Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αλέξης Τσίπρας: Όλα όσα προηγήθηκαν πριν σηκωθεί από την καρέκλα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Άντε γεια!

Την απόφασή του τη γνώριζε το… μαξιλάρι του, η Μπέττυ Μπαζιάνα, και τα αδέλφια του. Κανένας άλλος. Η νύχτα της 28ης Ιουνίου ήταν μακρά, δύσκολη και απίστευτα οδυνηρή για τον Αλέξη Τσίπρα, που την επομένη το μεσημέρι κούνησε μαντίλι από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντάς τους όλους σύξυλους.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Οσοι συνεργάτες του βρίσκονταν στο Ζάππειο ή παρακολουθούσαν από τα γραφεία της Κουμουνδούρου τις ραγδαίες εξελίξεις πάγωσαν όρθιοι και μονολογούσαν… «τι κάνουμε τώρα;».

Αυτό δείχνει τον απίστευτο αιφνιδιασμό των στελεχών. Κι όμως, ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «αντίο», καθώς το βράδυ των εκλογών είχε ουσιαστικά εμμέσως προαναγγείλει την αποχώρησή του, λέγοντας «κλείνει ο κύκλος».

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρισκόταν στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ επί δεκαπέντε χρόνια, οδηγώντας τον στην κυβέρνηση, αποφάσισε με δραματικό τρόπο να σηκωθεί οριστικά και αμετάκλητα από την καρέκλα του προέδρου.

«Εχω μάθει τις αποφάσεις να τις παίρνω στο μαξιλάρι μου και να τις βασανίζω. Να αποφασίζω με ψυχραιμία. Και αυτό έκανα για τρία εικοσιτετράωρα» αποκάλυψε ο ίδιος. Είχε εξαφανιστεί από όλους, ακόμη και από τους στενούς του συνεργάτες για τρεις ολόκληρες ημέρες, και κλεισμένος στο γραφείο του σπιτιού του είχε διαβουλεύσεις με τον… εαυτό του, τη συνείδησή του, τη σύζυγό του, που την εμπιστεύεται πλήρως, την αδελφή του Ζανέτ και τον αδελφό του Δημήτρη.

Ακουσε τους δικούς του και πήρε την απόφασή του, έχοντας την πλήρη στήριξή τους, προκειμένου, όπως του είπαν, να διατηρήσει την προσωπική του αξιοπρέπεια, αφού μπροστά του ήταν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και ερχόταν μια νέα και σίγουρη μεγάλη ήττα.

«Δεν το κρύβω ότι είμαι συγκινημένος. Η απόφαση έχει και για εμένα ένα στοιχείο οδύνης… Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις. Παρέλαβα σε ηλικία μόλις 34 ετών ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς. Και είχα την τύχη και την τιμή, για την οποία χρωστάω ευγνωμοσύνη στον ελληνικό λαό και στους συντρόφους μου, να είμαι ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός. Αυτό το ταξίδι ήταν μια πορεία που κάθε μέρα της ήταν μια μέρα μάχης. Αυτό το δύσκολο ταξίδι, όμως, είχε και συμβιβασμούς Είχε και δύσκολες αποφάσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τη σύντροφό του Μπέττυ Μπαζιάνα

Είχε και τραύματα. Είχε και φθορά… Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας. Να σας αισθάνομαι δίπλα μου. Το ταξίδι συνεχίζεται. Και η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμη ταξιδέψει» ήταν μερικά από τα πολύ προσωπικά λόγια του Τσίπρα, που ενώ μπήκε στο Ζάππειο φρεσκοκουρεμένος και με πλατύ χαμόγελο, το βλέμμα και οι εκφράσεις του πρόδιδαν μεγάλη πίκρα.

Το γέλιο ήταν η μάσκα της προσωπικής του οδύνης, όπως είπε, τόσο για την τεράστια ήττα που υπέστη στις εκλογές όσο και για τη φυγή του από το κόμμα που αγάπησε και που όλα δείχνουν ότι έπειτα από αυτόν έρχεται και το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαζί του στο «αντίο», χωρίς όμως να καθίσουν δίπλα του, ήταν η Ράνια Σβίγκου, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Βαγγέλης Καλπαδάκης και ο Νίκος Φαραντούρης, όλοι στενοί του φίλοι. Ακόμη και αυτοί, όμως, πληροφορήθηκαν την απόφασή του λίγη ώρα προτού την ανακοινώσει δημόσια.

Εξω στο αυτοκίνητο τον περίμενε η σύζυγός του και αποκλειστική συμβουλάτοράς του Μπέττυ Μπαζιάνα, που τώρα θα τον έχει… ολοκληρωτικά δικό της.

Η… Κάρμεν κουνάει την ουρά της από τη χαρά της

Ο ίδιος είχε ερωτηθεί στις προεκλογικές lifestyle συνεντεύξεις που έδωσε για το πέρας της πολιτικής του καριέρας και είχε πει ότι το έβλεπε μακρινό. Ηρθαν, όμως, η ζωή και η βαριά ήττα και τον διέψευσαν.

Τώρα πια η ιδιώτευση έφθασε και η χαρά της Μπέττυς και των παιδιών μάλλον θα είναι μεγαλύτερη, καθώς είχε δηλώσει δημοσίως την έλλειψη χρόνου που είχε σε σχέση με την οικογένειά του. Τα δυο του αγόρια, ο Ορφέας και ο Παύλος, που γιόρταζε χθες, γίνονται η προτεραιότητά του. Ολα αυτά της προσωπικής του ζωής στα οποία είχε αναφερθεί παλαιότερα, δηλαδή οι βόλτες με το σκυλάκι του, την Κάρμεν, το ποδόσφαιρο με τα αγόρια, το ψαροντούφεκο, ο κινηματογράφος και τα παιδικά πάρτι φαίνεται να μονοπωλούν το ενδιαφέρον του μέχρι να κάνει το επόμενο πολιτικό του βήμα.

Γιατί όλοι είναι σίγουροι ότι ο Τσίπρας δεν έχει ακόμη κλείσει τον πολιτικό του κύκλο, απλά αναπαύεται μέχρι να φτιάξει καινούργιο κόμμα, απαλλαγμένος από τα βαρίδια που τον τράβηξαν στον βυθό!

Η επόμενη μέρα σε Βουλή και κόμμα

Εξελίξεις-φωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ δρομολογεί η αποχώρηση Τσίπρα! Αρχικά θα πρέπει άμεσα να εκλεγεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα πρόεδρος που θα εκπροσωπήσει το κόμμα στις προγραμματικές που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή.

Ακόμη δεν σηκώθηκε από την καρέκλα του ο Τσίπρας και άρχισαν τα τρολαρίσματα στο διαδίκτυο με κεντρικό πρόσωπο τον άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού Τάκη Λεμονή

Το πρόσωπο που φαίνεται ότι θα σηκώσει αυτό το βάρος είναι η Ολγα Γεροβασίλη, που στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ήταν γραμματέας της Κ.Ο. Παράλληλα, η Πολιτική Γραμματεία μετατρέπεται σε Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου, που θα «τρέξει» τις διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη του κόμματος, όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις ανακοινώσεις του στο Ζάππειο.

olga gerovasili3006
Ολγα Γεροβασίλη

Βαρύ κλίμα

Πρώτα, για την απόφασή του να παραιτηθεί είχαν ενημερωθεί τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως η κατάσταση ήταν οριακή από την Κυριακή το βράδυ, καθώς στα γραφεία της Κουμουνδούρου οι δύο πρώην γραμματείς του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παναγιώτης Ρήγας, παραλίγο να πιαστούν στα χέρια έπειτα από έναν διαπληκτισμό που είχαν σχετικά με τα αίτια της οδυνηρής ήττας.

Μάλιστα, πληροφορίες έλεγαν χθες το απόγευμα ότι θα ακολουθήσει παραίτηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου από τα κομματικά όργανα. Παρ’ όλα αυτά η σύζυγός του Εφη Αχτσιόγλου είναι το πρώτο σοβαρό όνομα που «παίζει» για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ στη μετά Αλέξη εποχή.

Εφη Αχτσιόγλου

Ακολουθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εάν προλάβει να… μάθει καλά ελληνικά, ο κεντροαριστερός Αλέξης Χαρίτσης και ο μη βουλευτής… Τεμπονέρας! Απελπισμένος από την εξέλιξη ο φανατικός του Τσίπρα, Απόστολος Γκλέτσος, δήλωσε ότι μαζεύει υπογραφές επιστροφής του Αλέξη…

«Οσοι μπορείτε αναλάβετε πρωτοβουλίες να αλλάξει γνώμη και να είναι ξανά υποψήφιος, αλλιώς μαύρο φίδι που μας έφαγε» λέει ο Απόστολος που είναι έτοιμος να πάρει το αγροτικό και να κατέβει γκαζωμένος από τη Στυλίδα με προορισμό την πλατεία Κουμουνδούρου.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του, δηλαδή…

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...