Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η Αλεξάνδρα Πάλλη μιλά για την υποψηφιότητά της ως περιφερειακή σύμβουλος του Κεντρικού Τομέα Αθηνών

Με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά

«Η Αττική χρειάζεται να αλλάξει και η βελτίωση των υποδομών είναι ζωτική προτεραιότητα» λέει μιλώντας σήμερα στην «Espresso» η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, με τον συνδυασμό του υποψήφιου περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά, Αλεξάνδρα Πάλλη.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Με αξιόλογη προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα, η επιχειρηματίας Αλεξάνδρα Πάλλη έχει να επιδείξει αξιοσημείωτο κοινωνικό έργο, συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Είναι αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική – Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), είναι μέλος της διοίκησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων EUMU – EΛΛΑΣ, διετέλεσε, δε, επί πολλά χρόνια γενική γραμματέας του ΕΒΕΑ και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι κόρη της πρώην υπουργού Φανής Πάλλη – Πετραλιά, αλλά κυρίως είναι μια πετυχημένη επιχειρηματίας και μια δυναμική γυναίκα για το σχήμα «Αττική Μπροστά»!

palli mesa25093

Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος. Γιατί; Ποιο το σκεπτικό σας πίσω από αυτή την απόφαση;

Πρόκειται για μια αυτονόητη επιλογή μου, τη στιγμή που πεποίθησή μου είναι ότι οφείλουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες. Η ανάγκη για μια καλύτερη ζωή καθιστά απαραίτητη τη συμμετοχή και την ευαισθητοποίησή μας για τα μεγάλα, αλλά και μικρά προβλήματα στον τόπο που ζούμε, εργαζόμαστε, δημιουργούμε. Η Περιφέρεια αποτελεί το θεσμικό αντίβαρο στην κεντρική διοίκηση. Εστω και καθυστερημένα έρχεται να καλύψει το μεγάλο κενό που υπήρχε, δίνοντας ρόλο και λόγο στην κοινωνία των πολιτών. Το πλεονέκτημα του θεσμού της Περιφέρειας είναι ότι διατηρεί μια αδιαμεσολάβητη σχέση με τους συμπολίτες μας, δίχως την παρεμβολή του κράτους. Η αυθυπαρξία της επιτρέπει να σχεδιάζει και να υλοποιεί πολιτικές ανταποκρινόμενη στις ανάγκες για μια ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη. Με αυτό το σκεπτικό ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Νίκου Χαρδαλιά να είμαι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών.

«Πάλη για την Αττική». Ωραίο σύνθημα. Ποιος είναι ο εμπνευστής του;

Με το σύνθημα αυτό ήθελα να τονίσω την ανάγκη να παλέψουμε για μια ανθρώπινη, σύγχρονη και ανταγωνιστική Αττική. Η άμεση ταύτισή του με το επώνυμό μου ήταν κάτι που αυθόρμητα προέκυψε. Οπως διαπίστωσα, το μήνυμα «Πάλη για την Αττική» αντιμετωπίζεται θετικά από τους ανθρώπους που συνομιλώ καθημερινά. Σηματοδοτεί την ευθύνη που επωμίζομαι για να κάνουμε πράξη όλοι μαζί το αναπτυξιακό άλμα που χρειάζεται η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, η Αττική.

Σε ποιον τομέα θα θέλατε να δραστηριοποιηθείτε, εάν εκλεγείτε;

Εύλογο είναι η δραστηριότητά μου να επικεντρωθεί στους τομείς εκείνους που γνωρίζω καλά, αλλά και μπορώ να προσφέρω, πρωτίστως λόγω επαγγελματικής ενασχόλησής μου. Θέλω να πιστεύω ότι στα ζητήματα της ανάπτυξης της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μπορώ να φανώ χρήσιμη. Ενας άλλος κρίσιμος και ευαίσθητος τομέας είναι αυτός που συνδέεται με τις κοινωνικές δομές της Περιφέρειας και, επίσης, στα ενδιαφέροντά μου είναι και ο πολυδύναμος χώρος του αθλητισμού, στον οποίο, ως μέλος της διοίκησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, θεωρώ απαραίτητο να δώσουμε ξεχωριστό βάρος.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μπορεί να αλλάξει την Αττική, που έχει ανάγκη από μεγάλα έργα υποδομών;

Η Αττική χρειάζεται να αλλάξει. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πολλά και σύνθετα. Η βελτίωση των υποδομών καθίσταται, εκ των πραγμάτων, ζωτική προτεραιότητα. Η στρεβλή ανάπτυξη που ακολουθήθηκε πριν από πολλές δεκαετίες έχει αφήσει πίσω της σημαντικές εκκρεμότητες του παρελθόντος, τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε ετεροχρονισμένα. Ως εκ τούτου, απαιτούνται ουσιαστικές παρεμβάσεις, που θα αποσκοπούν στην αναμόρφωση και στον εκσυγχρονισμό της Αττικής. Πέρα από την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, χρειάζεται η δρομολόγηση και νέων, μικρής και μεγάλης εμβέλειας. Αλλωστε, έτσι θα μπορέσουμε να συμβάλουμε αποφασιστικά στην παραγωγική, οικονομική, επιχειρηματική, εμπορική, τουριστική και αναπτυξιακή αναβάθμιση της Αττικής. Και το κυριότερο θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ευημερίας του πληθυσμού της. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, με την αξιόλογη διαδρομή του αλλά και το έργο που έχει επιτελέσει σε όλους τους χώρους στους οποίους μέχρι τώρα δραστηριοποιήθηκε, ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη μας η Αττική να πάει μπροστά. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημά του είναι ότι συνδυάζει αρμονικά την ισχυρή πολιτική υποδομή που διαθέτει με τη διαχειριστική ικανότητα. Με άλλα λόγια, την επάρκεια με την αποτελεσματικότητα.

palli kentriki25093

Η πολιτική είναι τελικά για εσάς DNA;

Η πολιτική είναι συνυφασμένη με την ίδια τη ζωή μας. Δεν είναι μια πρόσθετη συνιστώσα. Ούτε είναι μια ανεξάρτητη άσκηση. Συνδέεται ευθέως με τα βιώματα και τις αντιλήψεις μας, τις επιθυμίες και τις προσδοκίες μας. Το αίτημα για μια καλύτερη ζωή είναι αμιγώς πολιτικό. Το ίδιο και η επιδίωξή μας να ζούμε σε μια χώρα ανεπτυγμένη και σύγχρονη. Εξού και η πολιτική είναι και θα είναι πάντα παρούσα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Αρα στο DNA όλων μας υπάρχει, ανεξάρτητα εάν το αντιλαμβανόμαστε ή εάν το προσπερνάμε αδιαφορώντας γι’ αυτήν.

Η «διάσημη μητέρα σας» και ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ., Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, τι συμβουλές δίνει; Πώς σας στηρίζει;

Οι συμβουλές της είναι χρήσιμες το ίδιο και η υποστήριξή της.

Η οικογένεια βοηθάει στον προεκλογικό αγώνα;

Πρόκειται για δυναμικούς και αποφασιστικούς συνοδοιπόρους. Η υποστήριξή τους είναι πολύ σημαντική προσωπικά για εμένα.

Τι θυσίες κάνει μια γυναίκα για να είναι πρώτη στα κοινά;

Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα θυσιών. Η επιλογή μου να είμαι ενεργός πολίτης προσθέτει, δεν αφαιρεί. Η εναρμόνιση της προσωπικής ζωής μας με το ενδιαφέρον μας για το δημόσιο συμφέρον είναι απαραίτητη, εάν θέλουμε η κοινωνία μας να αναπτύσσεται και να προοδεύει.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...