Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Με υποσχέσεις άρχισε η θητεία του νέου υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη

«Τσακωτός» με... σκονάκι ο Καραμανλής

Ακόμα και αυτές τις τραγικές στιγμές, το επιτελικό κράτος παραμένει δέσμιο της επικοινωνίας, αποδεικνύοντας πως είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων. Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Μεταφορών δεν αναμενόταν να βγάλει ειδήσεις.

Αλλωστε, ο Κώστας Α. Καραμανλής είχε συρθεί στην παραίτηση υπό το βάρος των αποκαλύψεων, ενώ ο νέος υπουργός είναι ο ένας εκ των δύο στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

gerapetritis
Καραμανλής και Γεραπετρίτης κατά την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Μεταφορών

Ωστόσο, ο Κώστας Α. Καραμανλής δεν παρέλειψε και χθες να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, καθώς εμφανίστηκε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με έτοιμες απαντήσεις, σε περίπτωση που οι δημοσιογράφοι ήθελαν να καταθέσουν ερωτήσεις για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Το «σκονάκι» του Καραμανλή αποκαλύφθηκε από την απροσεξία των συνεργατών του, καθώς στη δήλωση που διένειμαν από το γραφείο του προς τους δημοσιογράφους ξέχασαν να βγάλουν το «σκονάκι» από το έγγραφο, με αποτέλεσμα να δει το φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε επίσης: Απασφάλισε ο Λιάγκας: «Του έκαναν σκονάκι για να βγει το λιγότερο τσαλακωμένος, η ξεφτίλα της ελληνικής πολιτικής»

skonaki
Tο «σκονάκι» του Καραμανλή

«Αν γίνει οποιαδήποτε ερώτηση: Σας παρακαλώ πολύ, θα μου επιτρέψετε να μην πούμε τίποτα άλλο σήμερα» έγραφε, ενώ προέβλεπε και την περίπτωση που η πίεση για μια ερώτηση θα γινόταν εντονότερη. Σε αυτή την περίπτωση ο Κώστας Καραμανλής θα απαντούσε: «Σας παρακάλεσα να μείνουμε σε αυτά. Δεν είναι ώρα για λόγια. Ας σεβαστούμε τη μνήμη τόσων ανθρώπων που χάθηκαν». Κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης παρέμβασής του, ο παραιτηθείς υπουργός ανέφερε πως «όλα θα διερευνηθούν με τον πιο αντικειμενικό και διαφανή τρόπο», τονίζοντας πως δεν θα προχωρήσει σε απολογισμό του έργου του λόγω των ημερών. «Το αν έγιναν πολλά ή λίγα δεν θα το δούμε τώρα, μια τέτοια ημέρα πένθους» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη – Χάθηκε κάθε ελπίδα και για την Ιφιγένεια Μήτσκα

dilosi
Το έγγραφο που δόθηκε στους δημοσιογράφους

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε πως αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με σκοπό τρία πράγματα: πρώτον, να διερευνηθούν οι λόγοι που φτάσαμε να θρηνούμε απώλεια ανθρώπινων ψυχών.

Οπως είπε, «η διερεύνηση των αιτίων θα γίνει με τρόπο διαφανή και ενδελεχή. Σήμερα κιόλας θα συσταθεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα μελετήσει τα συστατικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, τις παθολογίες, τις αδράνειες που υπήρξαν διαχρονικά -εφόσον υπήρξαν- και όχι για να αποδοθούν ευθύνες, το οποίο αποτελεί αντικείμενο της δικαστικής έρευνας. Η δεύτερη εντολή», συνέχισε ο κ. Γεραπετρίτης, «είναι να διασφαλίσουμε τις διαδικασίες εκσυχρονισμού που έχουν δρομολογηθεί, έτσι ώστε να προχωρήσουν με ταχύτητα τα έργα που έχουν αναληφθεί». Η τρίτη είναι να γίνουν άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών, για να υπάρξει και μια εμπέδωση ασφάλειας στην ψυχολογία των πολιτών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...