Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

«Mystylerocks» κάλπες, τάματα και σκυλάκια

«My style rocks» κάλπες, τάματα & σκυλάκια

Με «τάμα» στον «θεό του ΣΥΡΙΖΑ», σκυλάκια, καφέδες στον πεζόδρομο του Περιστερίου και πλήθη πιστών να προσέρχονται στις κάλπες, εξελίχθηκαν χθες οι εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου στην αξιωματική αντιπολίτευση.

  • Aπο τη Βίβιαν Μπενέκου

Oσο για την προσέλευση χιλιάδων πολιτών στις κάλπες; Απρόσμενη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζει «είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή». Εφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας διεκδίκησαν την ηγεσία του κόμματος.

ekloges syriza1809310
Ηλικιωμένος ψηφοφόρος

Εφόσον απαιτηθεί δεύτερος γύρος, αυτός θα γίνει την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. Μέχρι νωρίς το απόγευμα είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 130.000, με χιλιάδες νέα μέλη, όπως πληροφόρησε τους φίλους του ο Παύλος Πολάκης. Τα καρδιοχτύπια στα επιτελεία των πέντε υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έντονα, αφού η μεγάλη προσέλευση άλλαξε τους συσχετισμούς, χωρίς να μπορεί να προβλεφθεί υπέρ ποιου δούλεψε!

ekloges syriza180938
Ψηφοφόροι στην ουρά

Η ωραία Εφη, απλά ντυμένη, πήγε, ψήφισε στο Περιστέρι κι ύστερα έκανε τη βόλτα της στα καφέ, ενώ, βγαίνοντας από το παραβάν, έκανε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει δυναμικά. Και εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μια καλύτερη ζωή με ισότητα, δικαιοσύνη και ασφάλεια» δήλωσε η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος κι ύστερα με την παρέα της πήγε για καφέ στον πεζόδρομο του Περιστερίου.

Διαβάστε επίσης: Ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη απαντάει στον Αλέξη Κούγια

ekloges syriza180933
Η Εφη Αχτσιόγλου

Από την άλλη, ο Νίκος Παππάς τόνισε: «Συμμετέχουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη, για να ξεκινήσουμε μια ενωτική πορεία προς τον μετασχηματισμό».

ekloges syriza1809312
Νίκος Παππάς

Ο Στέφανος Τζουμάκας μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας, κάλεσε τα μέλη του κόμματος για αθρόα συμμετοχή! Οσο για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο; Ψήφισε στη Νέα Ιωνία, χαμογελαστός και cool, αλλά χωρίς το κόκκινο σακίδιο πλάτης!

ekloges syriza180939
Στέφανος Τζουμάκας

ekloges syriza180937
Ο Τσακαλώτος με ψηφοφόρο του

Πάντως, είχαμε και διάφορα παρατράγουδα, με τον πρώην σύμβουλο του Τσίπρα Νίκο Καρανίκα να καταγγέλλει στην πορεία της διαδικασίας κακή οργάνωση: «Αν δεν υπήρχε το πρόβλημα της κακής διοργάνωσης, όπου μπρος στα μάτια μας είδαμε να αποχωρούν τα 2/5 του κόσμου παρασύροντας και όσα άτομα έφταναν στον χώρο της απογοήτευσης, θα είχαμε ξεπεράσει την προηγούμενη συμμετοχή. Κρίμα να νομίζουν τα υπεύθυνα στελέχη-όργανα των σκληρών δομών ότι δεν θα είχαμε αυτή τη συμμετοχή. Προφανώς δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

ekloges syriza180932
Η Εφη Αχτσιόγλου μετά την ψήφο πίνει καφέ στο Περιστέρι με φίλους και συνεργάτες

Και αν οι ψηφοφόροι του κόμματος δεν μπέρδεψαν τις κάλπες με τα… γεννητούρια (έστω και κομματικά), αυτό το έκανε η κασσελακική Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία, βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο στον Κεραμεικό όπου ψήφισε, ευχήθηκε να ολοκληρωθεί η διαδικασία «μ’ έναν πόνο».

ekloges syriza1809311

Το «τάμα» του easy rider Κασσελάκη!

Τάμα για να γίνει αρχηγός έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, προσερχόμενος στις κάλπες συνεπιβάτης σε μηχανή και φορώντας κράνος, με τον εφοπλιστή να… γονατίζει και να υπογράφει το δελτίο του, αφήνοντας εμβρόντητους όσους τον είδαν.

ekloges syriza180935
Selfie Κασσελάκη με φαν

Τόσο το σκύψιμο όσο και το σκυλί που συνάντησε στο διάβα του προς την κάλπη και το πήρε αγκαλιά «έδωσαν» καινούργιο σόου προς τέρψιν των φωτογράφων.

ekloges syriza180936
Ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο σταρ των εκλογών, αφού πρώτα συμπλήρωσε το απογραφικό δελτίο του κόμματος, στα γόνατα σκυμμένος, σαν να προσκυνούσε στην Τήνο, κάνοντας το τάμα του, περιχαρής δήλωσε χωρίς να έχει στο πλευρό του τον Αμερικανό γιατρό σύζυγό του: «Είμαι συγκινημένος από την κοσμοσυρροή, είναι πολύς ο κόσμος, κάντε υπομονή. Απρόσμενη η προσέλευση, αξίζει τον κόπο.

ekloges syriza180931

Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική διακυβέρνηση. Μια σύγχρονη κυβερνώσα Αριστερά. Αυτό βλέπει ο κόσμος και έρχεται». Για να δούμε αν το αποτέλεσμα της κάλπης θα τον δικαιώσει.

ekloges syriza180934

Πακετάρισε ο Αλέξης Τσίπρας

«Τα μάζεψε τα πράγματα κι έφυγε από την Κουμουνδούρου» ο πρώην πια Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην πλάκα.

ekloges syriza18093

Η Παρασκευή ήταν η τελευταία φορά που ο πρώην πρωθυπουργός πέρασε το κατώφλι της Κουμουνδούρου ως πρόεδρος ενός κόμματος που έγραψε τελικά ιστορία. Σε ποιον ή ποια θα παραδώσει το γραφείο του, όμως, θα φανεί εντός των επόμενων ωρών ή ημερών. Από την ημέρα που παραιτήθηκε εξαφανίστηκε και από όλες τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου, αλλά και από τη δημόσια σφαίρα.

Η τελευταία πράξη της δεκαπενταετούς αρχηγίας του στον ΣΥΡΙΖΑ γράφτηκε με το πακετάρισμα του γραφείου του, που τώρα περιμένει τον νέο πρόεδρο. Εκείνος, φυσικά, θα κληθεί να κάνει παράδοση – παραλαβή στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου την ημέρα που θα λήξει οριστικά η εκλογική διαδικασία, δηλαδή είτε αύριο είτε την ερχόμενη Δευτέρα.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...