Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

Αγγελικής Αδαμοπούλου: Κόλαση με το καλημέρα25 για την ωραία του Γιάνη

Η «Espresso» αποκαλύπτει έγγραφο «φωτιά» του κόμματος για την αόρατη δράση τής μέχρι πρότινος βουλευτίνας του Βαρουφάκη, που κούνησε μαντίλι

Τα έργα και τις ημέρες της Αγγελικής Αδαμοπούλου, πρώην ΜέΡΑ25 και νυν ανεξάρτητης βουλευτού, αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso».

  • Από τη
    Βίβιαν Μπενέκου

Έγγραφο «φωτιά» του ΜέΡΑ25 προς τα μέλη του εξηγεί τη δράση της βουλευτού από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι της στο κόμμα ως εκλεγμένη. Η κυρία βουλευτής, που πριν από λίγες εβδομάδες μίλησε στη Βουλή για ενδεχόμενη υποχρεωτική στείρωση «αδέσποτων ανθρώπων», τρεις μήνες μετά την εκλογή της είχε ζητήσει από τη Γραμματεία της Κ.Ο. του ΜέΡΑ25 να πληροφορηθεί τη διαδικασία… ανεξαρτητοποίησής της. Όπως καταλαβαίνετε, άφησε άφωνους τους υπαλλήλους της γραμματείας. Όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτό.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω εσωτερικό -εμπιστευτικό- σημείωμα, είχε συνεχείς προστριβές με συναδέλφους της, έδιωχνε μετακλητούς από το γραφείο της, χαρακτήριζε απαξιωτικά τους άλλους βουλευτές και διαφοροποιούνταν από το κόμμα της, εκθέτοντάς το στο Κοινοβούλιο. Χαρακτήρισε δε προσφάτως, με απαξίωση, «γηραιά κυρία» πολύ προβεβλημένη βουλευτή του ΜέΡΑ25. Κι όλα αυτά τα επιβεβαιώνει το κείμενο Εσωτερικής Πληροφόρησης του ΜέΡΑ25, που αποκαλύπτουμε σήμερα και εξεδόθη από το κόμμα, προκειμένου να ενημερώσει τα στελέχη και τα μέλη του για τη δράση της συγκεκριμένης βουλευτού, προτού τελικά φύγει από τους κόλπους του ΜέΡΑ25.

Οι περισσότεροι, διαβάζοντας την είδηση αποχώρησης από το ΜέΡΑ25 της Αγγελικής Αδαμοπούλου, βιάστηκαν, ως συνήθως, να κατακεραυνώσουν το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη και δεν μπήκαν καν στον κόπο να σκεφτούν μήπως υπάρχει και άλλη εκδοχή από αυτή που παρουσιάζει η βουλευτής.

Ποια είναι η Αγγελική Αδαμοπούλου και πού τη βρήκε ο Βαρουφάκης για να την κάνει υποψήφια; Μήπως ήρθε η ώρα η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών των κομμάτων να γίνεται με αυστηρότερα κριτήρια και να μην περνούν την πόρτα της Βουλής υποψήφιοι που στο τέλος απασφαλίζουν εναντίον του κόμματος που τους εξέλεξε; Μήπως εσωτερικά στα κόμματα γίνονται πράγματα που δεν τα γνωρίζουμε; Κι όμως, γίνονται και φαίνονται ξεκάθαρα στο κείμενο αυτό, που ονομάζεται με νόημα «το χρονικό μιας προμελετημένης αποχώρησης».

Γιατί όπου υπάρχει λόγος, υπάρχει και αντίλογος. Και λόγος δεν είναι μόνο το κείμενο που διένειμε η κυρία Αδαμοπούλου, αλλά και τι λέει το κόμμα της για εκείνη. Ετσι, για να ξέρουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου έχει βουίξει ο τόπος ότι θα κατευθυνθεί η Αγγελική Αδαμοπούλου, τι τους περιμένει…

Παραθέτουμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το κείμενο Εσωτερικής Πληροφόρησης που έχει στα χέρια της η «Espresso»: «Από τις πρώτες μέρες μετά την είσοδό μας στη Βουλή, όταν γνωρίσαμε την κυρία Αδαμοπούλου (την οποία σχεδόν κανείς μας δεν γνώριζε προ των εκλογών), η συνύπαρξη μαζί της βουλευτών και στελεχών μας ήταν δύσκολη. Μιλούσε απαξιωτικά σε, και για, συναδέλφους βουλευτές και, ιδίως, προς τους συνοδοιπόρους που στελεχώνουν το γραφείο μας στη Βουλή, τον Πολιτικό Σχεδιασμό, την Επικοινωνία… Με κάθε ευκαιρία δημιουργούσε τεχνητές εντάσεις, απαιτώντας διακριτική μεταχείριση υπέρ της, σε βάρος των υπολοίπων.

…Τρεις μήνες μετά την εκλογή της ως βουλευτή, το 2019, ζήτησε από τη Γραμματεία της Κ.Ο. του ΜέΡΑ25 να πληροφορηθεί τη διαδικασία… ανεξαρτητοποίησης.

…Τον Νοέμβρη του 2020 η κυρία Αδαμοπούλου έλυσε τη συνεργασία με συνεργάτιδά της, με την τελευταία να ενημερώνει γραπτώς για απαράδεκτη και υποτιμητική συμπεριφορά της κυρίας Αδαμοπούλου – φέροντάς μας σε δύσκολη θέση απέναντι σε εργαζόμενη την οποία όμως το ΜέΡΑ25 δεν μπορούσε να προστατεύσει.

Στο σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς -παρά το γεγονός ότι ήταν αγορήτρια- διαφοροποιήθηκε (χωρίς πρότερη προειδοποίηση της ομάδας μας) από τη θέση του ΜέΡΑ25, χωρίς καν να παραθέσει τη θέση του κόμματος ως όφειλε από το Καταστατικό, λέγοντας ότι: “Θα φτάσουμε στο τέλος να στειρώνουμε και ανθρώπους αδέσποτους”. Με αυτή την κωμική τοποθέτηση εξέθεσε το ΜέΡΑ25 και διαστρέβλωσε τη θέση μας.

…Ως γνωστό, η Κ.Ο. μας αποφάσισε από την πρώτη μέρα που είμαστε στη Βουλή κάθε βουλευτής να διαθέτει στο κόμμα τη μία από τις δύο θέσεις μετακλητών που μπορεί να προσλάβει. Χωρίς αυτή την παροχή προσωπικού προς το κόμμα, το κόμμα απλά δεν θα διέθετε προσωπικό – ουσιαστικά θα έπαυε να υπάρχει. Στην κυρία Αδαμοπούλου χρεώθηκε ως μετακλητός ο συνοδοιπόρος Δ. Λ. (ήταν μέλος και ακτιβιστής του DiEM25-ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή). Τον Γενάρη του 2022 η κυρία Αδαμοπούλου, χωρίς να φέρει το θέμα στην Κ.Ο., απέλυσε αυθαίρετα τον σ. Δ.Λ. Στη θέση του μάλιστα προσέλαβε μετακλητό υπάλληλο φίλα προσκείμενο σε άλλο κόμμα.

Πέραν των περιστατικών αντισυντροφικής και ανερμάτιστης συμπεριφοράς, η κυρία Αδαμοπούλου διαφοροποιείτο συστηματικά σε καίρια πολιτικά ζητήματα και αρνείτο συστηματικά να συνυπογράφει ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου…»

Εσωτερικό κείμενο

Αυτά σε περίληψη αναφέρει το εσωτερικό κείμενο του ΜέΡΑ25 για την εν λόγω βουλευτή, που όλοι λένε, μαζί και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ότι τελικά θα πάει εκεί που το προετοίμαζε! Στον ΣΥΡΙΖΑ, λένε οι «καλές γλώσσες».

«Με τη σειρά μας της ευχόμαστε στο κόμμα που πηγαίνει να βρει στήριξη ανάλογη με εκείνη που της δώσαμε» δήλωσε για εκείνη ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Ας ανοίγουν, λοιπόν, καλύτερα τα μάτια τους τα κόμματα που υποδέχονται… καινούργιους χωρίς να τους ζυγίζουν!

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...