Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Ζωή Κωνσταντοπούλου – Διαμαντής Καραναστάσης: Full in love

Ο έρωτας μεταμόρφωσε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αδυνατισμένη, γυμνασμένη, άνετη...

Η Λίνα Πρίντζου γιόρτασε τα γενέθλιά της με κλαρίνα – Ο χορός...

Τα γενέθλιά της είχε η Λίνα Πρίντζου και έκανε...

Μπρους Γουίλις: Τα πρώτα γενέθλια μετά τη διάγνωση της μετωποκροταφικής άνοιας

Με όλη την οικογένειά του στο πλευρό του ο...

Η εξομολόγηση της Καινούργιου on air: «Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη με τον...

Η Κατερίνα Καινούργιου εξομολογήθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής...

Εύα Καϊλή: Αποκαλύπτει πώς βιώνει τους πρώτους μήνες της ζωής της ως μανούλα

«Ποιος πίστευε πριν λίγα χρόνια ότι το να είσαι influencer θα γινόταν επάγγελμα;»

«Ένα βολικό πλασματάκι έφερε φως σε ό,τι είχε γίνει ρουτίνα» στη ζωή της Εύας Καϊλή. Αυτό λέει σήμερα στην «Espresso» η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και νέα μανούλα, αναφερόμενη στο μόλις έξι μηνών μωράκι της, τη μικρή Αριάδνη, που έθεσε καινούργιες προτεραιότητες στη ζωή της ωραίας Εύας.

Εκείνη και ο Ιταλός σύζυγός της Φραντσέσκο Τζόρτζι απέκτησαν το πρώτο τους παιδί τον περασμένο Φεβρουάριο εντελώς αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και παπαρατσικές φωτογραφίες εγκυμοσύνης. Και αυτό διότι η ευρωβουλευτής, που μάλιστα ασχολείται ενεργά με θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, είναι πολύ αυστηρή σε ζητήματα ιδιωτικότητας. Όπως υποστηρίζει, «είναι πρόκληση η επίδειξη ευτυχισμένων στιγμιοτύπων σε επιλεκτικές αναρτήσεις».

Επιμένει, δε, ότι «οι κοινωνικές ψηφιακές πλατφόρμες είναι κλειδαρότρυπες». «Ποιος πίστευε πριν από λίγα χρόνια ότι το να είσαι influencer θα γινόταν επάγγελμα;» αναρωτιέται η Εύα Καϊλή, που συμμετέχει ενεργά στην αναβάθμιση της νομοθεσίας σε νέους κλάδους της οικονομίας στην Ε.Ε.

Παρατηρεί, επίσης, ότι καταγράφεται γεωμετρική άνοδος της ενδοοικογενειακής βίας σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Μιλώντας για το κόμμα της και τις διαδικασίες αλλαγής αρχηγού, υποστηρίζει ότι «το ζητούμενο δεν είναι ο αντι-Τσίπρας, αλλά το να είμαστε επιλογή εξουσίας»! Όπως και να έχει, πάντως, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή έχει ενεργή ατζέντα επίλυσης προβλημάτων. Ο «μίτος της Αριάδνης» επηρέασε ακόμη και την ονοματοδοσία της μικρής της: «Αφού βοηθάμε να βγαίνει άκρη σε προβλήματα, τι πιο ταιριαστό από μια Αριάδνη;» είναι τα λόγια της.

Πώς είναι η ζωή με το μωρό, Εύα, και τι είδους μαμά είσαι;

Η ζωή μας συνεχίζεται χωρίς μεγάλες αλλαγές, με επιπλέον όμορφες και ευτυχισμένες στιγμές και γλυκά παιδικά χαμόγελα και φωνούλες. Όπως όλοι, θέλω να είναι το μωράκι μου υγιές κι ευτυχισμένο.

Η μητρότητα ήταν όπως την περίμενες ή αντιμετωπίζεις, όπως και άλλες γυναίκες, την όχι και τόσο «ειδυλλιακή πλευρά» της ανατροφής ενός παιδιού;

Ήταν πιο εύκολη από ό,τι την περίμενα, με ένα βολικό πλασματάκι, που έφερε φως σε ό,τι είχε γίνει ρουτίνα. Αν κάτι άλλαξε, είναι ότι απέκτησα ακόμη μεγαλύτερη κατανόηση στις αγωνίες των γονιών για τα παιδιά τους και, κυρίως, στις εργαζόμενες μαμάδες. Αλλάζει η οπτική και προστίθενται νέες προτεραιότητες σε όσα ήδη κάνω. Για παράδειγμα, με την ομάδα μου ήδη αναλάβαμε πρωτοβουλίες γύρω από τα δικαιώματα των παιδιών και συνεχίζουμε ζητώντας ειδικά μέτρα στήριξης της οικογένειας και ειδικά πρωτόκολλα προστασίας των παιδιών σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Ο σύζυγός σου συμμετέχει σε όλο αυτό; Γιατί υπήρξε τόση μυστικότητα; Πιστεύεις στο κακό μάτι;

Καμία μυστικότητα, αλλά χωρίς τυμπανοκρουσίες. Ενώ συνεχίζουμε μαζί να προσπαθούμε να βγούμε πιο δυνατοί από το τούνελ της πανδημίας, με τους Έλληνες να περνάνε ακόμη μια δοκιμασία, μοιάζει να φτάνει στα όρια της πρόκλησης η επίδειξη ευτυχισμένων στιγμιότυπων σε επιλεκτικές αναρτήσεις, επιζητώντας επιβεβαίωση. Οφείλουμε να κρατάμε το μέτρο, προστατεύοντας το πολύτιμο κεκτημένο δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, σε μια εποχή που οι κοινωνικές ψηφιακές πλατφόρμες λειτουργούν ως «κλειδαρότρυπες», με ανυποψίαστους χρήστες να ανοίγουν ορθάνοιχτα τις πόρτες της ζωής τους. Η έκθεση κάθε ιδιωτικής στιγμής κρύβει πολλαπλούς κινδύνους, ενώ οι πλατφόρμες αντλούν ανυπολόγιστα κέρδη.

Πώς τα καταφέρνεις με τις υποχρεώσεις στο Ευρωκοινοβούλιο;

Αυτή την ερώτηση θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να την απευθύνει κανείς και σε άντρες που αποκτούν οικογένεια. Όπως κάθε εργαζόμενος πατέρας και κάθε εργαζόμενη μητέρα που σέβονται ο ένας τον άλλον, δίνουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας, ότι «αν θέλεις, όλα τα μπορείς», αρκεί να οργανώνεις σωστά τον χρόνο σου και να βρίσκεις τις νέες ισορροπίες σου.

Πώς θα τοποθετηθείς εσύ τελικά στις διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγής για μετεξέλιξη; Θα βάλεις υποψηφιότητα η ίδια, θα στηρίξεις κάποιον άλλον;

Αυτή τη φορά πιστεύω ότι έχει ανάγκη η παράταξη μια μεταρρυθμιστική, προοδευτική πολιτική πρόταση με την ανάλογη εμπειρία για να αντεπεξέλθουμε στις νέες προκλήσεις της πανδημίας αλλά και στα απόνερά της. Αναμένω τις πολιτικές προτάσεις των υποψηφίων σε σειρά κρίσιμων θεμάτων, ενώ με τη σειρά μου εργάζομαι σε κρίσιμους φακέλους, έχοντας αναλάβει την ευθύνη σημαντικού νομοθετικού έργου για τον βιώσιμο μετασχηματισμό στην ψηφιακή εποχή, ώστε η Ε.Ε. να αποκτήσει ανθεκτικότητα στις μελλοντικές προκλήσεις. Είναι κρίσιμο για την επιβίωσή μας στις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες να μη χάσουμε την ευκαιρία του Σχεδίου Ανάκαμψης. Σε αυτές τις προκλήσεις αναμένεται να τοποθετηθούν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με ρεαλιστικές προτάσεις, ώστε να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας με την κοινωνία.

Λέγεται ότι τάσσεσαι με την πλευρά Λοβέρδου…

Η νέα πολιτική ηγεσία πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια, ότι μπορεί να διαχειριστεί και να συμβάλει θετικά, με προτάσεις και δουλειά, σε κάθε πρόκληση. Το ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές δεν είναι ο αντι-Τσίπρας, αλλά το να είμαστε επιλογή εξουσίας, ικανή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων μετά την πανδημία, αθροίζοντας δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας. Στην προπαγάνδα μιας εκδικητικής και ιδεοληπτικής δήθεν Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ, με επιλεκτική μνήμη, η στοχοποίηση του Λοβέρδου από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα αποκαλύπτει τις νέες βολικές αυταπάτες, ότι οι άλλοι υποψήφιοι θα επιδίωκαν μια «προοδευτική συμμαχία», με το δεκανίκι των ΑΝ.ΕΛ. και τον Τσίπρα πάλι πρωθυπουργό. Ας ξυπνήσουν.

Όμως, έχει μέλλον τελικά αυτό το κόμμα;

Υπάρχει η ανάγκη για μια μεταρρυθμιστική παράταξη που θα φέρει πολιτικές προτάσεις για το μέλλον, πέρα από την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων και μακριά από υποτελείς συμφωνίες. Το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον και έχει και να υπερασπιστεί και ένα παρελθόν, που επί Ανδρέα Παπανδρέου άλλαξε την Ελλάδα και έδωσε ελπίδα στους Έλληνες. Και αυτό δεν διαγράφεται από τις προσωρινές «χαμηλές πτήσεις» μας.

Τα σενάρια που διακινούνται κατά καιρούς, για μεταπήδησή σου στη Ν.Δ., π.χ., ισχύουν; Υπάρχει σχετική κρούση ή δική σου επιθυμία;

Τα σενάρια αυτά προέρχονται από μια διεθνιστική Αριστερά, που δεν αντιλαμβάνεται πως μια σοβαρή προοδευτική, δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί παρά να έχει πατριωτικά αντανακλαστικά, με ρεαλισμό και κατανόηση της γεωστρατηγικής δύναμης της Ελλάδας. Σε εκείνους που οι λέξεις «πατρίδα» και «ασφάλεια» ανήκουν στη Δεξιά τούς επιστρέφω έναν καθρέφτη να θυμηθούν το άλλο τους πρόσωπο, εκείνο των ακροδεξιών συγκυβερνητών τους. Στην Ε.Ε. η ασφάλεια των συνόρων μας και ο έλεγχος είναι αυτονόητη προτεραιότητα για τις μεγαλύτερες παρατάξεις, βλέπε Ισπανία, Ιταλία κ.ά. Η περιθωριακή Ευρωπαϊκή Αριστερά συνεχίζει την άγονη, αντισυστημική της ρητορική, καθώς με τα αμελητέα της ποσοστά δεν ανησυχεί για τη σύγκρουσή της με την πραγματικότητα.

Ποια θέματα έχει η ατζέντα σου για το ερχόμενο φθινόπωρο στο Κοινοβούλιο;

Η τεχνητή νοημοσύνη από την αυτοματοποίηση έως την αυτονομία, ανθρώπινα δικαιώματα και βιοηθική στην ψηφιακή εποχή και τις δημοκρατίες, διαχείριση δεδομένων, ποιοτικές προδιαγραφές, κυκλική οικονομία, νέες υποδομές για επικοινωνίες, μοντέλα προβλέψεων και πρόληψης κρίσεων και διπλωματία της τεχνολογίας, Blockchain κ.λπ. Σύγχρονος σχεδιασμός και αναβάθμιση της νομοθεσίας σε κάθε κλάδο της οικονομίας, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, που σήμερα δεν μπορούμε ούτε να τις προβλέψουμε. Ποιος πίστευε πριν από λίγα χρόνια ότι το να είσαι influencer θα γινόταν επάγγελμα και το να είσαι προγραμματιστής σήμαινε πως θα είσαι περιζήτητος παγκοσμίως;

Σε ζόρισε η πανδημία σε προσωπικό επίπεδο;

Όλους μας. Προσπάθησα να μείνω ασφαλής για να προστατεύσω τους κοντινούς μου ανθρώπους και ταυτόχρονα να περάσω ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου. Για πολλούς μήνες δεν μπορούσα να συναντήσω τους γονείς μου με τις απαγορεύσεις έτσι κι αλλιώς, κάτι πρωτόγνωρο και στενόχωρο. Έχασα αγαπημένους φίλους από την πανδημία, ενώ εδώ και δύο χρόνια σχεδόν συνομιλώ με φίλους μου και οικογένεια εκτός Ελλάδας μόνο μέσω διαδικτύου. Εύχομαι σύντομα να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και καθώς η επιστήμη έχει κάνει άλματα, η εμπιστοσύνη μας σε αυτή είναι ο μοναδικός τρόπος να συνεχίσουμε ως κοινωνία.

Πώς κρίνεις τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση;

Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά έμεινε στη διαχείριση της κρίσης, χωρίς ριζικές μεταρρυθμίσεις. Ζητούμενο ακόμη και σήμερα είναι να αποκτήσουμε προληπτικό σχεδιασμό αντιμετώπισης κρίσεων σε όλα τα επίπεδα, ώστε, όταν μας χτυπήσουν τα απόνερα της πανδημίας, σε μια ενδεχομένως νέα οικονομική και κοινωνική κρίση, να έχουμε αποκτήσει ανθεκτικότητα για να βγούμε πιο δυνατοί. Αν εκμεταλλευτούμε το πακέτο στήριξης που μας αναλογεί, μπορεί να αλλάξει η Ελλάδα και να βρεθεί στις πρώτες θέσεις και ταχύτητες της Ε.Ε.

Είναι και στις χώρες της Ε.Ε. υψηλά ο δείκτης ψυχικών διαταραχών μετά τις καραντίνες; Καταγράφονται και εκεί ειδεχθή εγκλήματα;

Είναι τεράστιο θέμα. Έχω ζητήσει ειδική μελέτη για την ψυχική υγεία εν μέσω πανδημίας και σειρά δράσεων από την Ε.Ε. Ήδη προετοιμάζουμε μια συζήτηση με επιστήμονες για να διερευνήσουμε τρόπους στήριξης όσων πολιτών επιβαρύνθηκαν από την απομόνωση, την ανησυχία, την ασθένεια, την οικονομική ζημιά και την απελπισία που μπορεί να ένιωσαν. Καταγράφεται γεωμετρική άνοδος εγκληματικής συμπεριφοράς και ενδοοικογενειακής βίας ακόμη και στις πιο εξελιγμένες χώρες, ως προς το κοινωνικό τους κράτος και την οικονομία τους στον ευρωπαϊκό Βορρά.

Σε ποια πόλη, τελικά, έχετε στήσει το σπιτικό σας με τον σύζυγό σου; Ιταλός εκείνος, Ελληνίδα εσύ, στο Βέλγιο η εργασία. Πώς δένουν όλα αυτά;

Ελλάδα είναι η βάση μας και Βέλγιο η εργασία μας. Ιταλία είναι οι παππούδες της μικρής που μας επισκέπτονται εκείνοι ή εμείς, όταν αυτό είναι δυνατό. Σπίτι, άλλωστε, για μένα είναι η οικογένεια και οι άνθρωποί μας, σε όποιο τόπο και αν επιλέξουμε να βρεθούμε στο μέλλον. Θα μεγαλώσει η οικογένεια ή τέρμα στο ένα παιδί; Για να δούμε πώς θα τα φέρει η ζωή… κι εγώ αναρωτιέμαι.

Πώς βλέπεις την ιδανική μελλοντική σου εικόνα σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο;

Θέλω να ελπίζω πως τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Προς το παρόν, αισθάνομαι ότι, εφόσον έχουμε την υγεία μας, δεν μας λείπει τίποτα. Το μόνο που επιθυμώ είναι να βοηθήσω με τη σειρά μου εκείνους που ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο, να έχουν ανοιχτούς δρόμους και στήριξη, να αισθάνονται κι εκείνοι ότι κάποιοι τούς νοιάζονται και πως δεν είναι μόνοι στα δύσκολα. Είναι συγκινητική η αξιοπρέπεια των Ελλήνων στις τόσες δυσκολίες και εργάζομαι κάθε μέρα έχοντας στο μυαλό μου εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να ακουστούν και να στηριχτούν.

Πού κάνεις διακοπές φέτος; Το παιδάκι βαφτίστηκε;

Ονοματοδοσία έγινε. Μια που και οι δυο μας βοηθάμε να βγαίνει άκρη σε προβλήματα, τι πιο ταιριαστό από μια Αριάδνη; Διακοπές, όπως πάντα, Χαλκιδική, Κρήτη ή στην Ιταλία για να δει τους παππούδες της. Πραγματικά, προτεραιότητα είναι να είμαστε όλοι ασφαλείς και να κάνουμε υπομονή και ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουμε σε μια νέα κανονικότητα.

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ενόχληση του Μικρούτσικου και η απάντηση της Καινούργιου: «Είμαι μια κακή παρουσιάστρια γι’αυτό»

Μία διαφωνία είχαν στον τηλεοπτικό αέρα η Κατερίνα Καινούργιου...

Κωνσταντίνος Βερνίκος: Η απάντηση του εφοπλιστή που διέκοψε θεατρική παράσταση

Ο Κωνσταντίνος Βερνίκος μαζί με την σύζυγό του Μάρθα παρακολούθησαν...

Νέλλη Παππά: Η «Φιφικάρα» του «Ζήκου» έχει πολλά κρυμμένα μυστικά

Μπορεί να έπαιξε σε 40 ταινίες με μεγάλη επιτυχία,...

Όργια αδελφότητας στη σοκαρισμένη από τα Τέμπη Αθήνα και εντελώς μυστικά

Σκηνές από την ταινία «Μάτια ερμητικά κλειστά» του Στάνλεϊ...

Τρισευτυχισμένη η Έλενα Ασημακοπούλου – Παντρεύτηκε η αδελφή της

Η Έλενα Ασημακοπούλου έζησε πολύ όμορφες στιγμές καθώς η...

Σε αναμμένα κάρβουνα η αγορά με την υπόθεση του Νίκου Κοκλώνη

Σε αναμμένα κάρβουνα η τηλεοπτική αγορά από την υπόθεση...