Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Γιάννης Βούρος: «Χρειάζονται σταθερότητα & συνέχεια»

Ο νυν αλλά και υποψήφιος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας -Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος μιλάει στην «Espresso»

Ηρθε η ώρα να σπάσει η «παράδοση», που θέλει τους δημάρχους της τελευταίας εικοσαετίας στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να μην έχουν δεύτερη θητεία.

0076 GIANIS VOYROS 412019

  • Της Βίβιαν Μπενέκου

Αυτό θέλει και αυτό θα πετύχει ο νυν, αλλά και υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Βούρος, που πέρασε στον δεύτερο γύρο, διεκδικώντας ξανά την εμπιστοσύνη και την αγάπη των δημοτών του.

φ1 vouros33

«Καλώ τους συμπολίτες μας να προσέλθουν στην κάλπη, δίνοντάς μας ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Ο δήμος μας χρειάζεται σταθερότητα και συνέχεια. Εχουμε ειλικρινές, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο για την επόμενη μέρα» λέει στην «Espresso» ο Γιάννης Βούρος, που άλλαξε με εμβληματικά έργα τις γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Η αναμόρφωση των δύο πόλεων που διοικεί είναι ο στόχος και το όραμα του υπέροχου και δημιουργικού σε ό,τι κάνει Γιάννη Βούρου για τη νέα πενταετία της δημαρχίας του.

giannis vouros13103
Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με την οικογένειά του

Βρίσκεστε σε απόσταση αναπνοής από τις δεύτερες εκλογές. Θα νικήσετε; Εχετε προχωρήσει σε συμμαχίες με τους υπόλοιπους υποψηφίους;

Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες τις συμπολίτισσές μας και όλους τους συμπολίτες μας που μας στήριξαν και ανέδειξαν τον συνδυασμό μας πρώτη δύναμη τόσο στη Νέα Φιλαδέλφεια όσο και στη Νέα Χαλκηδόνα. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Απομένει ένα ακόμη, το οποίο είναι και το σημαντικότερο. Οσον αφορά τις συζητήσεις με τους επικεφαλής των συνδυασμών που έμειναν εκτός β΄ γύρου, αυτές γίνονται σε πολύ θετικό κλίμα. Οι υγιείς δυνάμεις της πόλης μας γνωρίζουν πολύ καλά ποιο είναι το δίλημμα αυτών των εκλογών και εκτιμώ ότι, όπως το 2019, έτσι και τώρα θα γυρίσουν την πλάτη τους στο χθες και θα ψηφίσουν συνέπεια, σταθερότητα, συνέχεια και κυρίως διαφάνεια.

Γιατί πρέπει οι πολίτες να υπερψηφίσουν τον συνδυασμό σας, κ. δήμαρχε;

Δεν μπορώ να μην αναφέρω πως σε αυτά τα τέσσερα χρόνια της θητείας μας αντιμετωπίσαμε συγκυρίες που ουδείς ανέμενε και κανείς δεν είχε φανταστεί – κρίση υγειονομική, κρίση πληθωριστική, κρίση ενεργειακή. Παρ’ όλα αυτά, με πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια ξεκινήσαμε έργα από το μηδέν και τα ολοκληρώσαμε κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης θητείας, όπως π.χ. το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού με σύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου led, φιλικά στο περιβάλλον, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία της πόλης μας. Ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε τα λεγόμενα «συνοδά» του γηπέδου έργα (αναβαθμοί, περιμετρικοί πεζόδρομοι κ.λπ.). Επίσης, μια μεγάλη προσπάθεια έγινε για τα σχολεία της πόλης μας. Οπως πιθανόν γνωρίζετε, τα σχολεία μας στεγάζονται σε κτίρια παλαιά και οι φθορές σε αυτά είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια, το ΠΔΕ, αλλά και με ποσά από τα ταμεία του δήμου ολοκληρώσαμε τέσσερις ενεργειακές αναβαθμίσεις (έργα βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας, εργασίες θερμοϋγρομονώσεων στις τοιχοποιίες των σχολείων, εγκατάσταση σκιάστρων, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, βελτίωση λεβητοστασίων κ.ά., ενώ εργασίες πραγματοποιήθηκαν και στον αύλειο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας – έργο που ανέμενε η σχολική μας κοινότητα για περισσότερα από 10 χρόνια). Τέλος, με πολλή πίεση, συναντήσεις επί συναντήσεων και πολλή δουλειά είχαμε τη χαρά να εγκαινιάσουμε τα νέα, υπερσύγχρονα κτίρια του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας. Ζητώ λοιπόν τη στήριξη των συνδημοτών μου αφενός για όσα κάναμε, αφετέρου για το ειλικρινές, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιό μας για την επόμενη μέρα.

Ποιο ή ποια θα είναι τα πρώτα έργα της νέας πενταετίας;

Θα αναφέρω ορισμένα μόνο από αυτά: τον νέο Κένταυρο (νέο αναψυκτήριο) και τη συνολική αναβάθμιση του άλσους μας, τον νέο πολυχώρο-ΚΑΠΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια, την κατασκευή του νέου Πολιτιστικού Πολυχώρου στο πάρκο «Γ. Αποστολάκης» στη Νέα Χαλκηδόνα (π. στρατιωτικό εργοστάσιο), την ανάπλαση επί της οδού Λάρνακος στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς και την αστική ανάπλαση μέρους της Νέας Χαλκηδόνας επί των οδών Δεκελείας και Αχαρνών.

Μεγαλύτερη βαρύτητα πού θα δοθεί σε σχέση με τα προβλήματα της πόλης;

Πέραν των μεγάλων έργων, οφείλουμε να εστιάσουμε ακόμη περισσότερο σε τομείς όπως η καθαριότητα, οι παιδικές χαρές, οι ασφαλτοστρώσεις, τα πεζοδρόμια. Στον πολιτισμό της καθημερινότητας, όπως συνηθίζω να λέω.

giannis vouros131031

Εχετε πει ότι για πολλά που έγιναν στον δήμο την τετραετία που πέρασε ευθύνεται η απλή αναλογική. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Το σύστημα της απλής αναλογικής για να εφαρμοστεί χρειάζεται κουλτούρα συνεργασιών. Είτε αναφερόμαστε στην κεντρική πολιτική σκηνή είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από την πλευρά μας, από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου αναζητήσαμε αυτές τις συνεργασίες και συμπράξαμε με δύο ακόμη δημοτικές παρατάξεις, αλλά ο κατακερματισμός ήταν τόσο μεγάλος που ακόμη και αυτό δεν αρκούσε. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ακράδαντα πως με τον νέο νόμο τα δημοτικά συμβούλια θα λειτουργήσουν πολύ καλύτερα.

Το τελευταίο μήνυμα που θα στείλετε, μέσω της «Εspresso», πριν από τις εκλογές της Κυριακής, ποιο είναι;

Σταθήκαμε όρθιοι στα δύσκολα, αποδείξαμε σε αυτές τις συνθήκες πως μπορούμε να παράγουμε έργο, εξασφαλίσαμε όλες τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις που στα επόμενα 2,5-3 χρόνια πρόκειται να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της αγαπημένης μας πόλης. Καλώ λοιπόν τις συμπολίτισσές μας και τους συμπολίτες μας αρχικά να προσέλθουν στην κάλπη, δίνοντάς μας ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Ο δήμος μας χρειάζεται σταθερότητα και, επιτέλους, συνέχεια, καθώς εδώ και 20 χρόνια κανένας δήμαρχος στην πόλη δεν έχει εξασφαλίσει δεύτερη συνεχή θητεία. Ηρθε η ώρα, λοιπόν, να σπάσουμε αυτή την «παράδοση».

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...