Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επίσημα προβοκάτσια από εντεταλμένα όργανα της Ν.Δ. με δήθεν μήνυμα από την Κουμουνδούρου

«Γαλάζια» τρολ καλούσαν τους ψηφοφόρους να σβήσουν το όνομα του Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια

Προβοκάτσια από εντεταλμένα όργανα της Ν.Δ. κατήγγειλε με τον πιο επίσημο τρόπο χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία. Αναβαθμίζοντας μάλιστα τις αντιδράσεις της, η Κουμουνδούρου προειδοποιεί με μηνύσεις και προσφυγή στην αρμόδια Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου, στο διαδίκτυο εμφανίστηκε παραπλανητικό μήνυμα μέσω του οποίου καλούνταν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να σβήνουν το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου από το ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα Αθήνας, προκειμένου να θεωρείται έγκυρο.

popi tsapanidou2205
Πόπη Τσαπανίδου

Οπως κατήγγειλε, χρήστης του διαδικτύου, με το ψευδώνυμο του Ρώσου στρατάρχη Γκιόργκι Ζούκοφ, διαμήνυε στους ψηφοφόρους: «Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση. Ολοι εμείς που θα ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ στα βόρεια πρέπει να γνωρίζουμε ότι πριν βάλουμε σταυρό προτίμησης πρέπει να διαγράψουμε το όνομα του Γ. Κατρούγκαλου, αλλιώς το ψηφοδέλτιο είναι άκυρο». Στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες, περιήλθε, επίσης, η πληροφορία ότι «γαλάζια» τρολ άρχισαν να διακινούν πλαστά sms, που δήθεν προέρχονται από την Κουμουνδούρου, καλώντας τους ψηφοφόρους να διαγράψουν το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου.

katrougkalos2205
Γιώργος Κατρούγκαλος

«Οσα ψηφοδέλτια έχουν σταυρό στον Κατρούγκαλο είναι άκυρα» έγραφε το sms, σε μια προσπάθεια να προκληθεί σύγχυση και να ακυρωθούν ψήφοι. Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακαριαία, με την Πόπη Τσαπανίδου να δηλώνει: «Ο μηχανισμός προπαγάνδας της Ν.Δ. διακινεί “οδηγίες” για να βγουν άκυρα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Εφτασαν στο σημείο να στείλουν και πλαστά sms. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποβάλει μήνυση και θα προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογών». Παράλληλα, οδηγίες δόθηκαν στους εκλογικούς αντιπροσώπους του κόμματος να δώσουν μάχη στην καταμέτρηση προκειμένου όσα ψηφοδέλτια έχουν σβησμένο το όνομα Κατρούγκαλου να μη θεωρηθούν άκυρα. Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του έχει διευκρινίσει ότι σε περίπτωση εκλογής του Γ. Κατρούγκαλου ο ίδιος θα έχει τη δυνατότητα να παραιτηθεί μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων.

ekloges troll
Το παραπλανητικό sms

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημείωναν αρμόδιες πηγές, τέθηκε από νωρίς χθες επί ποδός, καθώς εκλογικοί αντιπρόσωποι και επόπτες βρέθηκαν για λογαριασμό του κόμματος σε όλα τα εκλογικά κέντρα της χώρας. Η Κουμουνδούρου για πρώτη φορά έστησε ένα ψηφιακό σύστημα καταγραφής αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να συγκεντρώνει τα αποτελέσματα μέσω ενός προσωποποιημένου ηλεκτρονικού μηνύματος.

Στην προσπάθεια επιστρατεύτηκαν χιλιάδες μέλη αλλά και εθελοντές, φίλοι του κόμματος, που έδωσαν τη μάχη των εκλογών. Αρμόδιες κομματικές πηγές σημείωναν με ικανοποίηση χθες το απόγευμα ότι ο σκοπός επετεύχθη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην αφήνει κανένα περιθώριο για «μαγειρέματα» και «καλπονοθείες», που θα αλλοίωναν τη λαϊκή ετυμηγορία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...