Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Ο Χολίδης και η σύντροφός του για καφεδάκι στα νότια προάστια

Ο Χρήστος Χολίδης και η σύντροφός του Κατερίνα Γκιουζέλη...

Για γαμπρός το 2024 ετοιμάζεται ο Πολυδερόπουλος

Γαμπρός μέσα στο 2024  σχεδιάζει να ντυθεί ο Νίκος...

Η Αφροδίτη Σκαφιδά έφερε στον κόσμο κοριτσάκι και έκανε τον Πύρρο Δήμα...

Πατέρας για πέμπτη φορά έγινε ο Πύρρος Δήμας! Η...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η εταιρία ELONtech πήγε να εξαφανίσει από τo site της κάθε αναφορά για τις αδελφές Καϊλή

Delete για τις αδελφές Καϊλή

Ο Παντσέρι «κελαηδάει», οι Αρχές ερευνούν και πλέον στις Βρυξέλλες κανένας ευρωβουλευτής δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής.

Οι πληροφορίες γύρω από τους στόχους των δικαστικών ερευνών δίνουν και παίρνουν, με τον βελγικό και τον ιταλικό Τύπο να πρωτοστατούν στις αποκαλύψεις. Το κουβάρι του νήματος για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει αρχίσει να ξετυλίγεται και όλοι νιώθουν πως δυνητικά μπορούν να βρεθούν στη δίνη του κυκλώνα.

kaili 1 2

Οι αποκαλύψεις για το Κατάρ-gate συνεχίζουν να έχουν έντονο χρώμα Ελλάδας. Γι’ αυτό άλλωστε έχει φροντίσει η όμορφη Εύα, η οποία βρίσκεται πάνω από έναν μήνα στις φυλακές του Χάρεν. Πέραν όμως της ευρωβουλευτού και πρώην αντιπροέδρου, άρωμα Ελλάδας στο σκάνδαλο έχει προσφέρει και η αδερφή της Μανταλένα Καϊλή.

202109242017340.7480 MANTALENA KAILI EVA KAILI 2492021

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Politico», η ευρωβουλευτής εμφανιζόταν πολύ συχνά σε εκδηλώσεις που οργάνωνε η μικρότερη αδερφή της με την ελληνική ΜΚΟ «MADE Group», η οποία δραστηριοποιούνταν σε τομείς ανάλογους με αυτούς με τους οποίους ασχολιόταν η Εύα Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο. Η Μανταλένα Καϊλή ήταν επίσης γνωστή στις Βρυξέλλες ως εκτελεστική διευθύντρια της ELONtech, που αρκετές φορές έκανε εκδηλώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

kaili 1

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Κατάρ-gate, η ELONtech προσπάθησε να… σβήσει από τον χάρτη τις σχέσεις της με τις αδερφές Καϊλή. Αφαίρεσε όλες τις αναφορές και για τις δύο αδερφές από τον ιστότοπό της, με τη δικαιολογία πως ήταν «υποχρεωμένη να περιορίσει τη λειτουργία της», λόγω «απρόβλεπτων και ταραχωδών συνθηκών», σύμφωνα με e-mail της 14ης Δεκεμβρίου 2022, που έχει στην κατοχή του το «Politico».

0506 EVA KAILI 21102022

Ωστόσο, ιστορικό της δραστηριότητας της ELONtech στις Βρυξέλλες υπάρχει ακόμη στο LobbyFacts.eu, έναν ιστότοπο που διατηρεί δεδομένα από το Μητρώο Διαφάνειας της Ε.Ε. Οπως φαίνεται, η Μανταλένα Καϊλή ζήτησε πρόσφατα από το LobbyFacts.eu να σβήσει ό,τι σχετίζεται με την ELONtech. Σύμφωνα με το «Politico», η Μανταλένα έγραψε σε ένα e-mail στις 30 Δεκεμβρίου στο LobbyFacts.eu: «Ζητώ με το παρόν τη διαγραφή των δεδομένων που βρέθηκαν με το όνομα ELONTECH – το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Νέων Τεχνολογιών του Ευρωπαϊκού Δικαίου, του οποίου είμαι συνιδρυτής».

Την ίδια ώρα, η «Corriere della Sera», επικαλούμενη τους δικηγόρους της Εύας Καϊλή, ισχυρίζεται πως «από την πρώτη στιγμή τής είχαν προτείνει να δηλώσει ένοχη για το σκάνδαλο προκειμένου να αποφυλακιστεί και έτσι να μπορέσει επιτέλους να ξαναβρεί την κόρη της». Παράλληλα, δημοσίευμα του «Politico» εστιάζει στη δράση της αδερφής της, Μανταλένας Καϊλή. «Παρά το γεγονός ότι η απομάκρυνση από το παιδί της είναι το μεγαλύτερο ψυχολογικό βασανιστήριο, δεν δέχτηκε να ομολογήσει κάτι που δεν έκανε» λέει ο δικηγόρος της κ. Δημητρακόπουλος, όπως σημειώνει η «Corriere della Sera».

«Ξεκάθαρα λόγια»

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «δεν θέλει η κόρη της να κληρονομήσει το στίγμα μιας μητέρας που ήταν διεφθαρμένη πολιτικός, γιατί αυτό δεν είναι αλήθεια» συνεχίζει ο δικηγόρος. «Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό της, η Εύα Καϊλή έδωσε μάχη στην αίθουσα του Συμβουλίου, λέγοντας ξεκάθαρα λόγια με αξιοπρέπεια και παρέχοντας συγκεκριμένα επιχειρήματα για να αφεθεί ελεύθερη, χωρίς να προσπαθεί να συγκινήσει κανέναν, αλλά μόνο να τους πείσει για την αθωότητά της».

dimitrakopoulos

Ο Ελληνας δικηγόρος είναι έτοιμος να ανεβάσει τη νομική μάχη ψηλότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Την επόμενη εβδομάδα θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Οταν κάποιος συλλαμβάνεται, προστατεύεται αμέσως από τον νόμο. Αναρωτιέμαι αν αυτό συνέβαινε και στις Βρυξέλλες».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...