Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Αντιστασιακός εκ των δεξιών σε σκηνικό «Αποκάλυψης»

«Eφτασαν να είναι “αντιστασιακοί” οι νοικοκύρηδες και οι νομοταγείς, έναντι των αριστεριστών, των ομοφυλοφίλων, των ισλαμιστών ή των διάφορων δήθεν ευάλωτων» είναι η άποψη του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

  • Από την Βίβιαν Μπενέκου

Eτσι βλέπει τον εαυτό του, ως «αντιστασιακό της εποχής», που, ενώ προσπαθεί να πει τα αυτονόητα, «διώκεται» ως ρατσιστής. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, όμως, δεν μένει στα λόγια, αλλά αυτά που λέει τα έκανε πράξη στο νέο πολιτικό κίνημα που δημιούργησε μαζί με τον Θάνο Τζήμερο και τον Φαήλο Κρανιδιώτη, την Εθνική Δημιουργία. Το κόμμα τους, όπως υποστηρίζει σήμερα στην «Espresso» ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, είναι «το κανονικό αστικό δεξιό κόμμα στη χώρα».

Το τελευταίο πόνημα του βουλευτή και ιδρυτή της Εθνικής Δημιουργίας είναι το βιβλίο του «Η Αποκάλυψη του Ιωάννη – απόδοση στα νέα ελληνικά», καθώς θεωρεί ότι όλα αυτά που ζούμε συνιστούν… σκηνικό Αποκάλυψης.

Τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο δεν τον ενδιαφέρουν τα οφίτσια στην Εθνική Δημιουργία, καθώς έχει την άποψη ότι στον λεγόμενο πατριωτικό χώρο θερίζει η νόσος της «προεδρίτιδας», αφού όλοι θέλουν να είναι πρόεδροι! Επίσης, λέει ότι ενδέχεται να πάμε σε κάποιας μορφής πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία και γι’ αυτό χρειάζονται αληθινοί πατριώτες στη Βουλή. Πιθανολογεί δε ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν σε μεγάλο συνασπισμό Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Μιλώντας για τα προσωπικά του και τη σύζυγό του Ελένη, αποκαλύπτει ότι θέλει πολύ να κάνει παιδιά και ότι εκείνη του γκρινιάζει συνέχεια γιατί το φως από την πλευρά του στο κρεβάτι μένει αναμμένο ως τα ξημερώματα…

f2 22

Για ποιο λόγο κάποιος να θελήσει να «μεταφράσει» την «Αποκάλυψη» του Ιωάννη; Πώς το σκέφτηκες, Κωνσταντίνε; Ποια ανάγκη κάλυψες;

Πρώτον, την ανάγκη για πνευματική εργασία, δηλαδή για εντατική ενασχόληση με κάτι πραγματικά απαιτητικό. Η μετάφραση -που, κακά τα ψέματα, θέλει αγάπη και αφοσίωση- έγινε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, όταν ξαφνικά βρεθήκαμε όλοι με πολύ χρόνο στη διάθεσή μας. Τότε βρήκα την ευκαιρία να καταπιαστώ με αυτό το έργο, που με συγκινεί από παιδί. Από εκεί και ύστερα η «Αποκάλυψη» είναι ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της γλώσσας και της πίστης μας, μια ελληνική εσχατολογική και μεταφυσική ιστορία παγκόσμιας εμβέλειας – και πιστεύω ότι η ταυτότητά μας ορίζεται πρώτα και κύρια από αυτά τα στοιχεία, τη γλώσσα και την πίστη. Eτσι, η έκδοση αυτή από τον Αρμό είναι μεν μία μελέτη πάνω στη διαχρονία της ελληνικής γλώσσας, αλλά μαζί και ομολογία. Aσε που, έτσι που πάνε τα πράγματα τα τελευταία χρόνια, καλό είναι να έχει κανείς μια ιδέα τι γράφει η «Αποκάλυψη».

Εθνική Δημιουργία. Μπορούν τρεις ήδη γνωστοί για τις απόψεις τους άνθρωποι να «δημιουργήσουν… εθνικά»; Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις εσύ με το κόμμα αυτό;

Στην Εθνική Δημιουργία συναντιόμαστε όσοι καταλαβαίνουμε πόσο κρίσιμα είναι τα πράγματα για το έθνος μας και όσοι συναισθανόμαστε πως είμαστε ως γενιά η τελευταία γραμμή άμυνας. Βαλλόμαστε πλέον πανταχόθεν. Την ώρα που διεθνή κέντρα με εγχώριους υπηρέτες ετοιμάζουν μια νέα ισλαμική μειονότητα στη χώρα, οι δήθεν «προοδευτικοί» και «δημοκράτες» πολεμούν την οικογένεια και τον χριστιανισμό, διασύρουν αρχές και αξίες, τινάζουν στον αέρα κάθε έννοια πειθαρχίας και ηθικής, διαλύουν την Παιδεία και δρομολογούν εθνικές υποχωρήσεις. Η χώρα γίνεται χώρος. Το έθνος γίνεται πολτός. Αν είσαι αριστεριστής, ΛΟΑΤΚΙ, «ευάλωτος» ή ισλαμιστής, προηγείσαι παντού και στα πάντα. Αν είσαι νομοταγής και νοικοκύρης, βιώνεις πια κυριολεκτικά τον ρατσισμό. Η Εθνική Δημιουργία ήρθε, λοιπόν, για να δώσει σοβαρή φωνή στους «αντιστασιακούς» της εποχής μας. Σε εκείνους που θέλουν μια πολιτική δύναμη που μάχεται για το λογικό και το αυτονόητο με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα. Λες «τρεις γνωστοί για τις απόψεις τους άνθρωποι». Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η συνέπειά μας. Ποτέ δεν υποστείλαμε τη σημαία των αρχών, των αξιών και των απόψεών μας. Για τον λόγο αυτόν ξέρει, λοιπόν, κανείς ότι μπορεί να μας εμπιστευτεί.

Τα λεγόμενα «κόμματα διαμαρτυρίας» έχουν συγκεκριμένη πορεία. Αυτό πώς θα το αντιμετωπίσετε;

Με το να μην είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας! Και, πράγματι, δεν είμαστε. Αντίθετα, εμείς έχουμε πραγματική ιδεολογία. Οποιος αγαπά την πατρίδα και την οικονομική ελευθερία δεν έχει σήμερα άλλη συνεπή επιλογή. Κάποιοι σπόνσορες των ΜΚΟ και του Ισλάμ, λοιπόν, που λένε ότι είναι φιλελεύθεροι και παρά ταύτα γονατίζουν τον λαό στους φόρους, δεν επιτρέπεται να ισχυρίζονται πως εκπροσωπούν την αστική, «δεξιά» παράταξη. Πλέον, το κανονικό αστικό «δεξιό» κόμμα στη χώρα είμαστε εμείς. Εμείς εκφράζουμε τον παραδοσιακό ψηφοφόρο της Ν.Δ., που κάποτε τραγουδούσε «ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία». Εμείς είμαστε που λέμε σήμερα να απαγορευτεί η μπούρκα, να κλείσουν τα εκατοντάδες ανά την Ελλάδα παράνομα τζαμιά, να δημιουργηθούν ειδικά κέντρα κράτησης για τους εγκληματίες μετανάστες προτού απελαθούν, να πέσουν πραγματικά οι φόροι, να στηριχτεί σοβαρά η οικογένεια, να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα και να ανακηρύξουμε την πλήρη ΑΟΖ που δικαιούμαστε. Θέλουμε λοιπόν ο κόσμος να μας ψηφίσει για αυτό που είμαστε. Οχι για να τιμωρήσει άλλα κόμματα.

Θα κατέβει στις εκλογές η Εθνική Δημιουργία; Θα προλάβει; Συνεργασίες θα υπάρξουν;

Με τη βοήθεια του Θεού, θα προλάβουμε, θα κατέβουμε και θα πετύχουμε και την είσοδό μας στη Βουλή. Οσο για τις συνεργασίες, είμαι ο πρώτος που τις προσκαλεί. Τα πράγματα είναι επείγοντα και δεν χωρούν εγωισμούς. Προσωπικά, δεν εμμένω σε αξιώματα. Το ίδιο αναμένω, λοιπόν, από όλους. Να βάλουν τον εαυτό τους δεύτερο και πρώτη την πατρίδα – διότι είναι κοινό μυστικό ότι στον λεγόμενο πατριωτικό χώρο θερίζει η νόσος της «προεδρίτιδας», αφού όλοι θέλουν να είναι πρόεδροι. Πολλοί ισχυρίζονται στα λόγια ότι βάζουν την Ελλάδα πάνω απ’ όλα. Πόσοι όμως πραγματικά το αποδεικνύουν στην πράξη; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Η Εθνική Δημιουργία δείχνει τον δρόμο και καλεί όλους να βρουν το θάρρος και να βγουν από το καβούκι τους.

Πόσο εύκολο είναι να φτιάξει κανείς κόμμα που φιλοδοξεί να δώσει διέξοδο;

Πολύ καλή ερώτηση. Θα φανεί στο χειροκρότημα. Ισως είναι όμως λίγο σαν αυτό που με ρώτησες στην αρχή, για τη μετάφραση της «Αποκάλυψης». Σαν εγχείρημα, ακούγεται βουνό. Ομως αν η διαδικασία σε γεμίζει, ο στόχος έρχεται κάθε μέρα και πιο κοντά.

Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση της συζύγου σου, της Ελένης, όταν της πρωτοείπες για την Εθνική Δημιουργία;

Με την Ελένη μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία για το μέλλον της Ελλάδας. Οταν διεγράφην από την Κ.Ο. της Ν.Δ., περίμενα να ανησυχήσει, όμως εκείνη περιέργως μάλλον ανακουφίστηκε. Είναι η πρώτη που πιστεύει ότι στη ζωή πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας και να υπερασπιζόμαστε τις αρχές μας. Ετσι, από την αρχή ενθαρρύνει το εγχείρημα που οδήγησε στη γέννηση της Εθνικής Δημιουργίας.

Πού σφάλλει ή έσφαλε ο Μητσοτάκης και έπαψε να σου αρέσει;

Δεν το προσωποποιώ στον πρωθυπουργό. Παρά ταύτα, ομολογώ πως η αμείωτη πολιτική ολίσθηση της Νέας Δημοκρατίας προς τις αξίες του Ποταμιού και τις πολιτικές του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει ιδεολογικά ούτε αισθητικά. Αλλιώς ξεκινήσαμε προεκλογικά και εντελώς αλλιώς καταλήξαμε.

Η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση θα είναι τελικά κυβερνητικό… βατερλό;

Χέρι χέρι πάνε αυτά τα δύο. Εχουμε την υψηλότερη τιμή καυσίμων σε σχέση με τον βασικό μισθό και τα πέμπτα ακριβότερα καύσιμα στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Και δεν φταίει για αυτό κανένας πόλεμος σε καμία Ουκρανία. Αντίθετα, φταίει ότι εξακολουθούμε να έχουμε τον τρίτο υψηλότερο φόρο καυσίμων στην Ε.Ε. Είναι εξοργιστικό, ειδικά από μια παράταξη που υποδύεται τη φιλελεύθερη. Ε, λοιπόν, έχω νέα. Φιλελευθερισμός δεν σημαίνει ΜΚΟ, ΛΟΑΤΚΙ και #ΜeΤoo, αλλά πριν και πάνω απ’ όλα χαμηλούς φόρους, μικρό κράτος, ισονομία και νομοκρατία. Η Ν.Δ. όλα αυτά τα ξέχασε. Αυτό θα φέρει το όποιο «βατερλό». Η γενική ασυνέπεια και η αίσθηση της εξαπάτησης, που εν προκειμένω συμπίπτουν με μια νέα μείωση της μέσης αγοραστικής δύναμης.

Πού βλέπεις να οδηγούνται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Πιθανότατα σε κάποιας μορφής πολεμική σύγκρουση. Για τον λόγο αυτόν πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε, αν απαιτηθεί, δυνατά και αποφασιστικά. Η μόνη περίπτωση να μη χρειαστεί αργά ή γρήγορα να αντιμετωπίσουμε στρατιωτικά την Τουρκία είναι να της δώσουμε από μόνοι μας κάποια από αυτά που παρανόμως διεκδικεί. Δυστυχώς, έχουμε στην Ελλάδα σε όλα τα «μεγάλα» κόμματα πολλούς εθνικούς μειοδότες, που πιστεύουν ότι αυτό είναι κάτι εύλογο και επιθυμητό. Ενας από τους λόγους, λοιπόν, που πρέπει να βρισκόμαστε στην επόμενη Βουλή είναι διότι πιθανότατα η σύνθεσή της θα είναι εθνικά κρίσιμη. Αυτά που κάποιοι θα θελήσουν να φέρουν δεν πρέπει να περάσουν. Θυμίζω ότι η Μακεδονία ξεπουλήθηκε για τρεις μόλις ψήφους. Για τόσες πέρασαν στη Βουλή οι Πρέσπες.

Ποια η γνώμη σου για Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη; Τι θα γίνει με αυτούς μετά τις εκλογές;

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος λαϊκιστής που έχει περάσει από την κεντρική πολιτική σκηνή εδώ και δεκαετίες. Χαρισματικός μεν, αμοραλιστής και αφερέγγυος δε. Ομως είναι και ο πρώτος που έφερε την Αριστερά στην κυβέρνηση και για τον λόγο αυτόν έχει ακόμα μακρύ πολιτικό μέλλον. Οσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη, η απήχησή του έχει μάλλον περισσότερο να κάνει με την προσδοκία που ένας απογοητευμένος κόσμος έχει από αυτόν και το ΠΑΣΟΚ, παρά με τα δείγματα γραφής που ο ίδιος έχει δείξει. Είναι, εντούτοις, οργανωτικά αξιοθαύμαστος. Θα δούμε. Οι δυο τους, πάντως, ενδέχεται μαζί με τη Ν.Δ. να συμπράξουν μετεκλογικά σε έναν μεγάλο συνασπισμό με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Κρατήστε το αυτό.

Εξω από το «μαντρί» της Ν.Δ. παραμονεύει κάποιος; Ποια η δική σου εμπειρία;

Η δική μου εμπειρία λέει το αντίθετο. Μέσα στο μαντρί της Ν.Δ. παραμονεύουν οι σοβαρότεροι κίνδυνοι. Διότι εκεί καραδοκούν λύκοι μεταμφιεσμένοι σε πρόβατα, διότι ο ποιμένας έχει αφήσει το ποίμνιό του βορά στα κάθε λογής αρπακτικά, διότι τα τσοπανόσκυλα, όταν πρέπει, δεν… γαβγίζουν και τον Μάη δροσολογούν, διότι το χειμαδιό αφήνει το μισό κοπάδι έξω στο κρύο, διότι, διότι, διότι…

Πώς σκέφτεσαι τη σχέση σου με την Ελένη δέκα χρόνια μετά; Πώς σας φαντάζεσαι;

Σαν οικογένεια. Μακάρι να γίνουμε και περισσότεροι. Δεν υπάρχει κάτι που να επιθυμώ πιο πολύ.

Τι… κουσούρια σου βρίσκει η γυναίκα σου;

Οτι είμαι σχεδόν συνέχεια πάνω από το κινητό και ότι ακόμα και στις διακοπές ενίοτε εργάζομαι. Επίσης ότι το φως στη δική μου πλευρά του κρεβατιού μένει αναμμένο συχνά ως τα ξημερώματα.

Λένε ότι στις σχέσεις ένας από τους δυο είναι πιο ερωτευμένος ή αγαπάει περισσότερο από τον άλλον. Σε εσάς ποιος παίζει αυτόν τον ρόλο;

Ισως δεν υπάρχει «πιο ερωτευμένος». Ή είσαι ερωτευμένος ή δεν είσαι.

Ποιο τραγούδι σού ταιριάζει αυτή την περίοδο;

Το τραγούδι «Ο ναύτης του Αιγαίου»! Επίκαιρο λόγω εθνικών, επίκαιρο και λόγω θέρους.

{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...