Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Η Ευρώπη παραμιλάει μετά την εισβολή «Ορκ» από την Κροατία και ο Μητσοτάκης ρίχνει την μπάλα στην… εξέδρα

Ο υπουργός Προστασίας (!) του Πολίτη ψάχνει και άλλα εξιλαστήρια θύματα για να γλιτώσει το κεφάλι του

Η χώρα σείεται από τα τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια με την εισβολή των Κροατών χούλιγκαν, τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη και την ανικανότητα της Αστυνομίας να τα προλάβει και να τα αποτρέψει, αλλά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις διακοπές του στα Χανιά χωρίς να έχει κάνει ακόμα κάποια δήλωση ή παρέμβαση και συμπεριφέρεται σαν να μην τον αγγίζει το θέμα και να θέλει να μείνει εκτός του κάδρου.

Ο αδικοχαμένος οπαδός της ΑΕΚ

Ομως, η επικοινωνιακή ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου αφήνει να διαρρεύσει σε ΜΜΕ ότι δήθεν ο κ. Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς για τα τρομερά γεγονότα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και τον υπουργό Επικρατείας Γιάννη Μπρατάκο, και ότι θα κάνει παρέμβαση όταν αυτός το κρίνει απαραίτητο… Παραμύθια! Την ίδια στιγμή, με καρατομήσεις και άλλων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να αποσείσει τις ευθύνες της και να αποκρούσει τις πιέσεις από την αντιπολίτευση για ανάληψη πολιτικής ευθύνης και παραίτηση του αρμόδιου υπουργού κ. Οικονόμου. Για τις καρατομήσεις προϊδέασε ο ίδιος ο υπουργός χθες. Ωστόσο, αυτό που συνεχίζει να κάνει αλγεινή εντύπωση είναι ότι ο κ. Οικονόμου μίλησε ξανά για «απαράδεκτη αποτυχία της Αστυνομίας», σαν να είναι κάποιος πολιτικός αναλυτής ή παρατηρητής και όχι ο ίδιος ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ.

Νέο ξήλωμα

«Με μια τέτοιου είδους κραυγαλέα απαράδεκτη αποτυχία, τελειώνουμε με εφτά απομακρύνσεις; Απαντώ σε όσους κουνούν εύκολα το δάχτυλο, από την έρευνα που διατάχθηκε θα ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις» είπε στον Alpha χθες, ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, το… ξήλωμα στην ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχιστεί.

hooligans09083
Eθνικη Oδος

Ομως, η απόδοση ευθυνών δεν θα φτάσει σε πολιτικό επίπεδο και είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου, προφανώς σε απόλυτη συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, απέκλεισε ξανά το ενδεχόμενο παραίτησής του, καθώς στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι μόλις 10 ημέρες μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Νότη Μηταράκη θα είναι πολιτικά πολύ βαρύ για την κυβέρνηση.

hooligans09084
Οι αιμοσταγείς οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

«Δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να παραιτηθώ, αν και είμαι μόλις 10 ημέρες στη θέση μου. Δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να παραιτηθώ αν το ζήτημα είχε να κάνει με έναν πολιτικό σχεδιασμό» είπε χθες, προβάλλοντας το εξής απαράδεκτο επιχείρημα: «Ο κάθε υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είναι αστυνομικός, δεν είναι επιχειρησιακός για να καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν ή για να προβάλλει τα αυτονόητα, ότι δεν μπορεί να διανύουν τη μισή Ελλάδα και να μην μπορούν να σταματήσουν κάπου», ενώ πρόσθεσε ότι η παραίτηση είναι ο εύκολος δρόμος.

Την ίδια γραμμή περί ευθύνης μόνο των αστυνομικών ακολουθούν κι άλλα στελέχη και βουλευτές της Ν.Δ., σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσουν πολιτικά το γεγονός, όπως ο τέως υπουργός Θανάσης Πλεύρης, που χθες στον Σκάι μίλησε για ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. επειδή άφησε το περιθώριο στους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να δράσουν έτσι.

hooligans09082
ΗΣΑΠ Πευκακια

Στο μεταξύ, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την εσωτερική έρευνα που άρχισε για τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια έλεγαν χθες ότι συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η διενέργεια εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των αλλοδαπών οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπιστούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Αναμένεται να εξεταστούν συνολικά 15-20 άτομα του Σώματος, απ’ όλο το φάσμα των διευθύνσεων, από την Κακαβιά ως την Αττική (Ηπειρος, δυτική Ελλάδα, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Εκτός από τις αναφορές των αξιωματικών, στο πλαίσιο της ΕΔΕ, θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που μπορούν να συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Οργή του προέδρου της Ενωσης Αστυνομικών ΝΑ Αττικής!

Οργισμένος με την ανικανότητα και την αδιαφορία των αστυνομικών Αρχών να σταματήσουν τη φάλαγγα του θανάτου προτού φτάσει στη Νέα Φιλαδέλφεια και σκορπίσει τον θάνατο εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

hooligans dinamo09081
Ναζιστικοί χαιρετισμοί σε καταδρομικές πορείες των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για τη στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι υπήρχε έγγραφο που ενημέρωνε τις ελληνικές Αρχές μέχρι και με τις πινακίδες των οχημάτων που έρχονται στην Ελλάδα, αλλά, όπως είπε, δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καλλιακμάνης αποκάλυψε ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε έγγραφο που ενημέρωνε για την «κάθοδο» των Κροατών, αλλά κάποιοι αξιωματικοί δεν το διάβασαν καν. «Η ΕΛ.ΑΣ. είχε ειδοποιηθεί από τις Αρχές του Μαυροβουνίου και της Κροατίας για τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την όλη πορεία τους προς τη Νέα Φιλαδέλφεια και το γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά κάποιοι δεν ήξεραν καν την ύπαρξή του, διότι δεν το είχαν διαβάσει» τόνισε, ενώ σχετικά με τις ευθύνες των Αρχών ο ίδιος σημείωσε: «Οσο έρχονται πληροφορίες, αγανακτούμε όλοι μας, αγανακτώ εγώ ως αξιωματικός της Αστυνομίας. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας να λειτουργούν με τέτοιον παιδαριώδη τρόπο. Κάποιοι δεν ήξεραν καν για το έγγραφο. Δεν το είχαν διαβάσει. Ενα έγγραφο επείγον, απόρρητο, που μιλάει για ανθρώπους, για μια εγκληματική οργάνωση. Δηλαδή, άμα ήταν Τούρκοι εθνικιστές και έμπαιναν στα σύνορα, θα μπορούσαν να φτάσουν στο Σύνταγμα; Αυτό είναι ανεπίτρεπτο».

hooligans09081
Νεα Φιλαδελφεια

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης επισήμανε ότι από το κέντρο επιχείρησης της ΓΑΔΑ έπαιρναν συνέχεια τηλέφωνα τις περιφερειακές υπηρεσίες και ρωτούσαν αν πέρασαν οι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που όδευαν προς το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά, όπως είπε, «κάποιοι δεν είχαν ανοίξει καν το έγγραφο να ξέρουν για τι πρόκειται. Τι ήταν αυτοί οι Κροάτες, για ποιον λόγο έρχονται…».

Καμία δικαιολογία

Ο ίδιος σημείωσε, ακόμα, πως στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια χάθηκε ένας νέος άνθρωπος και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. «Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Οσον αφορά την είσοδο αυτών των ανθρώπων στην Ελλάδα, υπήρχε ένα έγγραφο από τις κροατικές Αρχές και από τις Αρχές του Μαυροβουνίου που έλεγε ότι οι συγκεκριμένοι εγκληματίες, γιατί αυτοί οι άνθρωποι ήταν εγκληματίες, θα μπουν στη χώρα σας και θα προσπαθήσουν να πάνε στην πρωτεύουσα και να δημιουργήσουν επεισόδια και έκτροπα» ανέφερε ο αστυνομικός.

«Μάλιστα, σε αυτό το έγγραφο αναφέρονταν και οι αριθμοί κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και οι μάρκες των αυτοκινήτων. Αρα, η Αστυνομία μπορούσε κάλλιστα να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα αυτών των ανθρώπων, παρόλο που ήταν Ευρωπαίοι πολίτες, παρόλο που ήταν υπήκοοι χώρας η οποία ανήκει στο Σένγκεν» δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ερχονται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με αυστηρές ποινές και φυλάκιση

Σημαντικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, που θα αποσκοπούν σε αυστηροποίηση των ποινών για περιστατικά οπαδικής βίας, έχει ήδη δρομολογήσει η δολοφονία του άτυχου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αποτρόπαια δολοφονία του 29χρονου η κυβέρνηση εξετάζει να αυστηροποιηθεί η έκτιση των ποινών για οπαδική βία, κυρίως στα πλημμελήματα, καθώς όσοι επιδεικνύουν τέτοιες συμπεριφορές γνωρίζουν πως ό,τι και να κάνουν θα μένουν επί της ουσίας ατιμώρητοι. Με απλά λόγια, εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμα και όσοι καταδικάζονται για πλημμεληματικές πράξεις να οδηγούνται στη φυλακή. Το υπουργείο Δικαιοσύνης προσανατολίζεται να αλλάξει ριζικά τον Ποινικό Κώδικα, ώστε να υπάρχει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έκτιση ποινής.

Φυσικοί αυτουργοί

Με τον προσανατολισμό αυτό συμφώνησε και ο γνωστός δικηγόρος Κώστας Ντάλτας, ο οποίος ζήτησε να ταυτοποιηθούν οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, δηλαδή εκείνοι που ήρθαν σε σωματική πάλη και συνάφεια με τον άτυχο νεαρό οπαδό της ΑΕΚ, «ώστε να αποδοθεί πραγματική και δίκαιη τιμωρία», όπως τόνισε.

hooligans0908

Μιλώντας στο Newsit.gr, αναρωτήθηκε πώς θα γίνουν οι ανακρίσεις, η χωριστή κράτηση των συλληφθέντων, αλλά και το χαοτικό αποδεικτικό υλικό, δεδομένου ότι ο αριθμός των κατηγορουμένων είναι εξαιρετικά μεγάλος, με τους 80 εξ αυτών να είναι Κροάτες. Επισήμανε ακόμη ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών είναι ικανότατο, αλλά την ίδια ώρα είναι ολιγομελές, και θα είναι υπεράνθρωπη η προσπάθεια να γίνει πλήρης διαλεύκανση.

«Θα δοκιμαστούν οι αντοχές και οι ικανότητες του δικαστικού συστήματος πέραν πάσης αμφιβολίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάλτας, εκτιμώντας πως μετά όσα έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία 24ωρα για την ολιγωρία της ΕΛ.ΑΣ., «με βάση το άρθρο 15 του Ποινικού Κώδικα, περί ιδιαίτερης νομικής υποχρέωσης, που σημαίνει ότι οι δημόσιοι λειτουργοί εν προκειμένω έχουν ευθύνη αποτροπής τέτοιου περιστατικού, το οποίο εκτυλισσόταν και είχε ξεκινήσει από πολλές ώρες πριν, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα γεννηθεί και θέμα ποινικής τους ευθύνης».

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....