δύσκολο καλοκαίρι για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά

Διακοπές χωριστά για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία...

Παντρεύεται γνωστός ζεν πρεμιέ της τηλεόρασης – Ιδού το προσκλητήριο γάμου του

Ο γνωστός ηθοποιός τα τελευταία χρόνια διατηρεί σχέση με εντυπωσιακή κυρία και αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα.
spot_img
spot_img