Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Όσα είδε το μάτι της «Espresso» στη χθεσινή ορκωμοσία των βουλευτών «για μία μέρα»

Συνολάκια, μηχανές και κους κους!

Καβάλα σε μηχανές, συν γυναιξί και τέκνοις, με ανοιξιάτικα σύνολα pret a porter, ταιριαστά με το κόκκινο χαλί που πατούσαν, πηγαδάκια, υπερκομματικές αγκαλιές και κους κους ήταν η πρώτη συνεδρίαση της νέας Βουλής, διάρκειας ενός 24ώρου. «Αξιοι» τους φώναξε καθώς τους υποδέχτηκε στο Κοινοβούλιο ο προεδρεύων στην έδρα Νικήτας Κακλαμάνης.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Αυτοί οι άξιοι, λοιπόν, παλαιοί και νέοι, ορκίστηκαν χθες το απόγευμα στη Βουλή, παρουσία της κυβέρνησης Σαρμά, αλλά και πολλών ξένων αξιωματούχων πρεσβειών και άλλων. Και ενώ η οδηγία ήταν να συνοδεύονται από έναν συγγενή τους, αυτός ο κανόνας ποτέ δεν τηρήθηκε κι έτσι από νωρίς το μεσημέρι κατέφθαναν στο Κοινοβούλιο γονείς, σύζυγοι, κουμπάροι, ξαδέλφια και παιδιά. Ηταν τόσο πολλοί αυτοί που ήθελαν να καμαρώσουν τους συγγενείς τους, έστω κι αν κάποιοι θα είναι βουλευτές μόνο για μία μέρα, αφού μετά τις νέες εκλογές ο κοινοβουλευτικός χάρτης θα αλλάξει, που στα θεωρεία έγινε μάχη για μια θέση.

Οι πρώτοι βουλευτές έφτασαν στη Βουλή λίγο μετά τις 5, οι περισσότεροι με τις οικογένειές τους. Στα έδρανα τους περίμενε ένα αναμνηστικό δώρο από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Οι κυρίες όλες απαστράπτουσες μέσα στα κοστούμια που προτίμησαν οι πιο πολλές, με κυρίαρχο χρώμα το ροζ φούξια που φώτισε τις μουντές αίθουσες της Βουλής. Η νέα εθνική αντιπροσωπία έχει 75 γυναίκες, εννέα περισσότερες, δηλαδή, σε σχέση με τη Βουλή του 2019. Εντύπωση προκάλεσε η άφιξη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην τραγουδίστριας Ραλλίας Χρηστίδου, που ντύθηκε με κοστούμι χρώματος γκρι ραφ και καβάλησε μηχανή για να έρθει στην ορκωμοσία της. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να τραβήξεις τα φλας των φωτογράφων, αν και για τη Ραλλία δεν είναι καινούργιος, καθώς και το 2019, όταν πρωτοεξελέγη, πάλι με μηχανή ήρθε κι έφυγε. Ευτυχώς, παρά τον αέρα, δεν χάλασε το μιζανπλί!

Από τα χρώματα που φορέθηκαν ξεχώρισε το λευκό, που φορέθηκε αρκετά, το ροζ, το κόκκινο, το φούξια και το πράσινο. Κόκκινο σακάκι φόρεσε η Νίκη Κεραμέως της Ν.Δ. και η Ολγα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ. Λευκό η Δώρα Αυγέρη του ΣΥΡΙΖΑ και οι νεοεκλεγμένες της Ν.Δ. Αρια Αγάτσα και Νεφέλη Χατζηιωαννίδου. Πράσινο λαδί φόρεμα η Μίκα Ιατρίδη, βουλευτής Δωδεκανήσων, που συνοδευόταν από την αδελφή της και πιστό αντίγραφό της, και μπλε ρουά η Ελενα Ράπτη.

Στην ορκωμοσία των νέων βουλευτών, κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της Α΄ Συνόδου της ΙΘ΄ Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Την τελετή ορκωμοσίας παρακολούθησαν πρέσβεις και επιτετραμμένοι πρεσβειών από 60 χώρες από όλο τον κόσμο.

Τζάκρη

tzakri

Εάν δεν ήταν βουλευτής η Θεοδώρα Τζάκρη, κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν μοντέλο. Το φούξια κοστούμι που φόρεσε στην ορκωμοσία της καθήλωσε όλους όσοι την είδαν. Ψηλόλιγνη, με πιο κοντό μαλλί από ό,τι συνήθως, νέα κουπ δηλαδή, και με στιλ πασαρέλας, περπατούσε στο Κοινοβούλιο και τα πατώματα… έτριζαν. Η πιο καλοντυμένη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρά όσα της προσάπτουν κατά καιρούς για την εμφάνισή της. Η Θεοδώρα Τζάκρη τα γράφει όλα… στα φοβερά 12ποντά της!

Θρασκιά

rania thraskia

Πού να το περίμενε η Ράνια Θρασκιά, όταν ήταν στο πλάι του Γρηγόρη Αρναούτογλου και έστελνε εκείνη τις κάμερες για ρεπορτάζ, ότι χθες θα γινόταν ρεπορτάζ η ίδια, αφού εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο βγήκε σχεδόν «μπαμ και κάτω», με την πρώτη δηλαδή, αλλά πράσινα φόρεσε. Η Ράνια Θρασκιά στην πρώτη της εμφάνιση στη Βουλή, λοιπόν, πρασίνισε την κόκκινη πτέρυγα με το φόρεμά της, το οποίο συνδύασε με χρυσό πέδιλο.

Νοτοπούλου

notopoulou

Παλ ροζ κοστούμι προτίμησε η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Η ψηλή Θεσσαλονικιά πέρασε την πόρτα του Κοινοβουλίου συνοδευόμενη από την οικογένειά της και με αυτοπεποίθηση χαιρέτησε όσους της ευχήθηκαν για τη νέα κοινοβουλευτική θητεία της. Ροζ μπεζ, nude κοστούμι, λοιπόν, και αντίστοιχη γόβα με τσαντάκι.

Κεφαλογιάννη

olga kefalogianni 1

Η Ολγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Α’ Αθήνας, φορώντας ένα εντυπωσιακό φούξια κοστούμι, εμφανίστηκε χέρι χέρι στο Κοινοβούλιο με τον αγαπημένο της σύζυγο, τον μουσικοσυνθέτη Μίνω Μάτσα, που δεν την αφήνει ποτέ μόνη της. Και σε αυτήν την ωραία στιγμή για την Ολγα, ο Μίνως βρέθηκε να την καμαρώνει από τα θεωρεία.

Αγάτσα

agatsa

Αφησε την ΕΣΗΕΑ και φόρεσε το λευκό κοστούμι της Βουλής η Αρια Αγάτσα, η οποία εξελέγη με τη Ν.Δ. Χθες πέρασε την πόρτα του Κοινοβουλίου, γνώριμο μέρος για εκείνη, αφού βουλευτής υπήρξε και παλαιότερα, χαρούμενη, μακιγιαρισμένη άψογα με λευκό σακάκι και παντελόνι με μαύρες λεπτομέρειες και μαύρες αντίστοιχες γόβες. Κλασικό, συντηρητικό στιλ, αγαπημένο της βουλευτού.

Το ζευγαράκι που μαγνήτισε τα φλας των φωτογράφων

Τέτοιον έρωτα ποτέ ξανά η Βουλή… Το ζευγάρι του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης και Μαρίνα Κοντοτόλη, που εξελέγη πρώτη στα Τρίκαλα με διαφορά, έφτασε αγκαζέ στην ορκωμοσία του.

Μαζί περπάτησαν στο κόκκινο χαλί, χαμογελώντας στα φλας των φωτορεπόρτερ, που σχολίαζαν το new entry της Βουλής, το καινούργιο ερωτευμένο ζευγάρι που θα είναι μαζί στα έδρανα, Θεού θέλοντος, φυσικά, γιατί ακολουθούν κι άλλες εκλογές. Η ευειδής κυρία Κοντοτόλη, κομμώτρια στο επάγγελμα, ιδιοκτήτρια δύο κομμωτηρίων σε Τρίκαλα και Αθήνα, εμφανίστηκε με ωραίο κότσο στο χτένισμά της και γαλάζιο κοστούμι. Ηταν όμορφη και χαμογελαστή, «πρωτάκι», βλέπετε, στο πλάι του αγαπημένου της και πολύπειρου Γιάννη Ραγκούση. Η Μαρίνα Κοντοτόλη με τα Marina’s Kontotoli Hair Gallery είναι σύντροφος εδώ και μία εξαετία τουλάχιστον του πρώην υπουργού και μητέρα δύο κοριτσιών.

ragkousis kontotoli

Μάλιστα, επειδή είχε αφήσει τις σπουδές νωρίς, ως εργαζόμενη, αποφάσισε να επανακάμψει το 2017 και προπέρσι πήρε το πτυχίο της από τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η Μαρίνα συμπληρώνει πάντως με θετικό τρόπο το παζλ των ωραίων γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ, που με τα χρόνια έγιναν περισσότερες.

«Γαλάζιες» κυρίες στον φακό της «Espresso»

Από ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τής ζητούσε να συστρατευθεί μαζί του, έφτασε χθες να ορκίζεται βουλευτής!

Ο λόγος για την 32χρονη Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, τη νεότερη γυναίκα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Αν και νεαρή σε ηλικία, λοιπόν, η Νεφέλη είναι μητέρα δύο κοριτσιών και χθες ρωτούσε στη Βουλή την έμπειρη φίλη και συνάδελφό της τις διαδικασίες με τις οποίες θα βρεθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Εκεί φυσικά και η «Espresso», στους διαδρόμους δηλαδή, συνάντησε τις δύο κυρίες, τη Σοφία Ζαχαράκη, που κατέβηκε πρώτη φορά με σταυρό και σάρωσε, και τη φίλη της, βουλευτή πια, Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, που ίδρυσε τις διαδικτυακές «Υπέροχες Γυναίκες». Οι δυο κυρίες είπαν «ναι» στον φακό μας, στην πρώτη τους αυτή ημέρα στην καινούργια Βουλή.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...