Σε ξένα χέρια η εκπαίδευση των Ικάρων!

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ελληνική Λύση, με αφορμή το γεγονός ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή στις νεοφιλελεύθερες πρακτικές της, με τη στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ. αποφάσισε να ιδιωτικοποιήσει τώρα και την εκπαίδευση των Ικάρων μας».

Όπως καταγγέλλει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, η κυβέρνηση παρέδωσε «με τη μορφή της χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και το εθνικό κέντρο εκπαίδευσης της Π.Α. σε ξένη πολυεθνική εταιρία για 20 χρόνια και κόστος 1,4 δισ. ευρώ. Η Ελληνική Λύση θα αγωνιστεί για να ακυρώσει το νέο εθνικό έγκλημα που γίνεται σε βάρος της πατρίδας μας και του περήφανου ελληνικού λαού».

Η σχετική ανακοίνωση συνεχίζει: «Αλήθεια, ποιος “ιδιώτης” διαθέτει την εμπειρία των Ελλήνων Ικάρων, οι οποίοι επιχειρούν επί δεκαετίες σε συνθήκες πραγματικής μάχης και δικαίως θεωρούνται οι καλύτεροι του κόσμου;».

Στη Βουλή

Η υπόθεση του Διεθνούς Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Εξοπλισμών στη Βουλή και, πέραν του ΚΙΝ.ΑΛ., υπήρξε έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Πηγές του ΥΠΕΘΑ αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο υποπρόγραμμα «εξυπηρετεί την επιχειρησιακή αναγκαιότητα της εκπαίδευσης των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας και τον στόχο της δημιουργίας διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα, στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος. Παράλληλα, διευρύνεται και ενισχύεται η στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, ενώ επιλύει άμεσα και για 22 χρόνια τα προβλήματα ποιοτικής και ποσοτικής επάρκειας των υπαρχόντων εκπαιδευτικών μέσων».

Επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, «μπαίνει τέλος στο διαβλεπόμενο αδιέξοδο και στο ενδεχόμενο αποστολής πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας στο εξωτερικό για την εκπαίδευσή τους σε τζετ, δεδομένου του παρωχημένου χαρακτήρα των αξιόπιστων μεν, προβληματικών, όμως, πλέον T-2 Buckeye που βρίσκονται στο οπλοστάσιο της Π.Α. από το 1976 και η υποστήριξη των οποίων παύει οριστικά το 2023».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ