Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αχιλλέας Μπέος: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τις ομοφοβικές δηλώσεις

«Εχω πολλούς φίλους με αυτόν τον προσανατολισμό» απάντησε ο δήμαρχος Βόλου για τα περί ομοφοβίας

Παραγγελία προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο οι δηλώσεις του επανεκλεγέντος δημάρχου Αχιλλέα Μπέου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη να προκαλούν διακρίσεις, μίσος και βία εις βάρος ομοφυλόφιλων διαβίβασε προς την Εισαγγελία Βόλου η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη. Μάλιστα, η πρώτη τη τάξει εισαγγελική λειτουργός της χώρας ζήτησε να διερευνηθεί αν ο κ. Κασσελάκης επιθυμεί να υποβάλει μήνυση κατά του κ. Μπέου για εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

AXILLEAS MPEOS

Ειδικότερα, στο επίκεντρο της εισαγγελικής παραγγελίας βρίσκεται η δήλωση που έκανε ο κ. Μπέος αμέσως μετά την επανεκλογή του, αναφερόμενος ως εξής στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Δηλαδή, κύριε Κασσελάκη, θα μεγαλώνουμε κορίτσια για να παράγουμε π@@@@@δες; Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η πατρίδα του; Αφήστε με μόνο μου. Σε καμία περίπτωση δεν θα είστε πρότυπο, ρε».

Με αφορμή αυτή τη δήλωση του επανεκλεγέντος δημάρχου, οι εισαγγελικές Αρχές του Βόλου θα πρέπει, σύμφωνα με την παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη, να διενεργήσουν έρευνα για τυχόν διάπραξη της αξιόποινης πράξης του άρθρου 1, παρ.1 του ν. 4285/2014, δηλαδή για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους.

kasselakis stefanos20093

«Θα πρέπει, εκτός των άλλων, να ληφθεί υπόψη ότι η πιο πάνω δήλωση του εν λόγω δημάρχου, ερμηνευόμενη ως ενιαίο νοηματικό σύνολο, σύμφωνα και με τη νομολογία του ΕΔΔΑ, στοχοποιεί προσδιορίζοντας με απόλυτα διακριτό τρόπο τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα των ομοφυλοφίλων» επισημαίνει χαρακτηριστικά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία της και σε άλλο σημείο αυτής προσθέτει: «Η συγκεκριμένη συμπεριφορά του (σ.σ.: του κ. Μπέου) μπορεί να υποκινήσει μίσος κατά των ομοφυλοφίλων, καθώς η ένταση του λόγου του και μάλιστα δημόσιου, λαμβανομένης υπόψη και της ιδιότητας του δημάρχου, μπορεί να θεωρηθεί πρόσφορη να προκαλέσει στον μέσο άνθρωπο έντονα συναισθήματα απέχθειας, αποστροφής, χαιρεκακίας, αντεκδίκησης και ιδιαίτερης εχθρότητας κατά της ανωτέρω ομάδας προσώπων (…). Με άλλα λόγια, πρέπει να διερευνηθεί αν η ως άνω δήλωση του δημάρχου ήταν πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, και συγκεκριμένα σε βάρος των ομοφυλοφίλων (βλ. και ΑΠ 858/2020)».

MPEOS

Από την πλευρά του πάντως ο επανεκλεγείς δήμαρχος Βόλου σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αμέσως την παρέμβαση της κυρίας Αδειλίνη, ανέφερε: «Αν και έχουμε άλλα να σκεφτούμε, μια διευκρίνιση είναι αναγκαία. Η αναφορά μου στον Κασσελάκη αφορούσε την απαράδεκτη δήλωσή του για δύο “κατά παραγγελία” γιους. Ολοι καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη είναι αυτή. Οσον αφορά τα περί ομοφοβίας και τις λοιπές αηδίες, δεν το συζητώ. Εχω πολλούς φίλους με αυτόν τον προσανατολισμό, που κάνουμε και καλή παρέα. Τους μόνους που δεν αντέχω είναι τους τοξικούς και επικίνδυνους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου και επιλογών».

kasselakis270931

Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα, πριν ακόμη δημοσιοποιηθεί η εισαγγελική παραγγελία, ο κ. Μπέος είχε καλέσει τη Δικαιοσύνη, σε περίπτωση που παρέμβει για τις δηλώσεις του, να παρέμβει και για τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...