Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κρύφτηκε» πίσω από τα social media

Με μια απρόσωπη ανάρτησή του ο πρωθυπουργός ζήτησε «συγγνώμη» υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής

Υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής, των ευθυνών που έχει δεδομένα η κυβέρνηση για το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και των δημοσκοπήσεων που έχει στα χέρια του το Μαξίμου και δείχνουν τη φθορά της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε χθες, με καθυστέρηση πολλών ημερών, να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

mitsotakis

Η συγγνώμη όμως αυτή είναι συγγνώμη μισή, καθώς δεν τόλμησε καν να την κάνει μέσω ενός διαγγέλματος προς τον ελληνικό λαό, αλλά μέσω μιας απρόσωπης ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πέραν όμως αυτού, όλο το μήνυμα του πρωθυπουργού διαπνέεται από τη λογική μετάθεσης των ευθυνών γενικά και αόριστα σε όλες τις κυβερνήσεις, αλλά και στην πολιτική της δημιουργίας συνενόχων. «Ως πρωθυπουργός, οφείλω σε όλους, αλλά πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων, μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Τόσο προσωπική όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια. Γιατί, πράγματι, στην Ελλάδα του 2023 δεν γίνεται δυο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή και να μην το έχει αντιληφθεί κανείς» είπε χαρακτηριστικά, ξεχνώντας πως ο ίδιος είναι αυτός που υποστήριζε πως «η Ελλάδα ηγείται της Δ’ Βιομηχανικής Επανάστασης», την ώρα που έκλεινε τα αυτιά του στις απίστευτες καταγγελίες των εργαζομένων για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου.

kyriakos anakoinosi

Ο πρωθυπουργός, όμως, αναγκάστηκε να κάνει πολλά βήματα πίσω από την πρώτη γραμμή, περί «ατομικής ευθύνης», που είχε υιοθετήσει η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τις δομικές ανεπάρκειες του κράτους. «Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα. Αν το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί. Το γεγονός ότι το ψηφιακό σύστημα ελέγχου θα λειτουργεί πλήρως μέσα στους επόμενους μήνες δεν είναι δικαιολογία. Το αντίθετο. Κάνει τον πόνο μου ακόμα μεγαλύτερο που δεν προφτάσαμε να το ολοκληρώσουμε πριν συμβεί το κακό» ανέφερε.

Την ίδια ώρα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τον διορισμό και τη μετέπειτα παραίτηση του Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου, ο πρωθυπουργός «άδειασε» και την περίφημη «επιτροπή» του Γιώργου Γεραπετρίτη, δηλώνοντας πως «θα ζητήσει από τα κόμματα η επόμενη Βουλή να συστήσει ειδική επιτροπή που θα διερευνήσει την πονεμένη ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων όλη την τελευταία εικοσαετία». Υπενθυμίζεται πως η τριμελής επιτροπή είχε σκοπό να ερευνήσει τα αίτια του εγκλήματος στα Τέμπη και να δώσει πόρισμα πριν από τις εκλογές.

mitsotakis

Φυσικά, στην ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός έβαλε και τον παράγοντα Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη «θα ερευνήσει ταχύτατα και θα αποδώσει ευθύνες». Αντιπαρερχόμαστε το ότι ένας πρωθυπουργός δεσμεύεται εκ μέρους τις Δικαιοσύνης, γεγονός θεσμικά απαράδεκτο, και ρωτάμε: Γιατί δεν δεσμεύεται το ίδιο και για τις υποκλοπές;

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού έτυχε σκληρής κριτικής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πολιτική δειλία, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ακόμα και τη “συγγνώμη” δεν έχει το σθένος να την αναλάβει ο ίδιος».

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποδεχθεί τις ευθύνες του και να μην καμώνεται ότι θα σηκώσει αμαρτίες άλλων, ενώ ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε πως «τα κροκοδείλια δάκρυα και οι εκ των υστέρων συγγνώμες δεν συγκινούν πλέον κανέναν». «Συγγνώμη μέσω facebook, χωρίς να κοιτάζει στα μάτια τους Ελληνες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης μέσω twitter ανέφερε: «Αφού ο ΠΘ έχασε τον έλεγχο του αφηγήματος, με το ολέθριο “ανθρώπινο λάθος” που τώρα πάει να μαζέψει, επιστρέφει στην προσφιλή του αστυνομοκρατία επιτιθέμενος στη νεολαία που κινητοποιείται εναντίον της ιδιωτικομανίας τους. Πάρτε το απόφαση, κ. Μητσοτάκη: Χάσατε τον έλεγχο!»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...