Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα χρώματα του...

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ η...

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Φαίη Καλογήρου: «Νοιάζομαι για το μέλλον του τόπου μου»

Η δυναμική Φαίη Καλογήρου εξηγεί τους λόγους που ζητά πάλι την ψήφο των πολιτών της Αττικής ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά

Η δυναμική Φαίη Καλογήρου εξηγεί τους λόγους που ζητά πάλι την ψήφο των πολιτών της Αττικής ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκο Χαρδαλιά.

kalogirou5022

Της Βίβιαν Μπενέκου

«Η πολιτική είναι νοιάξιμο» λέει στην «Espresso» ένα από τα ωραιότερα και πιο δραστήρια κορίτσια της Περιφέρειας Αττικής, η Φαίη Καλογήρου. Η Φαίη ήταν μέχρι πρότινος περιφερειακή σύμβουλος Nεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, και τώρα, στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ζητά πάλι την ψήφο των πολιτών της Αττικής ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Νίκο Χαρδαλιά, για να συνεχίσει το έργο που άρχισε από το 2019.
Η Φαίη Καλογήρου είναι κόρη του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέργιου Καλογήρου και μεγάλη θαυμάστριά του, όπως καταλάβαμε.

Υποψήφια ξανά; Γιατί;

Εμείς οι νέοι συνηθίζουμε να ασκούμε κριτική για όσα συμβαίνουν γύρω μας, δικαιολογημένα βέβαια, αλλά καλό είναι, πιστεύω, να εμπλεκόμαστε πιο ενεργά, να συμμετέχουμε, να παίρνουμε αποφάσεις, αλλά και να παίρνουμε την ευθύνη των επιλογών και των αποφάσεών μας. Ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2019, και μέχρι σήμερα που εκλέχτηκα περιφερειακή σύμβουλος ανέλαβα διάφορες θέσεις. Διετέλεσα εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα. Θα ήθελα με τη στήριξη του κόσμου, φυσικά, να συνεχίσω να συμμετέχω και να προσφέρω.

Τι είναι αυτό που σας δελεάζει στην Αυτοδιοίκηση και την πολιτική;

Η προσφορά και η ενεργή συμμετοχή στο μέλλον του τόπου μας. Είναι μεγάλη ευθύνη αλλά και χαρά να παίρνεις μέρος στα μικρά και μεγάλα έργα που αλλάζουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Εάν εκλεγείτε, πού θα θέλατε να αξιοποιηθείτε αυτή τη φορά;

Θεωρώ ότι η εκπαίδευση είναι ακρογωνιαίος λίθος για την εξέλιξη της κοινωνίας. Και πιστεύω επίσης ότι ο σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός είναι μια δημιουργική διαδικασία που πρέπει να γίνεται διαδραστικά και να εμπλουτίζεται διαρκώς. Οι μαθητές από τη μικρή ηλικία, από το γυμνάσιο, μπορούν να πάρουν μια καλή «γεύση» της αγοράς εργασίας και των νέων επαγγελμάτων, οι επαγγελματίες της αγοράς μπορούν να έλθουν σε επαφή με τα νέα, φρέσκα μυαλά των αυριανών επαγγελματιών. Η εργασία και η εκπαίδευση είναι δύο βασικοί πυλώνες της σύγχρονης κοινωνίας, που εξελίσσονται συνεχώς και πρέπει να βρίσκονται σε διάδραση. Νομίζω ότι μόνο θετικά θα μπορούμε να δούμε μια τέτοια συνεργασία. Θα ήθελα με τις δικές μου δυνάμεις να συμβάλω σε αυτή τη συνεργασία και πιστεύω ότι η Περιφέρεια μπορεί να είναι υποστηρικτική τέτοιων δράσεων με τη θέσπιση βραβείων μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

kalogirou4996

Θα καταφέρει ο Νίκος Χαρδαλιάς να κάνει τη διαφορά;

Νομίζω ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Είναι ένας άνθρωπος που θήτευσε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γνωρίζει πολύ καλά και την Αττική και τα προβλήματα και τις ανάγκες της. Είναι ένας άνθρωπος δύσκολων αποστολών. Η εμπειρία του Νίκου Χαρδαλιά είναι πολύτιμη.

Οικογενειακή σας υπόθεση οι εκλογές αυτή τη φορά; Μιλήστε μου για τον πατέρα σας και τους δυο σας στον προεκλογικό αγώνα:

Οταν μεγαλώνεις δίπλα σε έναν τόσο δυναμικό άνθρωπο όπως είναι ο πατέρας μου, μαθαίνεις πολλά. Μαθαίνεις να σέβεσαι τις ρίζες σου και τις παραδόσεις της πατρίδας σου. Ο Στέργιος Καλόγηρος είναι βλαχόφωνος, μάχιμος δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία. Εχει αναδείξει πρώτος το θέμα των βλαχοφώνων που ζουν στα Σκόπια, έχει συμβάλει στην ανάδειξη της βλάχικης πολιτιστικής παράδοσης. Ο πατέρας μου και η Βεργίνα Τηλεόραση -επίσης δημιούργημά του- έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στη μετάδοση των συλλαλητηρίων του Ελληνισμού σε όλο τον κόσμο. Και ήμουν κι εγώ εκεί. Και ένιωσα πολύ υπερήφανη που ήμουν κι εγώ μέρος σε αυτή την ιστορική για τη χώρα μας στιγμή. Είναι ωραίο να μάχεσαι για τα ιδανικά σου, για την πατρίδα σου. Αυτό το έχω μάθει δίπλα στον πατέρα μου. Ακόμα ένα που μου έχει μάθει είναι να μη λυγίζω, να μην κάνω πίσω σε οποιαδήποτε δυσκολία κι αν συναντώ. Αλλωστε είναι ο ίδιος νικητής σε όλα. Γι’ αυτούς τους λόγους και πολλούς ακόμα είμαι σίγουρη πως θα κάνει τη Θεσσαλονίκη μεγάλη και πάλι. Ο πατέρας μου δεν κατεβαίνει απλώς υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή. Κατεβαίνει για να κερδίσει και με εντιμότητα και δουλειά να κάνει τη Θεσσαλονίκη μας πρωτεύουσα της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ομορφιά: συν ή πλην στην πολιτική;

Αυτό που είναι συν, όχι μόνο στην πολιτική αλλά παντού, είναι η ομορφιά της ψυχής και του μυαλού. Και πριν προλάβει να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για… πληρωμένη απάντηση, θα συμπληρώσω ότι, όταν υπάρχει μόνο εξωτερική ομορφιά, συχνά μετατρέπεται σε παγίδα γι’ αυτόν/ην που τη διαθέτει. Το να φροντίζεις την εξωτερική σου εμφάνιση όμως είναι κάτι διαφορετικό. Φροντίζω την εξωτερική μου εμφάνιση και επειδή εκτίθεμαι δημόσια. Και αυτό το κάνω και από σεβασμό προς τους ανθρώπους στους οποίους εκτίθεμαι. Δεν απεμπολώ όποια φυσικά χαρίσματα. Αντίθετα, χαίρομαι και είμαι ευγνώμων γι’ αυτά. Φροντίζω την εξωτερική και την εσωτερική μου όμως εμφάνιση για μένα και για τους άλλους και επειδή θέλω να έχω μια υπεύθυνη, ολοκληρωμένη παρουσία.

Τι προσφέρει η πολιτική στην ψυχοσύνθεσή σας; Γιατί της δώσατε θέση στη ζωή σας; Δεν σας κλέβει λίγο από ζωντάνια και αυθορμητισμό;

Η πολιτική είναι κατά τη γνώμη μου συνώνυμη με το «με νοιάζει». Με νοιάζει και θέλω, μπορώ να συμβάλω να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Να βελτιωθούν. Με αυτή λοιπόν την έννοια η πολιτική δεν κλέβει αλλά προσθέτει χρόνο, δίνει ζωντάνια και ρυθμό στην καθημερινότητά μου.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...