Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Αυτόπτης μάρτυρας για το θρίλερ της Ερέτριας: «Είδα να “τρώνε” τον Βαλυράκη»

Η μαρτυρία «φωτιά» ενός άνδρα, ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση 150 μέτρων από το σημείο όπου βρήκε φρικτό θάνατο ο Σήφης Βαλυράκης, στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, ωθεί σε νέο δρόμο την έρευνα, καθώς υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός δέχτηκε δολοφονική επίθεση λίγο προτού πέσει από το φουσκωτό του.

Ο μάρτυρας, που δεν είχε καταθέσει ως τώρα στην τοπική λιμενική Αρχή, μίλησε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» για το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος που προσέγγισε το φουσκωτό του πρώην υπουργού το μοιραίο μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου.

«Ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχότανε. Λογομαχήσανε. Εγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους: “Σήκω και φύγε, κω…γερε” του φώναζαν. Τότε, απαγορευόταν να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες. Εφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του, με υψηλή ταχύτητα προκαλώντας μεγάλο κυματισμό, και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με κοντάρι. Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα! Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε» περιγράφει μιλώντας στην κάμερα του «Τούνελ».

skafosvalyraki1 900x1200 1
Η χτυπημένη προπέλα του φουσκωτού του πρώην υπουργού

Αλιευτικό

Είναι η πρώτη μαρτυρία που έρχεται στο φως και υποστηρίζει πως κάποιος χτύπησε τον πρώην υπουργό. Ο μοναδικός μέχρι πρότινος αυτόπτης μάρτυρας είχε καταθέσει στο Λιμεναρχείο πως ένα άγνωστο αλιευτικό σκάφος είχε προσεγγίσει το φουσκωτό του πολιτικού, ότι οι επιβαίνοντες είχαν λογομαχήσει μαζί του και στη συνέχεια έκανε στροφές γύρω του πριν φύγει. Ομως δεν είχε καταθέσει πως χτύπησαν τον 78χρονο με αντικείμενο, και μάλιστα με κοντάρι!

Τότε, με βάση την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα, οι λιμενικοί που διενεργούν την προανάκριση είχαν αρχίσει έρευνες για τον εντοπισμό του άγνωστου ψαροκάικου, με αρνητικά αποτελέσματα. Ωστόσο ο δεύτερος αυτόπτης καταγγέλλει ευθέως δολοφονική επίθεση, όπως ανέφερε στην εκπομπή: «Η κίνηση είναι δολοφονική. Είναι δολοφονία. (…) Είχαν χτυπήσει στο παρελθόν κι έναν άλλον ψαρά με ξύλινο τελάρο στο κεφάλι, γιατί είχε βάλει παραγάδια» είπε. Μάλιστα, ο δεύτερος μάρτυρας κατήγγειλε πως κάποιοι απείλησαν ότι θα καταστρέψουν οικονομικά τον φούρναρη, ο οποίος ήταν ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας που είχε καταθέσει στο Λιμεναρχείο!

Σύμφωνα με τον νέο μάρτυρα, είναι εύκολο να εντοπιστεί το αλιευτικό σκάφος που ενεπλάκη στο επεισόδιο λίγο πριν από τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη. Δεν είχε μηχάνημα στίγματος, αλλά από το λιμάνι της Ερέτριας γνώριζαν τι ώρα μπήκε και τι ώρα βγήκε. Μάλιστα, δήλωσε στην εκπομπή πως είναι διατεθειμένος να καταθέσει στις Αρχές, όχι όμως στο Λιμεναρχείο της περιοχής.

Πολλαπλές κακώσεις

Η μαρτυρία περί χτυπημάτων του Βαλυράκη ενισχύει την τεχνική σύμβουλο της οικογένειας, ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία εντόπισε πολλαπλές κακώσεις στη σορό του πολιτικού. Μάλιστα, κατέγραψε στο κεφάλι ένα αιμάτωμα που δεν προκλήθηκε από την προπέλα του φουσκωτού του όταν έπεσε στη θάλασσα, αλλά θα μπορούσε να είχε προκληθεί από άλλο αντικείμενο, όπως η καρίνα άλλου σκάφους, ένα κουπί ή ακόμα και το… κοντάρι που περιγράφει ο δεύτερος μάρτυρας!

Σχολιάζοντας τη νέα μαρτυρία, ο δικηγόρος της οικογένειας του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Φωτάκης δήλωσε στην εκπομπή: «Είναι συγκλονιστική η κατάθεση του μάρτυρα. Η νομική ομάδα μας θα διασφαλίσει την ασφάλειά του. Με τη μαρτυρία του επιβεβαιώθηκαν όσα ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή, ότι ο θάνατος του Σήφη δεν ήταν ατύχημα, όπως έλεγαν, αλλά δολοφονία».

Ο κουνιάδος του πρώην υπουργού, Αθανάσιος Παπαθεοδώρου συμπλήρωσε: «Είναι σοκαριστική αυτή η μαρτυρία και μπράβο στον άνθρωπο που βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει την αλήθεια. Ολο αυτό το διάστημα έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με απίστευτες καταστάσεις στην Ερέτρια, γιατί οι Αρχές εκεί ήθελαν να υποβαθμίσουν την υπόθεση».

1848 SIFIS VALIRAKIS MINA VALIRAKI 1772019
Ο Σήφης Βαλυράκης με τη σύζυγό του

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δικηγόροι της οικογένειας έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος σε βάρος των υπευθύνων του Λιμεναρχείου Ερέτριας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας της εκπομπής βρέθηκε το φουσκωτό του Βαλυράκη παρατημένο σε ένα αφύλακτο οικόπεδο, ενώ θα έπρεπε να φυλάσσεται ώσπου να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Μέσα στο σκάφος παραμένουν τα προσωπικά του αντικείμενα, η στολή και τα ψαροντούφεκά του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας αφήνει αιχμές για το Λιμεναρχείο Ερέτριας

Αιχμές σε βάρος των αξιωματικών του Λιμεναρχείου Ερέτριας που διενεργεί την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη αφήνει ο δικηγόρος της οικογένειας του πολιτικού Μανώλης Φωτάκης, ο οποίος καταγγέλλει προσπάθεια κουκουλώματος, με αφορμή και τη νέα μαρτυρία αυτόπτη που είδε κάποιον από αλιευτικό σκάφος να χτυπάει με ένα κοντάρι τον 78χρονο πολιτικό στο φουσκωτό του λίγο προτού πέσει στη θάλασσα.

«Η υπόθεση είναι ακόμα στο ναδίρ. Ολοι σιγοψιθυρίζουν τα ονόματα αυτών των κυρίων που προέβησαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη εις βάρος του Σήφη Βαλυράκη. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια τρομερή προσπάθεια κουκουλώματος» δήλωσε μιλώντας στον Σκάι και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν στο τοπικό λιμενικό τμήμα και να τους διώχνουν. Αυτή ήταν δουλειά της προανάκρισης. Ο αυτόπτης μάρτυς, ο πρώτος, είδε το περιστατικό. Δεν το είδε ολόκληρο κι όταν το βράδυ στην τηλεόραση άκουσε τι έγινε, αμέσως τηλεφώνησε σε λιμενικό με ηχητικό μήνυμα που υπάρχει και του λέει “θέλω να δώσω κατάθεση, είδα πράγματα”. Του απάντησαν ότι λείπει ο λιμενάρχης. Την επόμενη μέρα πηγαίνει στο λιμενικό τμήμα, τους λέει τι είδε και δεν του πήραν κατάθεση. Επειτα από παρέμβαση του συναδέλφου δικηγόρου, έδωσε τελικά κατάθεση».

Φόβος

Ο συνήγορος της οικογένειας Βαλυράκη ανέφερε ότι στην περιοχή επικρατεί φόβος. «Δεν ανοίγουν τα στόματα. Υπάρχουν οι δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι οποίες ταυτίζονται και μιλάνε για 15 κακώσεις στο σώμα του. Δεν μιλάνε για προπέλα. Ερχεται τώρα ο μάρτυς και καταθέτει δημόσια από πού προήλθαν αυτές οι κακώσεις. Να δούμε πότε θα κινηθεί η διαδικασία να συλληφθούν οι δράστες. Εγώ θα περιμένω» είπε.

Υπενθυμίζεται πως το Λιμεναρχείο Ερέτριας είχε στείλει τη δικογραφία για την υπόθεση Βαλυράκη στον εισαγγελέα Χαλκίδας, ο οποίος την επέστρεψε προκειμένου να γίνει πραγματογνωμοσύνη. Στο μεταξύ, άνθρωποι της οικογένειας έχουν απευθυνθεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για την πορεία των ερευνών από το Λιμεναρχείο Ερέτριας, καθώς ύστερα από τόσο καιρό δεν έχει εντοπιστεί η βάρκα που προσέγγισε το φουσκωτό του Βαλυράκη.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...