Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Εύα Καϊλή: Αποκαλύψεις για τη διαδρομή του χρήματος και μέσω Τουρκίας

«Φιρμάνι»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την πολύκροτη υπόθεση χρηματισμών στην οποία εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, μετά την αποκάλυψη πως δικηγόρος που είναι «κοντά» στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και τον σύντροφο της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

pantseri
Αντόνιο Παντσέρι

Τον ρόλο του Τούρκου δικηγόρου Χακάν Καμούζ, ο οποίος έχει έδρα στο Λονδίνο και δεσμούς με τον Ερντογάν, επισημαίνουν σε ρεπορτάζ τους οι εφημερίδες «Financial Times» και «Corriere della Sera». Ο Τούρκος δικηγόρος φέρεται ότι κατέβαλε από το 2019 έως το 2021 το ποσό των 75.000 ευρώ στον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Ο ίδιος υποστήριξε ότι έδωσε τα χρήματα για «ηθικές υπηρεσίες λόμπινγκ», που αφορούσαν τις ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία και τα εγκλήματα πολέμου στην Υεμένη.

kaili 1 2

Σύμφωνα με τα δύο δημοσιεύματα, τα χρήματα δόθηκαν στην εταιρία Equality consultancy, με έδρα το Μιλάνο, της οποίας επικεφαλής είναι ο Αντόνιο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι. Στην ίδια εταιρία καταβλήθηκαν ακόμη 200.000 ευρώ από τουρκική εταιρία το 2018, όταν ο Παντσέρι ήταν εν ενεργεία ευρωβουλευτής.

zevgari
Τζόρτζι και Καϊλή

Υπενθυμίζεται πως η επίμαχη εταιρία Equality consultancy, που έκλεισε το 2021, είναι στο επίκεντρο των ερευνών των Αρχών για το σκάνδαλο με το Κατάρ, που οδήγησε στη σύλληψη των Παντσέρι, Τζόρτζι και Καϊλή. Η συγκεκριμένη εταιρία, που έχει ως κύριο αντικείμενο βάσει του καταστατικού της την ανάπτυξη σχέσεων ανάμεσα σε ΜΚΟ, επιχειρήσεις και «συνομιλητές σε τρίτες χώρες», φέρεται ότι αποτελούσε τη «βιτρίνα» για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που εισέπρατταν οι εμπλεκόμενοι με το Κατάρ.

kaili28827

Στην εμπλοκή κάποιου με το όνομα «Χακάν» είχε αναφερθεί στην κατάθεσή του και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος ήταν επιφορτισμένος με τις επαφές ανάμεσα σε αυτόν, τον Παντσέρι, την κόρη του Σίλβια και τη λογίστρια του πρώην ευρωβουλευτή, Μόνικα Μπελίνι.

kaili 2

Σύμφωνα με τους «Financial Times», η εταιρία The Radiant Trust, με έδρα την Αγγλία, στην οποία ο Χακάν Καμούζ ήταν διαχειριστής, το 2019 κατέβαλε 50.000 ευρώ στην εταιρία των Παντσέρι και Τζόρτσι. Ακόμα 25.000 ευρώ καταβλήθηκαν το 2021 από δεύτερη εταιρία του Καμούζ, την Pronesis.

kaili 1 3

Από την πλευρά του ο Τούρκος δικηγόρος φέρεται ότι χαρακτηρίζει «πολύ φτωχά» τα αποτελέσματα της συνεργασίας του με τους Παντσέρι και Τζόρτζι, ενώ αρνείται πως γνωρίζει τη Σίλβια Παντσέρι και τη Μόνικα Μπελίνι. Μάλιστα, εμφανίστηκε συγκλονισμένος από το σκάνδαλο και την πραγματική δράση της Equality consultancy. «Πιστεύαμε ότι είχαμε να κάνουμε με μια νόμιμη οντότητα, που θα μας βοηθούσε να προκαλέσουμε ενδιαφέρον για συγκεκριμένες υποθέσεις» ανέφερε, υποστηρίζοντας πως ο σύντροφος της Καϊλή, Φρ. Τζόρτζι, ήταν εκείνος που τον πλησίασε.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...