Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ιάκωβος Μυλωνάς: «Έχουμε πολλά παράσιτα και ποντίκια στον χώρο»

Γράφει έργα, σκηνοθετεί, κάνει παραγωγές, παίζει σε σίριαλ, ταινίες,...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Εκλογές 2023: Τσολιάδες, τετράποδοι «ψηφοφόροι», ακόμα και μωρά έκαναν την εμφάνισή τους

Οι νεόνυμφοι που ψήφισαν μετά το γαμήλιο γλέντι και οι ηλικιωμένοι που έδωσαν δυναμικό «παρών» στις κάλπες

Με νταούλια, ζουρνάδες, παραδοσιακές στολές, ακόμα και με την παρέα του αγαπημένου κατοικίδιού τους ή του οικόσιτου ζώου τους, που στην περίπτωση ενός ψηφοφόρου από το Ναύπλιο ήταν ο… γαϊδαράκος του, προσήλθαν χθες στις κάλπες οι Έλληνες που επέλεξαν να «πεταχτούν» μέχρι τα εκλογικά κέντρα και να ψηφίσουν, προτού ξεχυθούν στις παραλίες αναζητώντας λίγη δροσιά!

Πιτσιρίκια που ακολούθησαν τη μαμά τους στο παραβάν και έπειτα ήθελαν να ρίξουν τον φάκελο στην κάλπη, ηλικιωμένοι με «πι» που κοιτούσαν τριγύρω σαστισμένοι αναζητώντας τη σωστή αίθουσα, νεόνυμφοι που δεν είχαν τινάξει καλά καλά τα ρύζια από πάνω τους και ακούραστοι ξενύχτηδες που πήγαν στα παραβάν απευθείας μετά το γλέντι ήταν μερικοί μόνο από τους «πρωταγωνιστές» των εκλογών. Ούτε σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση έλειψαν τα ευτράπελα, τα «παρατράγουδα» με εντάσεις, αλλά και τα προβλήματα εξαιτίας των άφαντων εφορευτικών επιτροπών!

Ενας 50χρονος αγρότης εμφανίστηκε στο εκλογικό τμήμα του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Αργολίδας, στα Λευκάκια του Δήμου Ναυπλιέων, με τον αγαπημένο γαϊδαράκο του! Δικαιολογώντας την απόφασή του αυτή, ο Αριστείδης Τσιρίκος, ο οποίος διατηρεί μία μικρή φάρμα με άλογα και οικόσιτα ζώα στην περιοχή, είπε ότι δεν υπάρχει κόμμα στην Ελλάδα που να τον εκφράζει. Οπως είχε κάνει, λοιπόν, και κατά το παρελθόν, προτίμησε και αυτή τη φορά να προσέλθει στο εκλογικό τμήμα με τον γάιδαρό του σε μία «συμβολική» κίνηση για πολλούς!

ekloges26066
«Ψηφοφόρος» στην Αργολίδα

Στον Πύργο ένας νεαρός πήγε να ψηφίσει… έφιππος, κλέβοντας την παράσταση! Αν και η αγάπη του πρωταθλητή του καράτε από το Αρβανίτη, Λευτέρη Ντάβαρη, για τα άλογα είναι γνωστή στους συντοπίτες του, η εικόνα του να φτάνει καλπάζοντας στο εκλογικό τμήμα στο οποίο ψήφισε έκανε χθες τον γύρο της Ελλάδας.

Στην Κηφισιά τα βλέμματα μαγνήτισε ένα νιόπαντρο ζευγάρι που άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του αμέσως μετά το γλέντι του γάμου! Μάλιστα, η Μαριέττα και ο Κωνσταντίνος δεν είχαν βγάλει καν το νυφικό και το γαμπριάτικο κοστούμι, προκαλώντας επιφωνήματα έκπληξης σε όσους τους συνάντησαν νωρίς το πρωί της Κυριακής. Οπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους οι περιχαρείς νεόνυμφοι, μόλις θα τελείωναν με τη διαδικασία θα έφευγαν για το ταξίδι του μέλιτος στην Τοσκάνη.

ekloges26064
Οι νιόπαντροι

«Από το κλαμπ απευθείας στην… κάλπη» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για το «κατόρθωμα» δύο φίλων από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι το πήραν… σερί μετά το βραδινό ξενύχτι και πήγαν να ψηφίσουν στην οδό Ικτίνου, όπου βρίσκονται το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο! Μάλιστα, ο Γιάννης και ο Νίκος έδωσαν και συμβουλές για το σωστό ξενύχτι, λέγοντας ότι εφάρμοσαν τη μέθοδο του «pre-drinking» από το προηγούμενο βράδυ, δηλαδή μέθυσαν προτού πάνε στο κλαμπ, προκειμένου να μην πιουν πολύ και ξοδέψουν πολλά χρήματα!

Διαφορετική «νότα»

Το πανηγύρι του Αϊ-Γιαννιού στο Ευηνοχώρι συνέπεσε φέτος με τις εθνικές εκλογές. Ετσι, οι «αρματωμένοι» που συμμετείχαν στο πανηγύρι πήγαν στις κάλπες με τις παραδοσιακές στολές τους, με νταούλια και ζουρνάδες, δίνοντας μια διαφορετική «νότα» στην εκλογική διαδικασία! Το πανηγύρι του Αϊ-Γιάννη έχει τις ρίζες του στην περίοδο της Τουρκοκρατίας και, ειδικότερα, στην περίοδο των «Αρματολών και Κλεφτών», με όλα τα στοιχεία του να παραμένουν ανόθευτα ως σήμερα.

ekloges26063
Νταούλια στο Ευηνοχώρι

Μια δικαστική αντιπρόσωπος σε ορεινό χωριό της Αχαΐας δεν πίστευε στα μάτια της όταν είδε μια ηλικιωμένη ψηφοφόρο να βγάζει ένα σακουλάκι με… κόλλυβα και να της το προσφέρει! Σύμφωνα με το pelop.gr, όλα έγιναν νωρίς το μεσημέρι, μετά την κυριακάτικη λειτουργία στην εκκλησία του χωριού. Μόλις η ηλικιωμένη, η οποία είχε προλάβει να πάει και σε ένα μνημόσυνο, έφτασε στο εκλογικό κέντρο και αντίκρισε τη δικαστική αντιπρόσωπο, χωρίς δεύτερη σκέψη τής πρόσφερε τα κόλλυβα γιατί, όπως της είπε, έπρεπε να φάει κάτι όλη μέρα! Η δικαστική αντιπρόσωπος δέχτηκε την προσφορά με χαμόγελο και η συμπονετική ψηφοφόρος άσκησε το εκλογικό δικαίωμά της εφησυχασμένη!

Η κάλπη… χρόνια δεν κοιτά! Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε ένας 98χρονος παππούς από το Ροδολίβο, ένα χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες του Παγγαίου και 46 χιλιόμετρα από τις Σέρρες. Σε δηλώσεις του στις κάμερες, μάλιστα, ο γεννημένος το 1925 Βαγγέλης Ζαφειριάδης, ο οποίος έχει ψηφίσει σε αμέτρητες εκλογικές αναμετρήσεις, κάλεσε τους νέους να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους γιατί, όπως είπε, σήμερα το αποφεύγουν και κοιτούν μόνο… το κινητό! «Τα παιδιά σήμερα είναι με ένα κινητό στο χέρι» είπε ο κυρ Βαγγέλης, δηλώνοντας παράλληλα σταθερός στην επιλογή της παράταξης προτίμησής του.

ekloges26062

Αν και διανύει τη… δέκατη δεκαετία της ζωής της η 91χρονη μητέρα του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη δεν φαίνεται να πτοείται και ψήφισε και σε αυτές τις εκλογές! Μάλιστα, ευχήθηκε να βρεθεί πίσω από το παραβάν για να ασκήσει το εκλογικό δικαίωμά της και στις επόμενες εκλογές: «Πιστεύω την ερχόμενη εκλογή να ξαναψηφίσω» είπε η Κατίνα Καμπουράκη, η οποία είναι η γηραιότερη κάτοικος του χωριού της, στα Χανιά. Τέλος, αναφέρθηκε στη συμβουλή που της έδωσε η μητέρα της, η οποία πέθανε σε ηλικία 101 ετών: «“Η ψήφος είναι ιερή και πρέπει ο κόσμος να την έχει” μου είχε πει» τόνισε η κυρία Κατίνα.

ekloges26061

Μία 93χρονη Ηρακλειώτισσα πήγε χθες το πρωί να ψηφίσει, όμως την ώρα που ετοιμαζόταν να ρίξει την ψήφο της στην κάλπη η δικαστική αντιπρόσωπος διαπίστωσε πως είχε γίνει λάθος και την ενημέρωσε πως θα έπρεπε να πάει σε άλλο τμήμα για να ασκήσει το εκλογικό δικαίωμά της. Μάλιστα, ο φάκελος με την ψήφο σκίστηκε, προς μεγάλη απογοήτευση της κυρίας Νέλλυς, η οποία, σαστισμένη, προσπαθούσε επί ώρα να εξηγήσει ότι ψηφίζει στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα εδώ και χρόνια. Τελικά, με τη βοήθεια της δικαστικής αντιπροσώπου βρήκε το τμήμα στο οποίο ανήκει και έφυγε αποφασισμένη να κάνει το δημοκρατικό της καθήκον.

ekloges2606

Αγνωστοι προκάλεσαν φθορές στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο της Σάλπης, στη Ροδόπη. Συνεργείο του Δήμου Ιάσμου έσπευσε να αποκαταστήσει τις φθορές παρουσία δύο αστυνομικών από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών, η διαδικασία στο 82ο εκλογικό τμήμα συνεχίστηκε κανονικά.

Ενταση επικράτησε λίγο πριν τις 10, χθες, στο εκλογικό τμήμα 332, στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου, όταν εκπρόσωποι και επόπτες πολλών κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές κατήγγειλαν πως η δικαστική αντιπρόσωπος έβαζε πρώτο σε όλες τις στοίβες των ψηφοδελτίων που δίνονταν στους ψηφοφόρους το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας!

Υστερα από αυτό, κατατέθηκαν ενστάσεις επί της διαδικασίας, ενώ έφτασαν στο εκλογικό τμήμα και αντιπρόσωποι από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με συνέπεια να προκληθεί μικρό επεισόδιο μεταξύ στελεχών του και ψηφοφόρου άλλου κόμματος.

ekloges26067

Σε εκλογικό κέντρο της περιοχής Ακρωτηρίου, στα Χανιά, έλειπαν όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπή, ακόμα και δύο ώρες μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη αναμπουμπούλα! Σύμφωνα, μάλιστα, με αναφορά που έγινε στο zarpanews.gr, η δικαστική αντιπρόσωπος προέτρεπε τους πολίτες που είχαν προσέλθει να πάρουν μόνο τα ψηφοδέλτια που θα έβαζαν στον φάκελο για… εξοικονόμηση χρόνου! Το ίδιο συνέβη, σύμφωνα με καταγγελίες, και σε εκλογικό τμήμα στα σχολεία του Κουμπέ.

Μια δικαστική αντιπρόσωπος στο Ηράκλειο έψαχνε επί μισή ώρα στα σκουπίδια για να βρει τον φάκελο με την ψήφο ενός ψηφοφόρου, ο οποίος μπερδεύτηκε και έριξε στον… σάκο απορριμάτων το ψηφοδέλτιο, αντί για την κάλπη!

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...