Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Νίνα Βλάχου: Η «σιδηρά κυρία» της Αυτοδιοίκησης

Η νυν αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού και Τουρισμού Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας - Εκάλης, κατεβαίνει εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του Γιώργου Θωμάκου

Η νυν αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού και Τουρισμού Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης Νίνα Βλάχου κατεβαίνει εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του Γιώργου Θωμάκου.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Μια αληθινή κυρία της δημοσιογραφίας, η Νίνα Βλάχου, ήταν και είναι ξανά στο πλευρό του δημάρχου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης Γιώργου Θωμάκου. Με τον δυναμικό συνδυασμό του, «Δύναμη Ελπίδας – Συμμαχία Πολιτών», κατεβαίνει εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου η νυν αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού και Τουρισμού Νίνα Βλάχου, που μιλάει σήμερα στην «Espresso» για τις πολιτικές της επιλογές.

Η Νίνα Βλάχου, που υπηρέτησε το κοσμικό ρεπορτάζ όταν αυτό ήταν η ουσία του κοινωνικού βίου της χώρας, υπηρέτησε και υπηρετεί με το ίδιο ακριβώς σθένος και την Αυτοδιοίκηση που υπεραγαπά.

Μας θυμίζει τη ρήση του μυθιστοριογράφου Honoré de Balzac ότι «στην αρχή κάθε μεγαλουργήματος βρίσκεται η γυναίκα», που ισχύει σίγουρα και στη δική της περίπτωση, καθώς πίσω από το πετυχημένο κοινωνικό έργο στον διευρυμένο Δήμο Κηφισιάς κρύβεται η Νίνα Βλάχου.

Γιατί είπατε πάλι «ναι» σε υποψηφιότητα με τον Γιώργο Θωμάκο;

Ο Γιώργος Θωμάκος από είκοσι τεσσάρων χρονών ως αιρετός βρίσκεται στους κόλπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γεγονός που σημαίνει ότι έχει αποκτήσει αναμφισβήτητα γνώση και εμπειρία, στοιχεία ανεκτίμητα μέσα σε έναν ευαίσθητο χώρο που αφορά την ίδια μας τη ζωή.
Για τον δήμο της ζωής μας λοιπόν, τον Δήμο Κηφισιάς, θεωρώ ότι επιβάλλεται για εμένα να συνταχτώ και πάλι, για δεύτερη φορά, με τον Γιώργο Θωμάκο, δεδομένου ότι κορυφαίο πρόσημο αποτελεί για εμένα η διαμόρφωση μιας ανοιχτής κοινωνίας με επίκεντρο τον άνθρωπο και στον Γιώργο Θωμάκο η ενσυναίσθηση και η αφοσίωσή του στα κοινά περισσεύουν. Πρόκειται για έναν δημόσιο άνδρα διακεκριμένο για την επιστημοσύνη του, τη διαφάνεια διοίκησης, την εντιμότητα, τη σεμνότητα, την οικογενειακή του οντότητα, τη συνέπεια στις δεσμεύσεις του και την πίστη του στον Θεό! Εκείνο που με θλίβει, ωστόσο, είναι ότι ο Γιώργος Θωμάκος έχει υποστεί τρελό bullying από την αντιπολίτευση. Και τούτο από την πρώτη στιγμή της εκλογής του ως δημάρχου. Ο,τι και να πω δεν φτάνει το ύψος της στηλίτευσης που γινόταν. Ούτε θρανία για σχολεία δεν ψήφιζαν. Και εκμεταλλευόμενοι την ευγένεια του δημάρχου, έριξαν λάσπη παντού.

Κηφισιά, έρωτας για εσάς ή κάτι άλλο;

Κηφισιά για εμένα είναι έρωτας, αγάπη, ζωή, αέναη προσφορά, όπως ορίζει, άλλωστε, ο όρκος που δίνουμε ως αιρετοί ενώπιον Θεού και ανθρώπων.
Ορκος που εκφράζει τη ρήση «πρώτιστον το υπηρετείν άνθρωπον». Οσο για το κάτι άλλο, για εμένα είναι η λέξη δουλειά, δουλειά, δουλειά.

Τι σας κούρασε και τι σας γοήτευσε σε αυτή τη θητεία που λήγει;

Η αλήθεια είναι ότι τίποτε χρήσιμο, ωραίο και αληθινό δεν κατακτιέται δίχως κόπο. Αλλωστε, και κατά το αριστοτελικό απόφθεγμα «τα αγαθά κόποις κτώνται». Εκείνο που με γοητεύει πάντα, και σε αυτή τη θητεία, είναι η επαφή μου με τους ανθρώπους. Νιώθω δε και ευτυχής, όταν μπορώ να λύσω μικρά ή μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας. Αλλωστε, από την καθημερινότητα προκύπτουν οι μικρές και οι μεγάλες στιγμές ευτυχίας.

Οι περισσότεροι ακούγοντας Δήμος Κηφισιάς – Ερυθραίας – Εκάλης θεωρούν τον δήμο προνομιούχο προάστιο. Εσείς που είστε αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού πιστεύετε το ίδιο;

Ο δήμος μας θα έλεγα ότι μπορεί να χαρακτηριστεί και δήμος των αντιθέσεων. Δεν είναι μόνο οι πολυτελείς βίλες με τις πισίνες, είναι οι αστικές περιοχές, αλλά και άλλες που κατοικούνται από ευαίσθητες οικονομικά ομάδες και από ανθρώπους του μόχθου. Και να επισημάνω ότι για αυτές ειδικά τις περιοχές ο δήμος και προσωπικά ο δήμαρχος όπως και η κοινωνική υπηρεσία μας, στην οποία έχω την τιμή να προΐσταμαι ως αιρετή, νοιαζόμαστε ακούραστα. Εδώ ακριβώς θέλω να εξάρω και τη συνδρομή μιας σπουδαίας γυναίκας, που θα μείνει στην ιστορία για τη δοτικότητα και την αγάπη της στον άνθρωπο. Ο λόγος φυσικά για την αείμνηστη πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη, η οποία, μάλιστα, επισκεπτόταν συχνά και τις εργατικές κατοικίες της Κηφισιάς, μιλούσε με τους κατοίκους και πραγμάτωνε όνειρα και ελπίδες τους, γι’ αυτό και τη λάτρευαν.

Ποιοι είναι οι άνθρωποί σας σήμερα που ενδεχομένως βοηθούν και στον προεκλογικό αγώνα;

Αυτό είναι το μεγάλο μου μυστικό, γιατί πρόκειται για μια μικρή μεν, θαυματουργή δε ομάδα, ωστόσο πέρα από οποιανδήποτε υπάρχουν και δύο πανέμορφα μαύρα μάτια που με βοηθούν και με δυναμώνουν, με το γαλήνιο βλέμμα τους από τα υψηλά ουράνια δώματα.

Τι θυσίες κάνει μια γυναίκα σαν κι εσάς για να είναι πρώτη στα κοινά; Η ομορφιά βοηθάει στη ζωή;

Επιτρέψετε μου να ξεκινήσω από το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας για να πω ότι η ομορφιά για όλους τους ανθρώπους είναι το πρώτο διαβατήριο για την επιτυχία στη ζωή. Ωστόσο, δεν αρκεί, γιατί η πρώτη εντύπωση πρέπει να συνοδεύεται και με περιεχόμενο. Ως προς τις θυσίες που κάνει μια γυναίκα σε όλα τα επίπεδα είναι αναρίθμητες, γι’ αυτό άλλωστε και οι ανά τον κόσμο άνδρες μάς έχουν αναγνωρίσει ως ισότιμες. Οχι ως πρώτες, ως ισότιμες παντού. Να θυμίσω εδώ τι έχει πει για το φύλο μας ο μέγας μυθιστοριογράφος Honoré de Balza, ότι «στην αρχή κάθε μεγαλουργήματος βρίσκεται η γυναίκα».

Πώς θα σας κάνει να νιώσετε ακόμη μία εκλογική νίκη; Σας δίνει αυτοπεποίθηση περισσότερη ή τι προσφέρει στην ψυχή σας;

Ακόμη μία εκλογική νίκη σημαίνει για εμένα δικαίωση, αυτό και μόνο. Η δικαίωση αποτελεί την καλύτερη ανταμοιβή σε καρδιά και ψυχή, γιατί καρδιά και ψυχή έχω καταθέσει σε ό,τι κάνω, για την προαγωγή ποιότητας ζωής των πολιτών μας, τους οποίους και ευχαριστώ πάλι από καρδιάς και με την ψυχή μου για την εμπιστοσύνη τους.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...