Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Βασίλης Τσιάρτας: Οι αντιδράσεις της οικογένειας για την υποψηφιότητά του με το κόμμα Εθνική Δημιουργία

«Κόκκινη κάρτα»

Εμφύλιος στην οικογένεια Τσιάρτα μετά την απόφαση του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή και με τη «χρυσή» Eθνική ομάδα στο Euro 2004 να μπει ενεργά στον στίβο της πολιτικής. Kατεβαίνοντας ως υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το κόμμα Εθνική Δημιουργία των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη!

Και εκεί που θα περίμενε κανείς να έχει -αν μη τι άλλο- τη στήριξη των δικών του ανθρώπων, ο Βασίλης Τσιάρτας έγινε πρώτο trend στο twitter μετά τη δημόσια (πολιτική) αποκήρυξή του από τη μητέρα του Σοφία και την αδελφή του Ελευθερία, που διαφωνούν κάθετα με τη συγκεκριμένη επιλογή του, δείχνοντάς του κόκκινη κάρτα! Και αν δεν είναι πρώτη φορά που σε μια οικογένεια ακούγονται και υπάρχουν διαφορετικές ιδεολογίες και πολιτικές απόψεις, στην οικογένεια Τσιάρτα το πήγαν ένα βήμα παρακάτω, κάνοντας κάτι το πρωτοφανές: Μάνα και κόρη να βγάλουν δημόσια ανακοίνωση για τον Βασίλη τους, εκφράζοντας τη διαφωνία και τη δυσαρέσκειά τους!

tsiartas

Σε ανακοίνωσή τους, λοιπόν, δηλώνουν ξεκάθαρα ότι «παρά τη συγγενική μας σχέση, ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό» λένε αρχικά και συνεχίζουν: «Ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις, αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας Αναστάσιο Τσιάρτα και την οικογένειά του», με το ενδιαφέρον μέσα σε όλα τα άλλα να είναι και το στοιχείο ότι δεν αναφέρουν πουθενά το όνομά του!

Να θυμίσουμε εδώ ότι πριν από λίγο καιρό η Εθνική Δημιουργία είχε καλωσορίσει στους κόλπους της τον διακεκριμένο παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή και «θαρραλέο πατριώτη» όπως τον είχαν χαρακτηρίσει οι Τζήμερος και Κρανιδιώτης. «Με την πολιτική δεν είχα ασχοληθεί όσα χρόνια ήμουν επαγγελματίας αθλητής. Είχα, όμως, πάντα πολιτική άποψη και φρόντιζα να ενημερώνομαι σε βάθος. Ομως δεν μπορώ να παραμένω παρατηρητής, όταν η κοινωνία μας διαλύεται και η εθνική μας ταυτότητα υπονομεύεται από την επιβολή του μοντέλου των κατακερματισμένων σε γκέτο κοινωνιών, από την αύξηση και την ανοχή της εγκληματικότητας, από τη σοβιετοποίηση της οικονομίας που διώχνει τους πιο προικισμένους Ελληνες στο εξωτερικό. Αποφάσισα να ξαναμπώ στον στίβο, τον πολιτικό αυτή τη φορά.

tsiartas 1

Αναζήτησα έναν σύγχρονο πολιτικό φορέα με ευρωπαϊκή νοοτροπία και διεθνή αντίληψη, που όμως υποστηρίζει τις αξίες, τους θεσμούς και τις παραδόσεις της πατρίδας μας» ήταν τα λόγια του Τσιάρτα μετά την είσοδό του στο κόμμα, και ενώ μπορεί να είχε κατά νου ότι θα τα… άκουγε δημόσια από μάνα και αδερφή. Κατά καιρούς, πάντως, ο Τσιάρτας είχε προκαλέσει αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οπως για παράδειγμα τον Οκτώβριο του 2017, μετά την ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, στο οποίο κατέκρινε το νομοσχέδιο για τον επαναπροσδιορισμό φύλου από τα 15 έτη.

Τότε έλεγε ότι «ζευγάρι είναι μόνο ένας άντρας και μία γυναίκα, οι υπόλοιποι είναι απλά μαζί». Μετά το σούσουρο είχε χαρακτηριστεί από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ομοφοβικός, ενώ είχε δεχτεί και μήνυση από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. Η υπόθεσή πήγε στα δικαστήρια και ο Τσιάρτας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή, καθώς του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Φαίνεται τελικά ότι η μητέρα του δεν «γουστάρει» ούτε τις ομοφοβικές ούτε και τις πολιτικές τοποθετήσεις του γιου της, όμως το αυτί του κανακάρη της δεν ιδρώνει όπως ίδρωνε τις φανέλες των ομάδων με τις οποίες έχει αγωνιστεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...