Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Συγκλονίζει η Ανίτα Μπραντ: «Μόλις γέννησα το πρώτο παιδί έπαθα επιλόχειο κατάθλιψη»

Ο Χάρης Χριστόπουλος και η Αννίτα Μπραντ παραβρέθηκαν στο...

Το άγριο παρασκήνιο πίσω από το «ξήλωμα» Πατούλη και την υποψηφιότητα Χαρδαλιά στην Περιφέρεια

Βαρύ ζεϊμπέκικο

Εικόνα σύμπνοιας, συνεργασίας και κοινού βηματισμού στα αυτοδιοικητικά προσπαθούν να περάσουν, από χθες το μεσημέρι, όλα τα στελέχη της Ν.Δ., είτε μέσω δηλώσεων είτε μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την επίσημη ανακοίνωση για στήριξη του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής και την αποχώρηση Πατούλη.

Χαρδαλιάς

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο νυν περιφερειάρχης, ο οποίος, όπως λένε συνεργάτες του, προτίμησε να φύγει με ψηλά το κεφάλι και να δηλώσει στρατιώτης του κόμματος της Ν.Δ. και ότι θα στηρίξει την επιλογή Μητσοτάκη.

Αυτή είναι η εικόνα στο προσκήνιο, αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται στο παρασκήνιο και πώς τελικά φτάσαμε στην… οικειοθελή αποχώρηση Πατούλη. Ο Γιώργος Πατούλης και οι συνεργάτες του έζησαν ένα θρίλερ το βράδυ της Κυριακής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, περίπου στις τρεις, όταν τελείωσαν η σύσκεψη και τα απανωτά τηλεφωνήματα σε περιφερειακούς συμβούλους, σε υποψηφίους και σε φίλους. Το αποτέλεσμα αυτής της σύσκεψης ή, αν θέλετε, το συμπέρασμα ήταν ότι ο Γιώργος Πατούλης θα κατέβει υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής, ακόμη και χωρίς τη στήριξη της Ν.Δ. Βέβαια, στον σχεδιασμό του επιτελείου του νυν περιφερειάρχη προβλεπόταν ακόμη μια κίνηση να τα βρει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν από την οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση.

kyriakos mitsotakis0108
Μητσοτάκης

Ετσι ξημέρωσε η νέα εβδομάδα, με μια διαρροή από την πλευρά Πατούλη ότι δεν κάνει πίσω. Τελικά η Ν.Δ. δεν έκανε το χατίρι στον Πατούλη και ανακοίνωσε τη στήριξη στον Χαρδαλιά. Ταυτόχρονα ήρθε και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και γραμματέα της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη ότι πρέπει ο νυν περιφερειάρχης να σεβαστεί τις αποφάσεις του προέδρου του κόμματος: «Η προσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα όσο και στην Αυτοδιοίκηση είναι σημαντική. Κι είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί αυτήν την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος».

Ενδεχόμενο διαγραφής

Αυτή η δήλωση από μόνη της ίσως να μην έβαζε τόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας στον κ. Πατούλη αν δεν συνοδευόταν από το ενδεχόμενο διαγραφής Πατούλη, καθώς ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε, αλλά δεν απάντησε στη συγκεκριμένη ερώτηση. Ενα από τα μεγάλα ερωτηματικά, αν θα προχωρούσε σε «αντάρτικο» ο νυν περιφερειάρχης, ήταν και η στάση των νυν περιφερειακών συμβούλων αλλά και όσων έχουν ανακοινώσει ότι θα κατέβουν.

Προφανώς όσοι είναι μέλη της Ν.Δ. θα έπρεπε να πάνε εναντίον του κόμματος, αν αποφάσιζε την ανεξάρτητη κάθοδο ο Πατούλης. Οσοι δεν ήταν μέλη της Ν.Δ. θα είχαν πρόβλημα αν τελικά, όπως και έγινε, έκανε πίσω. Λύση και στα δύο έδωσε ο Παύλος Μαρινάκης: «Οι υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Πατούλη είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο εγχείρημα».

patoulis0108
Πατούλης

Ολα ίδια, λοιπόν, εκτός από την αλλαγή στον επικεφαλής του συνδυασμού, ο οποίος πλήρωσε είτε το βαρύ ζεϊμπέκικο που χόρεψε στο Ζάππειο την ημέρα που καιγόταν η Ελλάδα και θρηνούσαμε δύο νεκρούς πιλότους είτε ορισμένες άλλες επιλογές του, κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως η επίθεση στην κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις ή και οι σκληρές ανακοινώσεις της Περιφέρειας όταν είχε αποκλειστεί η Αθήνα από τα χιόνια.

Τίποτα από αυτά δεν αναφέρει στη δήλωσή του ο Γιώργος Πατούλης: «Ολα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μάλιστα, ως περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής. Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα “σημαία ευκαιρίας” για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...