Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Εκλογές 2023: Το κόμμα «Νίκη» που βρέθηκε μία ανάσα από τη Βουλή

Ο θεολόγος αρχηγός, οι «ευχές» Αγιορειτών και η ανιψιά του οσίου των προφητειών

Μια ανάσα πριν από τη Βουλή βρέθηκε το κόμμα «Νίκη», συγκεντρώνοντας το 2,92% του συνόλου του εκλογικού σώματος και κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Η «Νίκη» έκανε τη μεγάλη έκπληξη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, με τον πρόεδρό της, θεολόγο Δημήτρη Νατσιό, να ξεκινά τη δήλωσή του με το «Χριστός Ανέστη» και να καταλήγει με τη φράση «Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν», δίνοντας το στίγμα του κόμματος που φαίνεται να υπεραμύνεται του τρίπτυχου «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια».

Οι… πατριωτικές του καταβολές φάνηκαν από την αρχή, καθώς το κόμμα ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών το 2018. Επίσης, ο κ. Νατσιός είχε δώσει πολύ νωρίτερα το στίγμα του με άρθρα του για το Κυπριακό, ενώ ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε το 2006 τον όρο «συνωστισμός» για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού της Μαρίας Ρεπούση.

Οι… θρησκευτικές του καταβολές είναι, επίσης, γνωστές εδώ και πολλά χρόνια από τις εμφανίσεις του στον εκκλησιαστικό τηλεοπτικό σταθμό 4Ε της βόρειας Ελλάδας και σε τοπικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, δίνοντας αγώνα κατά των αμβλώσεων αλλά και του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Εκκλησιαστικές οργανώσεις

Ο κ. Νατσιός έχει στενές σχέσεις με πολλές εκκλησιαστικές οργανώσεις και μοναστήρια του Αγίου Ορους. Δεν είναι διόλου τυχαίο πως πολλοί ιερείς ήταν παρόντες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Περιστέρι, παρουσία και του δημάρχου της πόλης Ανδρέα Παχατουρίδη. Σε πολλές εκκλησίες, μάλιστα, μιλούσαν προεκλογικά για το κόμμα «Νίκη», στο οποίο συμμετείχε ως υποψήφια στον νομό Ιωαννίνων η ανιψιά του αγίου Παϊσίου, Μαρία Εζνεπίδου.

eznepidou maria
Μαρία Εζνεπίδου

Ισχυροί είναι και οι οικογενειακοί δεσμοί του Δημήτρη Νατσιού, ολοκληρώνοντας το τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια». Ο ίδιος έχει τρία παιδιά και ήταν εν ενεργεία δάσκαλος στο Κιλκίς μέχρι και μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Γεννήθηκε σε χωριό της Πιερίας, ενώ φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι τόποι γέννησης, σπουδών και εργασίας και γενικά οι νομοί στην κεντρική Μακεδονία έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στο κόμμα του. Στην Πιερία συγκέντρωσε ποσοστό 7,46% και 5.796 ψήφους, στην Πέλλα 6,13% και 5.421 ψήφους, στη Β’ Θεσσαλονίκης 5,62% και 11.265 ψήφους, στη Χαλκιδική 5,38% και 3.467 ψήφους, στη Δράμα 5,33% και 3.128 ψήφους, στο Κιλκίς 5,27% και 2.881 ψήφους, στην Ημαθία 4,59% και 3.844 ψήφους και στην Α’ Θεσσαλονίκης 4,58% και 15.137 ψήφους. Αντίθετα, μονοψήφια ή διψήφια ποσοστά παρουσιάζει το κόμμα σε περιοχές της Αθήνας και στη νησιωτική χώρα.

dimitris natsios
Δημήτρης Νατσιός

Αξίζει να σημειωθεί πως η «Νίκη» άρχισε να ανεβαίνει δημοσκοπικά όταν αποκλείστηκε από τον Αρειο Πάγο το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ εκτιμάται πως προσέλκυσε πρώην ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής Ο κ. Νατσιός απέρριψε κατηγορηματικά κάθε σχέση με το κόμμα «Ελληνες», ενώ με tweet του ο Ηλίας Κασιδιάρης συνέστησε στους ψηφοφόρους του να είναι ιδιαίτερα καχύποπτοι με κόμματα σαν τη «Νίκη». Ο πρόεδρος του κόμματος κατήγγειλε χθες πως σε πολλά εκλογικά τμήματα έκρυβαν ή δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια του κόμματος. Πάντως, είναι αισιόδοξος ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση το κόμμα του θα περάσει το κατώφλι της Βουλής.

«Έχουμε την ειλικρινή διάθεση και τη δυνατότητα, συν Θεω και με τη βοήθεια της Παναγίας μας, να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια Ελλάδα αντάξια των προσδοκιών μας και της Ιστορίας μας» δήλωσε χθες, δίνοντας το στίγμα του κόμματος μετά την πρώτη κάθοδο της «Νίκης» στον εκλογικό στίβο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...