«Επίθεση» Ζουράρι στη Μενδώνη για την παραχώρηση της Ακρόπολης στον οίκο Dior

«Ηδονικά οπισθέλκουσα μοντέλα θα παρελαύνουν πάνω στο πορνοφωτοστάσιο»! Καινούργιες λέξεις ακούστηκαν στη Βουλή χθες, με αφορμή την κόντρα του Κώστα Ζουράρι με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Λεξικό χρειάστηκαν οι βουλευτές για να καταλάβουν την ετυμολογία των λέξεων «πορνοφωτοστάσιον» και «oπισθέλκουσα μοντέλα», για τα οποία μίλησε σε έντονο ύφος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά για το… ΟΚ της Μενδώνη προκειμένου να κάνει φωτογράφιση στην Ακρόπολη ο οίκος μόδας Dior.

«Υπάρχει αυτό το βδελύκτροπον της Dior, το ’51, όταν δόθηκε από το αμερικανικοδωσιλογικό κράτος. Ο πατέρας μου ήταν ακόμα φυλακισμένος όταν γινόταν το πορνοφωτοστάσιον από το κράτος στον ναό της παρθένου με oπισθέλκουσα τα μοντέλα. Ο οίκος είναι βεβαρημένος από αυτό! Θα γίνουμε Τουρκαλάδες, που δώσανε αυτοί σε χανούμισσες για να παρελαύνουν με εσώρουχα στον Ναό της Αγίας Ειρήνης; Τουρκαλάδες γίναμε; Ελεος, δηλαδή» είπε φωνάζοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι εννοεί ο ποιητής

Κι όλοι, μετά, έψαχναν να βρουν στο Google τι εννοεί ο ποιητής όταν χαρακτηρίζει τα μοντέλα του Dior «οπισθέλκουσα»… Τι «πίσω κίνηση» ακούστηκε, τι «ψηλοκάπουλα» κ.λπ. Ολοι γελούσαν και σχολίαζαν τα… αεροδυναμικά μοντέλα του Ζουράρι.

O βουλευτής κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την εν λόγω παραχώρηση και, απευθυνόμενος προς την υπουργό Πολιτισμού, ανέφερε αρχικά: «Οι ιεροί ναοί, όχι τα κοσμικά, δίδονται μόνο σε δύο περιπτώσεις τα τελευταία 3.000 χρόνια! Σε αστέγους και πρόσφυγες, και όταν το αποφασίζει η ενορία για λόγους συγκεκριμένους. Πάσα άλλη χρήση δεν είναι δεκτή».

Στη συνέχεια η Λίνα Μενδώνη, κοιτάζοντάς τον άναυδη, του απάντησε ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Συνέχισε όμως ο Κώστας Ζουράρις, σε παράκρουση, να μιλάει για «ηδονικά κοράσια» που θα φορούν εσώρουχα πάνω στον Ιερό Βράχο. Με λίγα λόγια, έγινε του… πορνοφωτοστασίου στο Κοινοβούλιο!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ