Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Opening για το νέο Κοινοβούλιο με ηγετικές εμφανίσεις

Αχτσιόγλου με δυναμική εμφάνιση στον frozen ΣΥΡΙΖΑ - Αμήχανος Τσίπρας και πρωτάρηδες με απαιτήσεις

Frozen στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρές και πανηγύρια στη Ν.Δ., αμήχανα πρωτάκια στη ΝΙΚΗ και στους «Σπαρτιάτες», και σκληρό ροκ στην Πλεύση Ελευθερίας.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Κάπως έτσι έκανε το… opening χθες η νέα κοινοβουλευτική περίοδος, με την ορκωμοσία των βουλευτών σε ένα αληθινά αλλόκοτο και πρωτόγνωρο σκηνικό, όπου συνυπάρχουν τέσσερα δεξιά κόμματα που σχεδόν μονοπωλούν τα έδρανα, ο απογυμνωμένος εντελώς ΣΥΡΙΖΑ, το σταθερό ΚΚΕ, το χαμογελαστό ΠΑΣΟΚ και η rock Πλεύση! Οκτακομματική η Βουλή, κι ο Θεός βοηθός τους!

Η σύγκληση της πανηγυρικής εναρκτήριας συνεδρίασης της νέας Βουλής έγινε με προεδρεύοντα τον α’ αντιπρόεδρο της προηγούμενης Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και τα είχε όλα! Ηταν μια βεντάλια συναισθημάτων, στιλ και προσωπικοτήτων… Το κλίμα ήταν εύφορο σχεδόν για τους περισσότερους, αλλά όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί επικρατούσαν πολικές θερμοκρασίες.image00080

Προβληματισμένοι

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά την παραίτησή του από αρχηγός του κόμματος και ενώ δέχθηκε τις τυπικές αγκαλιές, εντούτοις ο ίδιος έδειχνε αμήχανος και προβληματισμένος, όπως και όλοι τους φυσικά.

Αγκαλιά της Ραλλίας Χρηστίδου στον Αλέξη Τσίπρα

Και πώς να μην είναι προβληματισμένα τα στελέχη του, αφού το κόμμα τους εμφανίστηκε στη Βουλή με μια αποδεκατισμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα, που έχει μόλις 47 βουλευτές. Τη θέση του μεταβατικού επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει αναλάβει ο Σωκράτης Φάμελλος, που συγκάλεσε χθες και την πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως, παρά τον σκεπτικισμό για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση που ακολούθησε την ορκωμοσία οι βουλευτές με την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα φώναξαν «Πρόεδρε, Αλέξη Τσίπρα, σε ευχαριστούμε για όλα», κι όρθιοι τον χειροκρότησαν παρατεταμένα.

Εφη Αχτσιόγλου

Στιβαρή και με αυτοπεποίθηση όμως εμφανίστηκε η Εφη Αχτσιόγλου, που φορούσε ένα από τα πιο σικ ταγιέρ της ορκωμοσίας, κι έχοντας ηγετικό στιλ, καθώς όλα δείχνουν ότι θα είναι η νέα αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, εάν αυτός δεν διαλυθεί και αντέξει, πράγμα δύσκολο πολύ. Ψυχρό, όμως, ήταν το κλίμα και μεταξύ του πρωθυπουργού και του Νίκου Ανδρουλάκη, κάτι που αποτυπώθηκε στην τυπικότατη χειραψία τους.

elena akrita0407
Selfie της Ελενας Ακρίτα

Από νωρίς στα έδρανα βρέθηκαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι επτά βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας κι ο μπαμπάς της Νίκος Κωνσταντόπουλος, που την καμάρωνε. Φυσικά, και ο σύντροφός της Διαμαντής Καραναστάσης, με το νέο κοινοβουλευτικό ζευγάρι να είναι το «talk of Parliament» πια. Μόνο που εκείνη ορκίστηκε με πολιτικό όρκο και ο Διαμαντής με θρησκευτικό.

image00019

Ανδροκρατούμενο το κόμμα ΝΙΚΗ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Νατσιό, αφού αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από άνδρες βουλευτές, εννέα τον αριθμό, με εξαίρεση την Ασπασία Κουρουπάκη. Ολιγόλογοι και χαμηλών τόνων εμφανίστηκαν οι «Σπαρτιάτες». Η καινούργια χωροταξία, όμως, δείχνει να προκαλεί χάος…

dimitris natsios0407
Ο Νατσιός της «Νίκης»

Η Ν.Δ. κάθεται στις δύο δεξιές πτέρυγες, ο ΣΥΡΙΖΑ στα μπροστινά έδρανα της κεντροαριστερής πτέρυγας, το ΠΑΣΟΚ στις θέσεις στα μπροστινά έδρανα της κεντρικής πτέρυγας, η Ελληνική Λύση στα ορεινά έδρανα της κεντρικής πτέρυγας, η ΝΙΚΗ πίσω και δεξιά από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και οι «Σπαρτιάτες» πίσω και αριστερά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Οσο για το ΚΚΕ; Αυτό βρίσκεται στην αριστερή πτέρυγα και πίσω του η Πλεύση Ελευθερίας.

image00005

Τα όργανα, όμως, άρχισαν με το καλημέρα, μια και ο ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος του Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε να μην είναι οι «Σπαρτιάτες» κοντά τους. Ο Τσίπρας, παίρνοντας τον λόγο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είπε ότι από τη Γαλλική Επανάσταση και μετά είθισται η Αριστερά να κάθεται στην αριστερή πλευρά της Ολομέλειας, η Δεξιά στη δεξιά πλευρά και οι νεοναζί στα άκρα.

image00102 1
7309843

Θα φαγωθούν και για τις θέσεις, όπως φαίνεται, καθώς και ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας ζήτησε να τοποθετηθούν οι βουλευτές του στις μπροστινές σειρές των εδράνων, υποστηρίζοντας ότι η Ολομέλεια έχει πέντε πτέρυγες και οι «Σπαρτιάτες» είναι το πέμπτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα.

Τα… καλύτερα όμως θα έρθουν την Πέμπτη 6 Ιουλίου, όταν θα αρχίσει η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη!

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...