Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έβαλε ποδιά και μαγείρεψε κριθαρότο με μύδια

«Master chef» Τζιτζικώστας

Ο περιφερειάρχης μαγείρεψε σε δημόσια θέα τη σπεσιαλιτέ του, κριθαρότο με μύδια! Και του πέτυχε τόσο πολύ, που θα ζήλευαν τη συνταγή του και οι καλύτεροι σεφ της χώρας. Μετά την ομιλία του στα εγκαίνια της 30ής Detrop boutique, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έβαλε ποδιά και… στρώθηκε στο κριθαράκι με τα μύδια.

Η σπεσιαλιτέ του ήταν βασισμένη στην αγιορείτικη συνταγή του πατρός Επιφανίου του αειμνήστου και καλύτερου πρεσβευτή της μακεδονικής κουζίνας, όπως δήλωσε ο ίδιος. Ο πατήρ Επιφάνιος, που έφυγε από τη ζωή το 2020, ήταν ο αρχιμάγειρας στο Αγιον Ορος. Είχε αναπτύξει ιδιαίτερα την αγιορείτικη μαγειρική και ήταν ένας από τους ανθρώπους που την έκαναν ευρέως γνωστή στο κοινό μέσα από τα βιβλία.

Παράλληλα, έφτιαχνε κρασί και λάδι και προωθούσε τον αγιορείτικο τρόπο ζωής. Τα τελευταία του χρόνια ο αρχιμάγειρας της Αθωνικής Πολιτείας ήταν ενεργό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, συμμετέχοντας σε πολλούς αγώνες μαγειρικής που διεξάγονται τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Έγραφε και τα δικά του βιβλία με μοναστηριακές συνταγές. Ενα από αυτά, το «Μαγειρική του Αγίου Ορους», έχει μεταφραστεί στα γερμανικά, στα αγγλικά, στα ρωσικά, στα ρουμανικά, στα βουλγαρικά και τα ισπανικά.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, λοιπόν, είχε τη συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης στο φτιάξιμο της σπεσιαλιτέ του. Όλο αυτό στόχο είχε την προβολή και την προώθηση της μακεδονικής κουζίνας. «Η μαγειρική είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείξεις πόσο αγαπάς και πόσο εκτιμάς τον συνάνθρωπό σου» είπε περιχαρής ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ολοκληρώνοντας τη γευστικότατη δημιουργία του.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα