Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

ΣΥΡΙΖΑ στον «Ελληνικό Κόσμο» για την ανάδειξη νέου αρχηγού, με πηγαδάκια, φιλοφρονήσεις και selfies

Τα φλας στον «Ken» Kασσελάκη και την «Barbie» Τζάκρη

Ηταν ένα «Κασσελοσυνέδριο», με δύο σταρ: τη «σιδηρά» Εφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη με τη ροζ γραβάτα του!

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Η πραγματικότητα όμως είναι «πέντε και να καίνε» για τον ΣΥΡΙΖΑ, που εκλέγει τον νέο του αρχηγό την ερχόμενη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, ανάμεσα στους Εφη Αχτσιόγλου, Νίκο Παππά, Στέφανο Κασσελάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Στέφανο Τζουμάκα. Και αν πίσω από τις selfies δεν κρύβεται ο… Αλέξης, για να παραφράσουμε και την επιτυχία των Olympians, μια και ο Τσίπρας δεν έδωσε το «παρών» το Σάββατο το πρωί, στον «Ελληνικό Κόσμο» όπου έγινε το συνέδριο, όπως και να ‘χει για το κόμμα ήταν μια ιστορική ημέρα!

sunedrio syriza040932
Κασσελάκης, Αχτσιόγλου, Παππάς, Τσακαλώτος

Η σκιά όμως του πρώην πρωθυπουργού ήταν «παρούσα» σε όλους τους χώρους διεξαγωγής του συνεδρίου στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ενώ και τα «καρφιά» έπεφταν βροχή, με τους πέντε επίδοξους διάδοχους του Αλέξη Τσίπρα να αναλύουν το σκεπτικό τους.

sunedrio syriza040934
Ο Στέφανος Τζουμάκας

Σταρ της ημέρας ήταν η Εφη Αχτσιόγλου, το φαβορί, όπως λέγεται, που μίλησε πρώτη. Η μελαχρινή βουλευτής και πρώην υπουργός, με κόμμωση «χαλαρή μπούκλα», κομψότατη μέσα στο λευκό παντελόνι της και τη μαύρη μπλούζα της, εμφανίστηκε ηγετική και ενωτική. Πολλοί μίλησαν για «σιδηρά κυρία», εάν εκλεγεί.

sunedrio syriza04093 kentriki
Η Εφη Αχτσιόγλου ετοιμάζεται να ανέβει στο βήμα

Κατά την τοποθέτησή της η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος μίλησε με θερμά λόγια για τον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι εκεί που άλλοι έβλεπαν αδιέξοδα ο Αλέξης Τσίπρας έβλεπε δυνατότητες. Συγχρόνως, άσκησε κριτική και ανέλυσε τους λόγους της ήττας, αποδίδοντάς τη σε «προβληματική εσωστρέφεια». Εντέχνως, όμως, στην πορεία υπερασπίστηκε τον συνυποψήφιό της Στέφανο Κασσελάκη για τις ομοφοβικές επιθέσεις που έχει δεχτεί.

sunedrio syriza040937
Δούρου και Ακρίτα

Από την άλλη, ο gay εφοπλιστής, που σχεδόν μονοπώλησε τα «πηγαδάκια», εμφανίστηκε ντυμένος αντι-ΣΥΡΙΖΑ, φορώντας κοστούμι «γιάπικο» και ροζ γραβάτα, αξεσουάρ της Δεξιάς! «Ροζ γραβάτα φόραγες τότε που με χώραγες αγκαλιά μου και λαχτάρα ίδια πίναμε τσιγάρα…», που τραγουδούσε κάποτε η Αλκηστις Πρωτοψάλτη! Είπε, είπε, είπε, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, κι όλα τα διάβαζε από μέσα. Μίλησε ιδιαίτερα θερμά για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας «εγώ θα είμαι εδώ για να κάνω πράξη όσα δεν έγιναν από τον Αλέξη. Οσα δεν τον άφησαν. Οχι για να αποκαθηλώσω τον Αλέξη».

sunedrio syriza04093
Ο Κασσελάκης με την Barbie Τζάκρη

Φανατικοί του

Από κάτω τον παρακολουθούσε γεμάτη θαυμασμό η απαστράπτουσα βουλευτής και υποστηρίκτριά του Θεοδώρα Τζάκρη, ντυμένη μέσα στα ροζ, πολύ μεγάλη τάση της μόδας αυτή την περίοδο, λόγω της επιτυχίας της ταινίας «Barbie»!

sunedrio syriza040935
Ο Παππάς μαζί με τον πατέρα του Στέλιο

«Προτίμησα το ολότελα νέο, γιατί αποτελεί αυταξία το να δίνεις ευκαιρίες, και μάλιστα ίσες, σε νέους ανθρώπους που δεν ήταν σε κάποια επετηρίδα. Πολύ σημαντικό για τον λαό μας που ζει σε μια χώρα γόνων αλλά και για την αξιακή κλίμακα της Αριστεράς σε όλη την οικουμένη» δήλωσε εξηγώντας την επιλογή της στήριξής της στον «Ken» Κασσελάκη η «Barbie του ΣΥΡΙΖΑ». Το «πηγαδάκι» Στέφανος, Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, πάντως, δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητο.

sunedrio syriza040933
Τετ α τετ Παππά – Αχτσιόγλου

Εκεί ήταν και η Ρένα Δούρου, η Ολγα Γεροβασίλη, η Ραλλία Χρηστίδου, η Σία Αναγνωστοπούλου, η Ράνια Σβίγκου, η Κατερίνα Νοτοπούλου και σχεδόν όλα τα «συριζοκόριτσα», ντυμένα με τους ενδυματολογικούς κώδικες της Αριστεράς που γνωρίζουμε. Τίποτε ιδιαίτερο, δηλαδή.

sunedrio syriza040936
Selfie με πρωταγωνιστή τον Κασσελάκη

Κομψός μέσα στο γκρι σακάκι του και το λευκό παντελόνι ήταν ο υποψήφιος Νίκος Παππάς, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν απλός μέσα στο λινό πουκάμισό του. Αλλωστε ο ίδιος αυτοπροβάλλεται ως ο αμιγώς αριστερός υποψήφιος. Μαζεύτηκαν, λοιπόν, οι σύντροφοι και έκλεισαν τα εκλογικά deals τους για την ερχόμενη Κυριακή.

sunedrio syriza040931
Θερμός εναγκαλισμός Κασσελάκη – Πολάκη

Εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος, αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος και όσοι/ες γίνουν μέλη του κόμματος την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας. Ανυπομονούν οι απανταχού συριζαίοι να δουν εάν το μέλλον τους θα είναι η φούστα ή η γραβάτα!

Ο σαλος για τη φρουρά του gay εφοπλιστή!

«Ακόμη δεν βγήκε από το αβγό», θέλει και φρουρά… Σάλος έχει προκληθεί με την αστυνομική φύλαξη που πήρε μέχρι τις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος για το χρίσμα Στέφανος Κασσελάκης. Του είχε διατεθεί αστυνομική προστασία, ενός οδηγού αστυνομικού και ακόμα τριών αστυνομικών, ενώ έχει διατεθεί και ένα όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

stefanos kasselakis2808 kentriki
Ο Κασσελάκης με τον Αμερικανό σύζυγό του

Υπήρχε μάλιστα πρόβλεψη για 24ωρη φύλαξη της οικίας του, ενώ είχε αιτηθεί και αστυνομική προστασία για τον σύντροφό του, Τάιλερ, όπως επιβεβαίωσε και η ΕΛ.ΑΣ. Ο 35χρονος gay υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πριν καν εκλεγεί, απαίτησε αστυνομική φρούρηση διότι κινδυνεύει, λέει, ο σύντροφός του! Από ποιον δεν μας λέει, αλλά σκεφτείτε τι θα ζητήσει εάν εκλεγεί…

Ολα αυτά τα επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Kασσελάκης, ο οποίος ανάρτησε το σχετικό έγγραφο από την ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνομική φύλαξη. «Εχω δεχτεί με στωικότητα χιλιάδες ακραία ομοφοβικά μηνύματα καθώς και απειλές για τη ζωή μου. Με το πρώτο έγγραφο που επισυνάπτω η Γενική Διεύθυνση Επίσημων και Ευπαθών Στόχων έκρινε ότι δικαιούμαι αστυνομική φύλαξη μέχρι το πέρας των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., προφανώς λόγω των περιοδειών και των δημόσιων εμφανίσεων που ενέχουν αυξημένο κίνδυνο. Παρότι η αστυνομική συνοδεία ακολουθεί οπουδήποτε τα φυλασσόμενα πρόσωπα με έξοδα του κράτους, εγώ δεν το δέχθηκα και πλήρωσα ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του αστυνομικού, γιατί δεν θέλω να επιβαρύνω ούτε ένα ευρώ το Δημόσιο» ήταν μεταξύ άλλων η αιτιολογία του για όλο αυτό.

Στην πορεία παραιτήθηκε της αστυνομικής φρουράς, απειλώντας ότι «τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάσπη εναντίον μου για να στηρίξουν το σύστημα Μητσοτάκη θα είναι υπεύθυνα για οτιδήποτε συμβεί σ’ εμένα και την οικογένειά μου».

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...