Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

«Θίασος» για Όσκαρ – Στροφή Μητσοτάκη – «Δεν θα κρυφτούμε πίσω από τα ανθρώπινα σφάλματα»

Τα στελέχη της κυβέρνησης «πλάνταξαν» στο κλάμα μπροστά στις κάμερες

And the Oscar goes to… Πραγματικά δεν μπορούμε να αποφασίσουμε. Και αυτό διότι στον θίασο που στήθηκε, χθες, με το που ξεκίνησε το υπουργικό συμβούλιο, όλα τα στελέχη της κυβέρνησης «πλάνταξαν» στο κλάμα μπροστά στις κάμερες με τόοοοσο ταλέντο, που έβαλαν τα γυαλιά σε διακεκριμένους ηθοποιούς.

voridis
Μάκης Βορίδης

Ακολουθώντας πιστά και αντιγράφοντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε εμφανιστεί με σκυμμένο το κεφάλι στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη, οι υπουργοί εμφανίστηκαν σκυθρωποί. Αλλοι έκλαιγαν και άλλοι κρατούσαν τα κεφάλια τους, αναλογιζόμενοι προφανώς το πολιτικό κόστος εν όψει των επερχόμενων εκλογών. Δύο 24ωρα μετά την κυνική παραδοχή του Αδωνη Γεωργιάδη πως, αν ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής έλεγε στη Βουλή ότι έχουν πρόβλημα ασφάλειας, τότε δεν θα έμπαινε σε τρένο κανείς, ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε δακρυσμένος κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

adonis
Αδωνις Γεωργιάδης

Η τηλεοπτική κάμερα «συνέλαβε» και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να κρατάει το κεφάλι του, στενοχωρημένος προφανώς από τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου… Βουρκωμένος ήταν και ο νέος υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ «έσπασε» και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, όταν ο πρωθυπουργός μιλούσε μπροστά στον τηλεοπτικό φακό για την τραγωδία.

dendias
Νίκος Δένδιας

Στη δακρύβρεχτη επικοινωνιακή «παράσταση» που στήθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε δημόσια συγγνώμη, «τσουβαλιάζοντας» τις ευθύνες της κυβέρνησης με αυτές των προηγούμενων ετών. «Η σκέψη μας είναι πάνω απ’ όλα στις οικογένειες των θυμάτων και γι’ αυτό θα επαναλάβω τη δημόσια συγγνώμη μου στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα, αλλά και προσωπικά. Αναλαμβάνω κατά συνέπεια την ευθύνη» είπε αυτή τη φορά, αν και μία ημέρα μετά την τραγωδία είχε προδικάσει το… ανθρώπινο λάθος.

gerapetritis 1
Γιώργος Γεραπετρίτης

Μετά την κατακραυγή του κόσμου, «το μάζεψε» λέγοντας: «Δεν θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από μια σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων. Αν το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν αδύνατο να είχε συμβεί» παραδέχτηκε.

Ευθύνη

Υπό το φως των καταγγελιών των εργαζομένων στα τρένα, ανέφερε πως το γεγονός ότι το έργο αυτό θα λειτουργεί σε λίγους μήνες δεν αποτελεί δικαιολογία. «Κάνει και τον προσωπικό μου πόνο ακόμα μεγαλύτερο, καθώς δεν προφτάσαμε να το εγκαταστήσουμε πριν συμβεί το κακό» τόνισε, ομολογώντας εμμέσως πλην σαφώς την προσωπική του ευθύνη.

varvitsiotis
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Ωστόσο, στη συνέχεια επανέλαβε το «όλοι φταίμε» κατά το «μαζί τα φάγαμε», υποστηρίζοντας: «Ολοι φταίμε και ας το ομολογήσουμε με θάρρος! Και εμείς και οι διοικήσεις που επί χρόνια κατάντησαν ένα κρίσιμο έργο Γεφύρι της Αρτας, μέχρι κάποιες συντεχνίες που ταυτόχρονα εμπόδιζαν κάθε αξιολόγηση προσωπικού. Τον επιμερισμό των ευθυνών θα τον κάνει η Δικαιοσύνη γρήγορα και στον ανώτατο δυνατό βαθμό. Ομως η τραγωδία έγινε μ’ εμάς στο τιμόνι της χώρας». Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός εγγυήθηκε απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα για να εντοπιστούν τα σφάλματα και να κριθούν όσοι εμπλέκονται.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...