Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Συγκίνηση στο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά

«Φώφη, θα μιλάμε για σένα πάντα»

«Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από το φευγιό της Φώφης Γεννηματά…» Αυτή ήταν η σκέψη όλων όσοι βρέθηκαν χθες στο ετήσιο μνημόσυνό της.

mnimosini gennimata6519

Αύριο, Τρίτη 25 Οκτωβρίου, συμπληρώνεται ένας ολόκληρος χρόνος από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, της αείμνηστης προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και η οικογένειά της τέλεσε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

mnimosini gennimata6491

Ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης, τα παιδιά της Αιμιλία, Κατερίνα και Γιώργος, και η αδελφή της, όλοι βαθιά συγκινημένοι, θυμήθηκαν όλα αυτά που πονάνε στην ανάμνηση της Φώφης τους. Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως οι στενοί συνεργάτες της, βρέθηκαν κοντά της, με πρώτο, φυσικά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.mnimosini gennimata6575

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στηριζόμενος σε μπαστούνια ύστερα από ατύχημα που είχε στο μπάσκετ, άφησε λευκά λουλούδια στον τάφο της Φώφης Γεννηματά. Ο Κώστας Λαλιώτης, όμως, προτίμησε ένα μπουκέτο από κατακόκκινα τριαντάφυλλα, αγαπημένα της φίλης του της Φώφης.

mnimosini gennimata6547 Εκεί ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που μίλησε με τα παιδιά της, και πιο πολύ με τον μικρό Γιώργο Τσούνη-Γεννηματά. Φυσικά, παρόντες ήταν ο στενός συνεργάτης της Μανώλης Χριστοδουλάκης, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Χρηστίδης, Μιχάλης Κατρίνης, Ευαγγελία Λιακούλη, Τόνια Αντωνίου, αλλά και ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης.

IMG 6123

«Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την τραγική απώλεια της προέδρου μας Φώφης Γεννηματά. Η απουσία της μεγάλη για την οικογένειά της, για τον κοινοβουλευτικό βίο και για την παράταξή μας. Όμως παραμένει πυξίδα η παρακαταθήκη της για το ΠΑΣΟΚ, για αυτόνομη πορεία, για πολιτικές που θα έχουν επίκεντρο πάντοτε τον άνθρωπο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, που μετά το μνημόσυνο μετέβη στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου, τιμώντας την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας πραγματοποιούσε δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο.mnimosini gennimata6603

Το Σάββατο, μία μέρα πριν από το θρησκευτικό μνημόσυνο, προηγήθηκε στη Βούλα πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη της, παρουσία του συζύγου της και των παιδιών της. Κεντρικός ομιλητής ήταν το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης.

mnimosini gennimata6631

«Εναν χρόνο λείπει από κοντά μας και νιώθουμε ότι δεν έχει περάσει μια μέρα… Μας λείπουν το ήθος, η αξιοπρέπεια, ο αγώνας της» ήταν τα λόγια του Κώστα Σκανδαλίδη.

mnimosini gennimata6659

«Θα μιλάμε για σένα πάντα» είπε συγκινημένος ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σήμερα και γραμματέας του κόμματος όταν η Φώφη Γεννηματά ζούσε.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...