Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, παρουσιάστρια στο reality «Love Island»

Για τη Ζόζεφιν είχε βουίξει ο τόπος, η Ηλίανα...

Η Θεοδώρα Ρασέλ μας ξεναγεί στο σπίτι της στο Κολωνάκι

Η Θεοδώρα Ρασέλ ανοίγει την πόρτα του σπιτιού της...

Η Ευγενία Μανωλίδου βόλτα στην Αθήνα με σικάτο ντύσιμο

Την Ευγενία Μανωλίδου εντόπισε ο φωτογραφικός φακός να κάνει...

Ζώδια: Προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 21 Μαΐου

ΚΡΙΟΣ: Δείτε σφαιρικά το μέγεθος των ευθυνών απέναντι στον...

Γιάννης Κουρτάκης – Αλέξης Κούγιας: Πέντε μήνες με τριετή αναστολή για την υποκλοπή συνομιλίας του Κακέτση

Θα κρατήσει άραγε την υπόσχεσή του ο ποινικολόγος να παραιτηθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών;

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η καταδίκη του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, ο οποίος υπέκλεψε συνομιλία με τον φίλο και πελάτη του, επιχειρηματίαΣτηβ Κακέτση, ενώ ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης προσκόμισε το παράνομο αποδεικτικό υλικό σε εισαγγελέα για να αποδείξει δήθεν σκευωρία σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι Αλέξης Κούγιας και Γιάννης Κουρτάκης καταδικάστηκαν ομόφωνα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πειραιά, με σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών για παράβαση του άρθρου 370 Α που αφορά την παράνομη υποκλοπή και χρήση αντιστοίχως της ιδιωτικής συνομιλίας του δικηγόρου με τον επιχειρηματία, χωρίς τη συναίνεσή του.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον Αλέξη Κούγια τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, και στον Γιάννη Κουρτάκη το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Η φυλάκιση των πέντε μηνών είναι με τριετή αναστολή. Οι κατηγορούμενοι μπορούν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Στη δίκη κατέθεσε ο Στηβ Κακέτσης, ο οποίος ανέφερε πως δεν γνώριζε ότι ο Αλέξης Κούγιας κατέγραφε τη συνομιλία τους προκειμένου να προσκομιστεί από τον εκδότη των «Παραπολιτικών» στον τότε εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, που διενεργούσε έρευνα με βάση μηνυτήρια αναφορά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Σας είπε ότι κατέγραφε τη συζήτηση;»

ΚΑΚΕΤΣΗΣ: «Ποτέ».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Σας είπε “τα καταγράφω για να καταστώ μάρτυρας στον εισαγγελέα”;»

ΚΑΚΕΤΣΗΣ: «Όχι».

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «Εσείς προκαλέσατε τη συζήτηση αυτή;»

ΚΑΚΕΤΣΗΣ: «Όχι».

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «Εγινε χειραγώγηση;»

ΚΑΚΕΤΣΗΣ: «Βέβαια, εκ των πραγμάτων. Εγώ δεν ήξερα για κασέτα».

ΕΦΕΤΗΣ ΑΝ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: «Αν σας ζητούσε να συναινέσετε στην καταγραφή, θα το κάνατε;»

ΚΑΚΕΤΣΗΣ: «Ποτέ».

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε πως ο Αλέξης Κούγιας τού είπε πως θα του έδιναν 1.000.000 ευρώ αν κατέθετε σε βάρος τρίτων προσώπων. «Μου είπε να μου δώσουν 1.000.000 από τον κύριο Μαρινάκη» ανέφερε. «Δεν θα κατέθετα ποτέ εναντίον των φίλων μου» συμπλήρωσε.

Απολογούμενος ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως στη συνομιλία τους ο Στηβ Κακέτσης «έδειξε ενδιαφέρον να αποδείξει την αθωότητα του Μαρινάκη στο “Noor 1”, κάτι που δεν είπε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του»…

Οπως είπε, επικοινώνησε με τον εκδότη Κουρτάκη, στον οποίο ανέφερε ότι ο Κακέτσης θα κατέθετε στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργούσε ο εισαγγελέας Π. Μπρακουμάτσος.

«Εχω πειστεί ότι είναι αθώος ο Μαρινάκης. Το ίδιο είχε κάνει και ο Κουρτάκης. Ημασταν σε επαφή εκείνες τις ημέρες, προκειμένου να στηρίξω τον Μαρινάκη» ανέφερε στην απολογία του.

Μάλιστα, στις 30/08/2017 παραδέχθηκε ότι έπεισε τον Κακέτση να συναντηθεί με τον λιμενικό Χριστοφορίδη (που χειριζόταν τη δικογραφία η οποία αφορά την εμπλοκή του Β. Μαρινάκη στο «Noor 1»), ώστε φωτογράφοι των «Παραπολιτικών» να τον βγάλουν φωτογραφία έξω από το μαγαζί του.

Ακολούθησε δεύτερη συνάντηση, όπου έγινε η καταγραφή της συνομιλίας τους στο μαγαζί του Κακέτση. Ως προς την καταγραφή της συνομιλίας του, έριξε την ευθύνη στον Κακέτση.

«Εγώ δεν ξέρω ούτε να μαγνητοφωνώ ούτε να βγάζω φωτογραφίες. Δεν ξέρω να χειρίζομαι το κινητό. Ο Στηβ έκανε την καταγραφή. (…) Δεν έκανα εγώ την καταγραφή. Είναι κακούργημα. Θα έχανα την άδειά μου. Μετά από 47 χρόνια καριέρας θα έβαζα το κεφάλι μου στον τορβά; Ο,τι έγινε έγινε με τη συναίνεση του κ. Κακέτση. (…) Σκοπός ήταν να προσφέρω υπηρεσίες στον Μαρινάκη. Εγώ τους έπεισα. Όλη η συμπεριφορά ήταν μια σκηνοθεσία. Δεν θα έβαζα την καριέρα μου σε κίνδυνο, ούτε για τον Μαρινάκη ούτε για κανέναν. Εμένα με έπεισε ο Κακέτσης» συμπλήρωσε σε άλλα σημεία της απολογίας του.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως σήμερα ο Στηβ Κακέτσης εκπροσωπήθηκε στη δίκη από τον δικηγόρο Νίκο Αγαπηνό, που είναι και δικηγόρος του επιχειρηματία και ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη, πράγμα ψευδές, ενώ είχε προσέλθει για να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων και ο δικηγόρος του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα, Γιάννης Απατσίδης (το αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής απορρίφθηκε από το δικαστήριο).
Νωρίτερα, πριν από την έναρξη της δίκης, είχε ζητήσει τη σύλληψη δύο ατόμων που του φώναξαν «Ησυχα, Κούγια».

Στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων το διευθυντικό στέλεχος των «Παραπολιτικών» και πρόεδρος του Δ.Σ. του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ Παναγιώτης Τζένος. Οταν ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα της έδρας Ν. Φιστόπουλο σχετικά με το ποιος έδωσε το στικάκι με τη συνομιλία Κούγια – Κακέτση στον εκδότη του ομίλου και κατηγορούμενο Γ. Κουρτάκη, ανέφερε (Τυχαία; Κατά λάθος; Επί τούτου;) πως το έδωσε ο Αλέξης Κούγιας, ενώ στην ένορκη κατάθεσή του είχε πει πως παρελήφθη από τον εκδότη σε ανώνυμο φάκελο…

Στη συνέχεια ανασκεύασε την απάντησή του, αναφέροντας πως ήταν σε σύγχυση (!) ενώ κατέθετε.

«Καταπέλτης» ήταν ο εισαγγελέας της έδρας σε βάρος του Αλέξη Κούγια: «Αν δει κάποιος την απομαγνητοφώνηση, είναι ξεκάθαρο ότι η συζήτηση καθοδηγείται από τον 1ο κατηγορούμενο. Πρόκειται για εξαιρετικό δικηγόρο. Είναι προφανές ότι γνωρίζει ότι αυτό που γίνεται είναι μη νόμιμο. Ομως, πιστεύω ότι δεν περίμενε ότι η υπόθεση θα εξελιχθεί έτσι. Με την καταγραφή ουσιαστικά δέσμευσε τον Κακέτση για αυτά που του είχε πει. Εμφανίζεται το στικάκι στον εισαγγελέα Εφετών από τον 2ο κατηγορούμενο (σ.σ.: Γ. Κουρτάκη) δήθεν ανώνυμα και αναφέρει ότι ο Κακέτσης θα καταθέσει. Εχω την πεποίθηση πως είναι τέτοιες οι περιστάσεις, που σε καμία περίπτωση ο Κακέτσης γνώριζε όλη τη διαδικασία καταγραφής. Ο Κακέτσης είναι ευάλωτος και ουσιαστικά χρησιμοποιείται για την επίτευξη κάποιου σκοπού».

Απαντώντας στον εισαγγελικό λειτουργό, στην αγόρευσή του πριν από την έκδοση της δικαστικής απόφασης, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε: «Αύριο θα δηλώσω την παραίτησή μου από τον Δικηγορικό Σύλλογο αν με καταδικάσετε ότι έφτασα στο σημείο να υποκλέψω συνομιλία». Ίδωμεν

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Γιάννης Φέρτης δίνει μάχη με το Αλτσχάιμερ – Η φωτό μέσα στο σπίτι του

Ο Γιάννης Φέρτης περνάει δύσκολες στιγμές καθώς δίνει μάχη...

Θοδωρής Κατσαφάδος: «Δεν φανταζόμουν πως με τη Χριστίνα Τσάφου θα γινόμασταν συμπέθεροι»

Μία συγκλονιστική συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ο...

Παντρεύεται γνωστή τραγουδίστρια: «Πίστευα ότι δεν θα βρω τον σύντροφό της ζωής μου»

Νυφούλα θα ντυθεί σε λίγο καιρό η γνωστή τραγουδίστρια....

Με κλάματα πήγαινε στη δουλειά η Αλεξάνδρα Δουβαρά: «Σας παρακαλώ απαλλάξτε με»

Αρκετά αποκαλυπτική είναι η συνέντευξη που έδωσε η Αλεξάνδρα...

Νέος χωρισμός στη σόουμπιζ – Αυλαία στη σχέση τους μετά από τέσσερα χρόνια

Αυλαία έριξαν στη σχέση τους μετά από τέσσερα χρόνια...

Δίκη Τοπαλούδη: Κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι οι βιαστές – δολοφόνοι της Ελένης

Οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη ομόφωνα κρίθηκαν ένοχοι από...