Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 27 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΑκούστε κάποια αγαπημένα σας πρόσωπα, που προσπαθούν να σας...

Πολιτικοί από όλες τις παρατάξεις αποχαιρέτησαν τον Τόλη Βοσκόπουλο

«Αντίο Τόλη»

Εφυγε… ανεπανάληπτος, όπως έζησε… Στη λύπη για το φευγιό του Τόλη Βοσκόπουλου μετέχουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων, μαζί και οι πολιτικοί, όλων των παρατάξεων.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

«Ο Τόλης Βοσκόπουλος σφράγισε με τον δικό του αυθεντικό τρόπο τη λαϊκή μας μουσική. Εζησε όπως τραγούδησε, τραγούδησε όπως έζησε και με τον ίδιο τρόπο έφυγε: Ανεπανάληπτος, όπως θα λένε για πάντα οι μελωδικοί του στίχοι. Η σκέψη μας, στην οικογένειά του» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον «πρίγκιπα της πίστας», που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας.

«Για την απώλεια του Τόλη Βοσκόπουλου εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Αντζελα Γκερέκου και στην κόρη τους Μαρία, καθώς και στους πολυάριθμους φίλους του. Σε μια πλούσια, δημιουργική καριέρα πολλών δεκαετιών, ο Τόλης Βοσκόπουλος ευτύχησε να εκτιμηθεί από τους συναδέλφους του και να λατρευτεί από το κοινό» είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αποχαιρετώντας τον δημοφιλή τραγουδιστή.

«Το ελληνικό λαϊκό τραγούδι έχασε έναν γνήσιο εκφραστή του. Η μοναδική φωνή του Τόλη Βοσκόπουλου σφράγισε μια ολόκληρη εποχή. Τραγούδησε τα πάθη και τον έρωτα αυθεντικά και λαϊκά, όπως τα ζούσε. Γι’ αυτό και αγαπήθηκε τόσο πολύ» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Καλό ταξίδι, Τόλη, καλό ταξίδι, πρίγκιπά μας. ⠀Μαζί σου ξενυχτήσαμε, ερωτευθήκαμε και τραγουδάμε ακόμη. Θα μας λείψεις πολύ» συμπλήρωσε η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ και ο ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αγαπημένο του τραγουδιστή και φίλο: «Το λαϊκό τραγούδι έχασε τον πρίγκιπά του. Η ιδιαίτερη φωνή του χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή. Τα τραγούδια του αγκάλιασαν τις χαρές μας, τις λύπες μας, τις ανησυχίες μας και τα ερωτικά μας σκιρτήματα. Καλό ταξίδι, Τόλη».

«Από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού, αρχοντικός και μοναδικός. Ο πρίγκιπας λατρεύτηκε όσο λίγοι, έγραψε τη δική του ανεπανάληπτη ιστορία στο λαϊκό τραγούδι και στις καρδιές των ανθρώπων» έγραψε στη σελίδα του στα social media ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Προσωπικά

Πολύ ζεστή δήλωση έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που γνώριζε προσωπικά τον Τόλη Βοσκόπουλο: «Ο Τόλης Βοσκόπουλος υπήρξε ένας θρύλος του λαϊκού τραγουδιού, μοναδικός, εμβληματικός. Καλό ταξίδι στον φίλο μου και ανεπανάληπτο Τόλη. Σε ευχαριστούμε για όλα όσα νιώσαμε με τα τραγούδια σου! Η φωνή σου δεν θα σβήσει ποτέ».

«Οταν η αυθεντικότητα συναντά τη γενναιοδωρία ψυχής και την καθαρή καρδιά, τότε γεννιούνται άνθρωποι σαν τον Τόλη Βοσκόπουλο. Συγκινούσε με τον τρόπο που τραγουδούσε, με τα τραγούδια που έγραψε, με τον τρόπο που αγάπησε» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τραγουδίστρια και η ίδια, Ραλλία Χρηστίδου.

«Στην οικογένεια ήμασταν του λαϊκού, ένεκα του πατρός. Ο Βοσκόπουλος ήταν κύριος εκφραστής αυτού που λέμε ελαφρύ λαϊκό. Ο,τι ακούσματα είχα ήταν από τις ελληνικές ταινίες. Στις αρχές του 90 η αδελφή μου Σοφία τον άκουγε μανιωδώς στο φοιτητικό μας σπίτι στην Τούμπα και στην κοριτσίστικη παρέα της, που ήταν ξετρελαμένη με τον Τόλη. “Γλυκά πονούσε το μαχαίρι”, το αγαπημένο της. Της είχα πάρει τον δίσκο για δώρο. Μεγαλώνοντας κατάλαβα πού ήταν η μαγεία του Βοσκόπουλου. Απόλυτος ερμηνευτής Τέλος εποχής» είναι τα λόγια της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη. 

«Αγαπήθηκε απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα. Απ’τις λαϊκές γειτονιές ως τις πιο εύπορες συνοικίες» ήταν τα λόγια του βουλευτή και πρώην υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, λάτρη των τραγουδιών του Τόλη Βοσκόπουλου.

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...